Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 (ΜΕΡΟΣ Α')

 Η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Εισαγωγή

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Οι απαρχές του Ελληνικού εθνικού κινήματος βρίσκονται στην ώριμη φάση του νεοελληνικού Διαφωτισμού, περί το 1800. Η επανάσταση οργανώθηκε από μία μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814, τη Φιλική Εταιρία. Την άνοιξη του 1821 οι Φιλικοί δημιούργησαν πολλές επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη.

Οι διωγμοί των Ελλήνων στην Κύπρο το 1821 και o απαγχονισμός του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Κυπριανού

 

Σαν σήμερα, στις 9 Ιουλίου 1821, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός απαγχονίστηκε στην πλατεία Διοικητηρίου της Λευκωσίας, κατά τους διωγμούς Ελλήνων στην Κύπρο το διάστημα 9 – 14 Ιουλίου.

Το ελληνικό αδιέξοδο και μια πρόταση υπέρβασής του

 

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Αν εξαιρέσουμε τον Κολοκοτρώνη, του οποίου όχι μόνο η στρατηγική ευφυΐα αλλά και η πολιτική και εθνική διορατικότητα ήταν εντυπωσιακές, το πρώτο μόρφωμα του ελληνικού κράτους δεν είχε και μεγάλες φιλοδοξίες. Τις διεύρυνε λίγο ο ιδεαλισμός του Όθωνα, αλλά τα όνειρα διαλύθηκαν μετά τον Κριμαϊκό Πόλεμο.

ΜETA ΑΠΟ ΤΟ “ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ”, ΗΛΘΕ ΤΟ TURKAΕGEAN!

 

Ποιος δεν θυμάται τα γεγονότα που αποσταθεροποίησαν τα νησιά (αποστολή ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο με σκοπό την δημιουργία Υπερδομών) και έδωσαν την αφορμή στους Τούρκους ώστε να εξαπολύσουν την υβριδική επίθεση στον Έβρο;

Ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) εναντίον της Κύπρου: Το προπέτασμα για την προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου

 

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσιν Τατάρ λαμβάνουν μέρος, χωρίς ντροπή, στην παρέλαση για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Της UZAY BULUT, Gatestone Institute

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τώρα το γεγονός της ενασχόλησης του κόσμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως προπέτασμα για να αυξήσει την πιθανότητα προσάρτησης του βόρειου [Κατεχόμενου] τμήματος της Κύπρου.

Όταν το κράτος σκοτώνει τα παιδιά του! Οι συγγενείς των πεσόντων στο Μαρί δεν χρειάζονται παρηγοριά, αλλά δικαίωση

 

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τη Δευτέρα είναι η επέτειος της φονικής έκρηξης στο Μαρί (11 Ιουλίου 2011): Δεκατρείς πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στη ναυτική βάση του Μαρί. 

Ώστε, είναι έτσι από αρχαιοτάτων χρόνων;

 

Άριστος Μιχαηλίδης   

Να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο για το μάθημα. Το είχε πάντα το δασκαλίστικο, αλλά τελευταία είναι πιο τακτικός. «Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν», συμβούλευε προχτές με αφορμή την ισοπεδωτική έκθεση Γκουτέρες, ότι «δυστυχώς, η διεθνής κοινωνία σήμερα λειτουργεί, όπως και πάντα από αρχαιοτάτων χρόνων, με βάση, δυστυχώς, τα συμφέροντα και όχι το πραγματικό δίκαιο». 

Προσγειώθηκαν τα F-35 στην Σούδα: Οι Έλληνες χειριστές ξεκινούν την ακτινογραφία στην 5η γενιά

 

Πάνω από δέκα μέρες Ελληνικά μαχητικά μαζί με F-35 & F-15 θα πετάνε κυρίως πάνω από το νοτιοανατολικό μέρος της Κρήτης σε πολυποίκιλα αεροναυτικά σενάρια. Πηγή: Lockheed Martin

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Με την τρίαινα του Ποσειδώνα να λαμβάνει stealth χαρακτηριστικά και την «οργή» του να ξεχύνεται από τον ουρανό, νότια της Κρήτης, η συμμαχική άσκηση «Poseidon Rage 2022» ξεκινά τις επόμενες ώρες με ορμητήριο την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας.

ΕΚΕΤΑ: Αναπτύσσει το πρώτο ελληνικό σύστημα anti-drone – Είναι στο τελικό στάδιο δοκιμών

 

Την πρώτη ελληνικής σχεδίασης πλατφόρμα anti-drone, αναπτύσσει η ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. 

