Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Κωδικός «Macedonia is Greek» – Ο Έλληνας επιχειρηματίας που τρέλανε τους Σκοπιανούς

Τους γείτονές μας Σκοπιανούς έχει τρελάνει ιδιοκτήτης beach bar της Χαλκιδικής, που επινόησε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσει τη διαφωνία του με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2018 να βάλει ως κωδικό εισόδου στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi τη φράση… «Macedonia is Greek» (σ.σ. Η Μακεδονία είναι ελληνική).

«Είχα κουραστεί να ακούω διάφορους Σκοπιανούς να έρχονται στο κατάστημα και να λένε ότι είναι από τη Μακεδονία», λέει ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik καθώς όπως εξηγεί: «Έρχονταν εδώ και όταν τους ρωτούσαμε από πού είναι, απαντούσαν από τη Μακεδονία!»

«Όταν άκουγα αυτές τις απαντήσεις, εκνευριζόμουν. Και έτσι, αποφάσισα να βάλω το “Macedonia is Greek” ως κωδικό για το Wi-Fi», προσθέτει.

Στην αρχή όπως λέει οι Σκοπιανοί απορούσαν με τον κωδικό, όμως τον χρησιμοποιούσαν χωρίς να αντιδράσουν.

Ομως, από φέτος έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το beach bar. «Έγινε ολόκληρο σούσουρο στα Σκόπια και μαθεύτηκε. Αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως συμπληρώνει, οι Σκοπιανοί μπαίνουν στο διαδίκτυο και «μας βάζουν ένα αστεράκι στις αξιολογήσεις, ώστε να μην έρχονται εδώ».

«Αλλά, όπως σας είπα, δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθουν οι άνθρωποι αυτοί στο κατάστημά μου» καταλήγει.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες αντιδρούν ευχάριστα στο άκουσμα του κωδικού του Wi-Fi, ενώ όσον αφορά τους υπόλοιπους τουρίστες, όπως για παράδειγμα τους Γερμανούς, ο πρωτότυπος κωδικός τούς αφήνει παγερά αδιάφορους, όπως δηλώνει στο Sputnik ο ιδιοκτήτης του «Summer SunShine».

Να σημειωθεί ότι η Χαλκιδική άλλωστε, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για αρκετούς κατοίκους της γειτονικής χώρας, ενώ ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ διαθέτει εξοχική κατοικία στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου