Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πως θα ήταν άραγε τα πρόσωπα των αρχαίων Ελλήνων; (Βίντεο)

Τώρα με την τεχνολογία να οργιάζει και να φτάνει σε επίπεδα παρανοϊκά μπορούμε να ξέρουμε πως έμοιαζαν όλοι εκείνοι οι Αρχαίοι Έλληνες

Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως μπορεί να έμοιαζαν οι αρχαίοι Έλληνες αν τους έβλεπες σήμερα μπροστά σου στην αγορά ή στο καφενείο; Σκέψου το λίγο;

Κι αυτοί άνθρωποι ήταν παρόλο το μύθο που μπορεί να τους περιτριγυρίζει σαν σύννεφο. Σωκράτης, Δημοσθένης, Περικλής, όλοι κάποτε υπήρξαν και κάπως πρέπει να έμοιαζαν.

Millyet: Σκανδαλώδης η πόζα Πάιατ σε πιλοτήριο μαχητικού στην άσκηση «Ηνίοχος 21»

Βγάζει αφρούς» η Milliyet, η οποία πριν από λίγο δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρεται στην τεράστια πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, ενώ έβαλε στο «στόχαστρο» τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Η τουρκική εφημερίδα αφού παρουσίασε κάποιες πληροφορίες για τη συμμετοχή των ξένων αεροπορικών δυνάμεων στην άσκηση, την οποία θεωρεί ως προκλητική, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης, «επιτέθηκε» στον πρέσβη των ΗΠΑ για την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγη ώρα.

"Ηνίοχος 21": Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία - "Θέλουμε καλή γειτονία, αλλά δεν είμαστε αφελείς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία στην άσκηση "Ηνίοχος 21"- Την μεγαλύτερη άσκηση στην Ευρώπη για το 2021

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, της άσκησης "Ηνίοχος 21" στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, της μεγαλύτερης αεροναυτική άσκησης που διεξάγεται εφέτος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έφτασε στην Ανδραβίδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της μοίρας, παρακολούθησε από κοντά ασκήσεις και πραγματοποίησε χαιρετισμό.

Οι δίδυμες που διαφημίζουν τον Ελληνικό Τουρισμό στην Κίνα(Βίντεο)

Η Ημέρα της Κινέζικης Γλώσσας καθιερώθηκε το 2010 από την UNESCO για να τιμηθεί η κινεζική γλώσσα, μία από τις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ.

Η 20η Απριλίου επελέγη ως Ημέρα της Κινεζικής Γλώσας (UN Chinese Language Day), επειδή την ημερομηνία αυτή τιμάται στην Κίνα ο Τσανγκ Τζιέ, μία μυθική φιγούρα της χώρας, που έζησε γύρω στο 2650 π.Χ. και θεωρείται ότι ανακάλυψε τα κινέζικα ιδεογράμματα.

Οι 25χρονες αδερφές Ερωτοκρίτου, θαύμαζαν την κινέζικη κουλτούρα, σπούδασαν στην Κίνα

Μαθήτριες από τη Νάουσα έφτιαξαν... ρομπότ που διπλώνει τα ρούχα

Μια συσκευή που διευκολύνει το δίπλωμα των ρούχων σκέφτηκαν να δημιουργήσουν, με εξοπλισμό ρομποτικής, τέσσερις μαθήτριες της Α’ και Β’ Γυμνασίου από τη Νάουσα καθώς, κατά τη διάρκεια της καραντίνας διαπίστωσαν ότι οι μητέρες τους είχαν πάρα πολλές δουλειές και με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να τις διευκολύνουν.

Στην αρχή αναζήτησαν υλικό στο διαδίκτυο και βρήκαν βίντεο με παρόμοιες συσκευές, ωστόσο δεν υπήρχαν οδηγίες για την κατασκευή τους. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, τις γνώσεις τους στην πληροφορική και τον εξοπλισμό της εκπαιδευτικού τους, κατάφεραν να φτιάξουν το ρομπότ.

«Πάνω στη συσκευή τοποθετείται ένα μπλουζάκι και οι βραχίονες διπλώνουν πρώτα τη μία πλευρά,

Χολή από τον Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία!

Φαίνεται πως στην Τουρκία ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από την κοινή συνέντευξη του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον συντηρούν άλλωστε οι πολιτικοί που περιστοιχίζουν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ίσως επειδή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών – όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του – δεν έβαλε τις διαφορές και τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «κάτω από το χαλί», παρουσιάζοντας δημόσια όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την τουρκική προκλητικότητα.

«Μας πολιορκούν»: Έξαλλη η Άγκυρα για τις επαφές Δένδια σε Λιβύη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία

«Εδώ, δεν θα επιτρέψει να γίνει η Μεσόγειος ελληνική λίμνη  η  το Αιγαίο  να γίνει ελληνική λίμνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP.

Η οργή που προκάλεσε στην Τουρκία η ρητή διατύπωση των ελληνικών θέσεων από τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, αποτυπώνεται στις αλλεπάλληλες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε βάρος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP έκανε λόγο για απρέπεια και ασέβεια και κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι στόχος του ήταν να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις.