Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αμερικανικά μάκρο, ευρωπαϊκές εξελίξεις και στη μέση η Wall Street

Dow12.529,7533,60 0,27%  



  Nasdaq2.839,38-10,74 -0,38%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Η μάχη των θετικών εξελίξεων στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας με τους συνεχιζόμενους φόβους για την πορεία εξέλιξης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους άφησαν τους δείκτες της Wall Street σε μικτό έδαφος για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η μείωση του αριθμού των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα και η απρόσμενη άνοδος των παραγγελιών διαρκών αγαθών "κοντραρίστηκαν" με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι έβαλαν τις σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους "στον πάγο" έως την επόμενη Σύνοδο στα τέλη Ιουνίου και αφού θα έχουν προηγηθεί οι εκλογές στην Ελλάδα.

Τα τελευταία ωστόσο σήματα που έστειλε η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Monti, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, στο ευρώ συνέβαλαν στην βελτίωση του κλίματος, οδηγώντας τον βιομηχανικό Dow Jones σε θετικό έδαφος τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρις στιγμής το Μάιο ο δείκτης δεν έχει καταφέρει να κλείσει σε ανοδικό έδαφος για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 33,60 μονάδες (0,27%) κλείνοντας στις 12.529,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 10,70 μονάδων (-0,38%) και έκλεισε στις 2.839,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,80 μονάδων (0,14%) κλείνοντας στις 1.320,60 μονάδες.

Goldman Sachs: "Τίποτα δεν σώζει την ευρωζώνη αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός"!


Είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, ως «απώλεια ψυχραιμίας»; Και όμως μόνο αυτό δικαιολογεί ότι τρεις φορές μετά τις εκλογές ο Σόϊμπλε και δύο η Α.Μέρκελ, προχώρησαν σε δηλώσεις που αποτελούν χονδροειδή επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και αποκορύφωμα βέβαια ήταν η αίτηση … για δημοψήφισμα από την Α.Μέρκελ.
Τώρα, όμως άρχισαν πλέον να … βρίζουν κι όλας: Όπως ο ανεκδιήγητος Β.Σόϊμπλε ο οποίος έφτασε στο σημείο χθες να χαρακτηρίσει όλους τους Έλληνες πολιτικούς εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκτός δηλαδή από τα κόμματα που ελέγχει άμεσα, ως … δημαγωγούς!

Ρωσία προς τρόϊκα: "Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα"


"Καμπανάκι" κτύπησε στην τρόϊκα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη ποιυ παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι "Αν ωθήσετε την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτήθει όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα συμπαρασύρει τις τιμές του πετρελαίου και θα δημιουργήσει επιτπώσεις πολύ χειρότερες από αυτές του 2008" .

Πάτρα: Πρόσκληση Παλαιολόγια 2012

Κ. ΑΧΑΪΑ: Δεν του έδιναν άδεια για καντίνα και "βούτηξε" στο κενό ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημότης του Δήμου Δυμαίων έπεσε από το μπαλκόνι του Δημαρχείου μετά από διένεξη με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. Ολα συνέβησαν στις 12 το μεσημέρι και ενώ ο δημότης διεκδικούσε άδεια για καντίνα, και ήρθε σε διαπληκτισμό με τον Δήμαρχο. Κάποια στιγμή άρχισε να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει. Κάτι που τελικά έκανε! Πήρε φόρα και πήδηξε από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, από ύψος 3 μέτρων. Ο Δήμαρχος που είναι γιατρός, έτρεξε του πήρε τον σφιγμό, διαπιστώθηκε πως είχε τραυματιστεί αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι πως δεν αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του, εκλήθη ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαϊας. Ο δημότης - ιδιοκτήτης καντίνας στην οποία ζητούσε να ψήνει και σουβλάκια, μεταφέρθηκε με συνοδεία στο Νοσοκομείο της Πάτρας.  