Ηλεκτρονικός Πόλεμος με μη-επανδρωμένα συστήματα για ναυτικές επιχειρήσεις: Προβλέψεις για το μέλλον

 

Γράφει ο Δρ Θεόδωρος Γ. Κωστής

Ο Δρ Θεόδωρος Γ. Κωστής είναι στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα άμυνας, γεωπολιτικής, ναυτιλίας και ανώτατης εκπαίδευσης με τεκμηριωμένη προϋπηρεσία σε σχετικά εθνικά & ευρωπαϊκά έργα καθώς και ως διδάσκων σε στρατιωτικές σχολές.

Τί ισχύει τελικά με το πρόγραμμα των AAV7A1 και την αρνητική φημολογία;

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το πρόγραμμα προμήθειας 76 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αμφιβίου Εφόδου AAV7A1 που εγκρίθηκε στην Βουλή στις 4 Ιουλίου, συγκέντρωσε κατά την παρουσίαση της αρμοδίου Επιτροπής αρκετές ερωτήσεις. Όλες απαντήθηκαν από τους αρμοδίους.

Η «Ναυμαχία των Φρεγατών»: Ολική επαναφορά με εκσυγχρονισμό και απόκτηση νέων, «θαλάσσιων φονιάδων»

 

Η αναμόρφωση του Πολεμικού μας Ναυτικού πλέον παίρνει «σάρκα και οστά», με τον ελληνικό Στόλο να περνά στη νέα εποχή και να γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση, τι λέει το σ/ν

 

Ελένη Γαβριήλ

Ο υπουργός Ανάπτυξης θα υπογράψει για την αναδιάρθρωση όλων των χρεών σε φορείς του Δημοσίου, ενώ τα χρέη προς το Πολεμικό Ναυτικό, ύψους 142,3 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να εξοφληθούν σε 30 χρόνια.

Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ «πετάει» για τις ΗΠΑ και τα F-35... για την Ελλάδα

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Στρατηγού Φλώρου στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

ΗΠΑ: Αυτή είναι η επιστολή βουλευτών στον Μπάιντεν με την οποία ζητούν να μη δώσει τα F-16 στην Τουρκία

 

Στη δημοσιότητα έδωσε βουλευτής των ΗΠΑ, την επιστολή την οποία έστειλαν πριν λίγες ημέρες Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στον Τζο Μπάιντεν ώστε να μη δώσει τα F-16 στην Τουρκία.

Μάικλ Ρούμπιν στην «Κ»: Οι ΗΠΑ να δώσουν καλύτερα όπλα στην Ελλάδα, σε σχέση με την Τουρκία – Το μοντέλο του Ισραήλ

 

Αν οι ΗΠΑ δώσουν στην Τουρκία F-16, τότε να δώσουν στην Ελλάδα F-35 και ενισχυμένα αντιαεροπορικά. Την πρόταση αυτή διατυπώνει στην «Κ» ο Μάικλ Ρούμπιν από το American Enterprise Institute.

Βασίλης Κωστούλας

Καιρός να εγγυηθούμε (οι ΗΠΑ) σε Ελλάδα και Κύπρο ένα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα – Time to guarantee Greece and Cyprus a qualitative military edge

 

by Michael Rubin

Σκληρό άρθρο του Le Point για Ερντογάν:"Είναι το σκουλήκι στον καρπό, ο εχθρός μας εκ των έσω"

 

Σκληρή κριτική κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί το γαλλικό περιοδικό Le Point, σχετικά με τις νεοοθωμανικές του επιδιώξεις με φόντο τις εκλογές του 2023

Σε άρθρο του το γαλλικό περιοδικό Le Point, ασκεί κριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε όσα επιδιώκει με φόντο τις εκλογές του 2023, χαρακτηρίζοντας τον ως "ψυχωτικό Σουλτάνο".

Η ανατροπή του status quo

 

Του Νίκου Ιγγλέση

Η Κυβέρνηση αλλά και συνολικά το κυρίαρχο ελληνικό πολιτικό σύστημα έχουν ως στρατηγική επιλογή τους τη διατήρηση του status quo σε σχέση με την Τουρκία. Επιδιώκουν, δηλαδή, να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα

Η Κρήτη ως γεωγραφικός φραγμός της “Γαλάζιας Πατρίδας”

 

Tο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, όσο και το απότοκο αυτής το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο «σκοντάφτουν» και «πέφτουν» πάνω στην Κρήτη.

