Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Η τελευταία κάτοικος της Αμμοχώστου «Μόνο η γάτα έμεινε να της κάνει παρέα»(Βίντεο)

Αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο

Για μια ακόμη φορά, κάτοικοι της Αμμοχώστου των σέβεντις, και ίσως μερικών τα παιδιά τους, βρίσκονται σε αναβρασμό.
Άνθρωποι με θέσεις εξουσίας απ’ την άλλη πλευρά του νησιού, τη «ψεύτικη», λένε πως η πόλη φάντασμα θ’ ανοίξει για όλους όσοι έχουν το σπίτι τους εκεί. Mε διοίκηση τουρκοκυπριακή.
Με αφορμή τις φημολογίες, κοινοποιείται ξανά στο ίντερνετ το παρακάτω βίντεο – κειμήλιο με την τελευταία κάτοικο της Αμμοχώστου. Ένα μοιραίο, θα λέγαμε, ρεπορτάζ ενός Άγγλου δημοσιογράφου που αποτελεί αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο της ερήμωσης μιας ολοζώντανης πόλης και της κατοπινής κατοίκησής της μόνο από φίδια και ποντίκια.

Κωδικός «Macedonia is Greek» – Ο Έλληνας επιχειρηματίας που τρέλανε τους Σκοπιανούς

Τους γείτονές μας Σκοπιανούς έχει τρελάνει ιδιοκτήτης beach bar της Χαλκιδικής, που επινόησε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσει τη διαφωνία του με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2018 να βάλει ως κωδικό εισόδου στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi τη φράση… «Macedonia is Greek» (σ.σ. Η Μακεδονία είναι ελληνική).

«Είχα κουραστεί να ακούω διάφορους Σκοπιανούς να έρχονται στο κατάστημα και να λένε ότι είναι από τη Μακεδονία», λέει ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik καθώς όπως εξηγεί: «Έρχονταν εδώ και όταν τους ρωτούσαμε από πού είναι, απαντούσαν από τη Μακεδονία!»

Η ελληνική απάντηση στις τουρκικές απειλές: Διάβαση ποταμού & σενάρια σύρραξης στη Θράκη – Εντυπωσιακές οι εικόνες που αποδέσμευσε το ΓΕΣ

Εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ως μια ηχηρή απάντηση και επίδειξη ετοιμότητας στις συνεχώς αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Η στρατηγική προπαγάνδας και ψυχολογικών επιχειρήσεων που διατηρεί παραδοσιακά η Άγκυρα φαίνεται πως δεν έχει αντίκτυπο στις τάξεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν τη δύναμή τους και υπενθυμίζουν στους νεο-οθωμανούς πως η Ελλάς είναι ισχυρή και μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Oι ξένοι εγκαταλείπουν τους Τούρκους – Ξεμένει από τεχνογνωσία ο «Πορθητής» – Νέο «πακέτο» κυρώσεων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Μπορεί η Άγκυρα να «γαυγίζει» πολύ, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη φερόμενη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πολλά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Τούρκοι ξεμένουν από τεχνογνωσία καθώς σταδιακά αποχωρούν οι ξένοι συνεργάτες τους λόγω των ενταλμάτων σύλληψης και της πιθανής επιβολής κυρώσεων.

Πέραν αυτού, οι εταιρείες που συνεχίζουν την ενεργειακή συνεργασία με την Τουρκία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και νομικά προβλήματα, με έρευνες σε βάρος τους για διαφθορά, παράνομα συμβόλαια κλπ, ενώ μία από αυτές είναι στα πρόθυρα πτώχευσης.

Τατάρ - Οζερσάι: Υπό τ/κ διοίκηση τα Βαρώσια - Θα γίνει Λας Βέγκας

Σε διαβούλευση και συνεργασία με την Τουρκία η «κυβέρνηση» είναι αποφασισμένη να πει στοπ στο να χρησιμοποιεί η ε/κ πλευρά το στάτους κβο εναντίον των Τ/κ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ την επομένη της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» για την δημιουργία ομάδας ειδικών που θα κάνει καταγραφή περιουσιακών στοιχείων και κατάστασης στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ μίλησε για πρώτο βήμα με τις εργασίες καταγραφής για το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τ/κ διοίκηση. «Όταν ανοίξουν τα Βαρώσια σίγουρα θα ληφθούν υπόψην τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των παλιών ιδιοκτητών μαζί με την περιουσία των βακουφίων».

Προκλητικός ο Ερντογάν: «Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας»

Προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν κατά Ιμάμογλου

Την Ελλάδα και πάλι ενέπλεξε ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά με αφορμή την προεκλογική αντιπαράθεση για τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών την Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί σερί ομιλιών σε συνοικίες της πόλης, επιχειρώντας να κερδίσει το κόμμα του τη δημαρχία.

Καιρός: Έπεσαν 680 κεραυνοί στην Αττική και 60 χιλιοστά βροχής σε μία ώρα - Δείτε τους χάρτες του meteo

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 19 Ιουνίου στην περιοχή της Αττικής.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και αποτυπώνονται στο Χάρτη 1, του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.