του Χρήστου Μαζανίτη

4 περιοχές που… κοιτάζει ο Ερντογάν - Τα σχέδια του «Σουλτάνου» για την Αν. Μεσόγειο

 

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου, από κοινού με τα πλείστα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και έντονα εθνικιστικά στοιχεία από το κόμμα MHP του πολιτικού συνεταίρου του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προκαλεί έντονη ανησυχία αλλά και προβληματισμούς, αφού πλείστοι παρατηρητές και αναλυτές στη Λευκωσία προσπαθούν να βρουν ή να εντοπίσουν ποια προκλητική κίνηση ή τυχόν ακραίες δηλώσεις θα κάνει ο αλαζόνας Τούρκος πρόεδρος.

Αιγαίο: Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Αιγαίο: Ανησυχητική εναέρια προκλητικότητα καταγράφηκε χθες στο Αιγαίο Πέλαγος από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έλαβε, όμως, την άμεση και δέουσα απάντηση από την Πολεμική Αεροπορία της πατρίδας μας

Αρ. Μιρζογιάν στην «Κ»: Να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία Ελλάδας – Αρμενίας

 

«Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ απαιτεί έναν τελικό συμβιβασμό μέσα από διαπραγματεύσεις, που θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας και προστασίας», αναφέρει στην «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν.

Βασίλης Νέδος

Την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή του νότιου Καυκάσου και δη στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ»

Χερσώνα – Μικολάιβ : Μέσα στην Ουκρανική Αντίσταση

 

Του Ντέιβιντ Πατρικαράκου, πρώτη δημοσίευση unherd.com 9/7/2022

Στη Χερσώνα, καταδιώκουν τους συνεργάτες των Ρώσων

Ρωσικό σχέδιο για προσάρτηση Donbass και Νότιας Ουκρανίας – Καταστράφηκαν αμερικανικά όπλα – Στόχος το Slovyansk

 

Η Ρωσία κινητοποίησε 140.000 στρατιώτες στο Donbass - 4.515 επιβεβαιωμένοι νεκροί ρώσοι στρατιώτες 

Ουκρανία: «Αδιάκοπος» βομβαρδισμός του Ντονέτσκ από τον ρωσικό στρατό -Νέα αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο

 

Έπειτα από τεσσεράμισι μήνες πολέμου στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τον «αδιάκοπο» βομβαρδισμό του Ντονέτσκ, ενώ οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν χθες να προσφέρουν νέα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Πυραυλικό σύστημα από τις ΗΠΑ, «ασπίδα σωτηρίας» για τους Ουκρανούς (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, κοινώς γνωστό ως HIMARS, είναι ένα από τα τέσσερα που έλαβαν οι Ουκρανοί τον περασμένο μήνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σολτς: Η ενεργειακή ασφάλεια θα είναι ζήτημα για «εβδομάδες, μήνες και χρόνια»

 

«Η ενεργειακή ασφάλεια θα είναι ζήτημα για εβδομάδες, μήνες και χρόνια», διαμήνυσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς σε ανάρτησή του στο twitter. 

Κλείνει τη Δευτέρα ο Nord Stream 1 - H νέα μάχη των αγωγών στην Ευρώπη

 

Του Μιχάλη Ψύλου
psilosm@naftemporiki.gr

Τρόμο προκαλεί η γερμανική Handelsblatt: «Η Γερμανία απειλείται με έναν δραματικό χειμώνα, λόγω της πιθανής διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», γράφει οικονομική εφημερίδα: «Ειδικά οι καταναλωτές απειλούνται με τεράστιες αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. 

Bloomberg: Η Γερμανία μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει οριστικά η στρόφιγγα ρωσικού αερίου

 

"Ανησυχούμε; Ναι, ανησυχούμε πολύ", δήλωσε ο Christian Kullmann, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού χημικού γίγαντα Evonik

«Πόλεμος» για την ενέργεια: Οι κινήσεις του Πούτιν και η ανησυχία της G20

 

Από Ιωάννης Καράγιωργας

Οι ευρωπαϊκές οικονομίες υποφέρουν εδώ και μήνες από την ακρίβεια, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την ενέργεια και τις τιμές που πλήττουν ανεπανόρθωτα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Το πετρέλαιο του Καζακστάν νέο «όπλο» της Ρωσίας κατά της Ευρώπης

 

Γεωπολιτικό «σκάκι τριών διαστάσεων» παίζει ο Πούτιν ο οποίος τιμωρεί έμμεσα την Ευρώπη, στραγγαλίζοντας την παροχή πετρελαίου από το Καζακστάν

Την απέλαση αλλοδαπών που διέπραξαν σοβαρά αδικήματα επιδιώκει Γαλλία

 

«Θέλουμε να επιτρέψουμε την απέλαση οποιουδήποτε αλλοδαπού κριθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρής πράξης από τα δικαστήρια, όποια και αν είναι η κατάσταση που αφορά την παρουσία του στην εθνική επικράτεια», υποστηρίζει ο ΥΠΕΣ.

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί εξετάζουν την επίσπευση της διαδικασίας ανάδειξης του νέου αρχηγού

 

Η Επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, η οποία καθορίζει τους εσωκομματικούς κανονισμούς και θα επιτηρήσει την διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον, θα περιορίσει σε δύο ονόματα τους υποψηφίους μέχρι τις 20 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ένα από τα μέλη της.

Μπορέλ-Μπλίνκεν: Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα προς ένταξη στην ΕΕ

 

Με γνώμονα τις κοινές αξίες και τα πρότυπα και κριτήρια της ΕΕ, και οι δύο χώρες είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο βήμα προς την ένταξη στην ΕΕ» αναφέρουν οι κ.κ. Μπορέλ και Μπλίνκεν σε κοινή τους δήλωση.

Σκόπια/Aνταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

Μια σπάνια κίνηση, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέπτεται το Χαλέπι, εγκαινιάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

 

Ιούλιος 9, 2022. Ελλάδα.

Επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στο Κυβερνείο του Χαλεπίου την Παρασκευή για να εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που ήταν υπό τον έλεγχο των μαχητών και υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Πώς Κίνα και ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν έναν οικονομικό ψυχρό πόλεμο

 

Του Kevin Coldiron

Ακολουθεί ένα κομμάτι της ιστορίας που γνώριζα, αλλά δεν γνώριζα πραγματικά, μέχρι που διάβασα το εξαιρετικό βιβλίο του James Fok, Financial Cold War: A View of Sino-US Relations from the Financial Markets.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τον ΥΠΕΞ της Κίνας να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι και χαρακτήρισε τις συνομιλίες τους “χρήσιμες, ειλικρινείς και εποικοδομητικές”, αν και προειδοποίησε το Πεκίνο για το θέμα της Ταϊβάν και του ζήτησε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Βραζιλία: Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η αποψίλωση του Αμαζονίου

 

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους

Η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου έφρασε σε επίπεδα ρεκόρ τους πρώτους έξι μήνες του έτους, καθώς καταστράφηκε μια περιοχή πέντε φορές το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εθνικής διαστημικής υπηρεσίας της Βραζιλίας (Inpe).

[#1] Η Τουρκοκρατία: Η Ζωή στην Τουρκοκρατία

 

[#1] Η Τουρκοκρατία: Η Ζωή στην Τουρκοκρατία

Γ. Αδαλής : Το πραγματικό πεδίο του Ενεργειακού πολέμου

 

Τα νέα δεδομένα που επιφέρει στις οικονομίες παγκόσμια η ενεργειακή κρίση που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παγκόσμιος ενεργειακός πόλεμος με θύμα μέχρι στιγμής την Ευρώπη , αναλύει

Δούρειος Ίππος Podcast # 021 Οι τελευταίες αποφάσεις για εξοπλιστικά στην Βουλή

 

Ο Σάββας Δ. Βλάσσης και ο Βασίλης Χρονόπουλος σχολιάζουν τα προγράμματα που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή, με κυριότερο την αναβάθμιση των F-16 Block 50

Στέλιος Φενέκος: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις

 

Ο Στέλιος Φενέκος Αντιναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. πρώην Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Αμυντικής Πολιτικής και Αναπληρωτής Εθνικός Αντιπρόσωπος ΣΕ / ΝΑΤΟ, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Οι Τούρκοι να πληρώσουν βαρύ τίμημα στην Κύπρο | ZOOM (8-7-2022-ΖΟΟΜ)

 

Τρία άρθρα, το ένα σημαντικότερα από το άλλο, τα οποία συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Κυπριακό θέμα, ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης στην αποψινή εκπομπή ZOOM.

Δεν «πουλάει» το αφήγημα του Ερντογάν για μεγάλη Τουρκία | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 8/7/22 | OPEN TV

 

1. Δεν «πουλάει» το αφήγημα του Ερντογάν για μεγάλη Τουρκία | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 8/7/22 | OPEN TV
2. Ασκήσεις ετοιμότητας με άρματα μάχης και πλωτά μέσα στον Έβρο
3. Drone της Frontex στη «μάχη» για την παράνομη είσοδο μεταναστών

Παιχνίδια προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία

 

Παιχνίδια προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία

Υφαντής και Μπαλτζώης για τις τουρκικές προκλήσεις | Τώρα ό,τι συμβαίνει 09/07/2022 | OPEN TV

 

Υφαντής και Μπαλτζώης για τις τουρκικές προκλήσεις | Τώρα ό,τι συμβαίνει 09/07/2022 | OPEN TV