ΗΛΕΙΑ: Απόφαση της ΝΟΔΕ να μην είναι ο Κοντογιάννης στο ψηφοδέλτιο

Με ομόφωνη απόφαση την οποία και κοινοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά η ΝΟΔΕ Ηλείας ζητά να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ο Γιώργος Κοντογιάννης. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος ανάγνωσε την επιστολή στα μέλη της οργάνωσης παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα Λάμπρου Ζωγράφου πολλών στελεχών και φίλων του κόμματος.

Ο κ. Χήνος με δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: « Στην πολιτική το μεγαλύτερο ζητούμενο που πρέπει να διαθέτει κάποιος είναι η ηθική.

Πάτρα: Δημοσίευσαν φωτογραφία με τα "λάφυρα" από την επίθεση στον βουλευτή της Χ.Α. Τι λένε για την επίθεση στον Μ. Αρβανίτη οι αντιεξουστές

Τα "λάφυρα" από την επίθεση που πραγματοποίησαν στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη αλλά και τον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή "ανάρτησαν" στο διαδίκτυο αντιεξουσιαστές. Η επίθεση είχε γινει στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Super B Πάτρας το βράδυ της Τρίτης. Ομάδα αντιεξουσιαστών χτύπησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του πήρε την γραβάτα του και έναν φάκελο με φυλλάδια του κόμματός του. Επίσης σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστήριξε του άρπαξαν και μία πίπα, η οποία όμως δεν φαίνεται στη φωτογραφία.

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΣΕΒ

Ο κορυφώνεται η διαμάχη ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως συμφέροντα στην Ελλάδα πίεζαν για τις «οδυνηρές ρυθμίσεις στα εργασιακά», οι οποίες ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή.

Η αντίδραση του ΣΕΒ υπήρξε έντονη. Μέσω κύκλων τόνιζαν πως ο κ. Βενιζέλος αποδέχτηκε τις προτάσεις της Τρόικας παρά την αντίδραση των κοινωνικών εταίρων. Μάλιστα ο ΣΕΒ προτείνει στους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση κατά 22% στον κατώτατο μισθό.

"Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90χρονη μητέρα μου...ξέρει κανείς μια λύση;"

Είναι στιγμές που η δημοσιογραφική πένα δεν μπορεί να απεικονίσει τη δύναμη των γεγονότων. Είναι στιγμές που είναι προτιμότερο να σιωπούμε και απλώς να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να ζητάμε μια λύση για κάποιον συνάνθρωπό μας στην καθημερινότητα.

Για κάποιον που απλά αύριο μπορεί να μην είναι εκεί...

Ο 60χρονος μουσικός Αντώνης Περρής έδωσε το πρωί τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στο κενό, έχοντας σπρώξει δευτερόλεπτα πριν την 90χρονη μητέρα του.

Πλεύρης φεύγει, Πλεύρης έρχεται

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τίθεται ο Κώστας Πλεύρης, πατέρας του Θάνου Πλεύρη που αποχώρησε από το κόμμα και την περασμένη Δευτέρα προσχώρησε στη ΝΔ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης καλωσορίζοντας τον Κώστα Πλεύρη είπε: «Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος, γνώριμος, πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στις δύσκολες εκλογές του 2004, θα αναλάβει τώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Κώστας Πλεύρης ξέρει να απευθύνεται στους Έλληνες Πατριώτες και ξέρω πάρα πολύ καλά, πόσο τον σέβονται και τον εκτιμούν οι Έλληνες Πατριώτες. Κώστα “καλό βόλι” και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Bild: «Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ»

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Bild δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Αυτή η Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ», το οποίο αναφέρει:

«Δισεκατομμύρια ευρώ ζητάει από τη Γερμανία νεαρή Ελληνίδα, που μιλάει άπταιστα γερμανικά. Η Βίκυ Βουλβουκέλη, 29 ετών, του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, ζητά από τη Γερμανία 70 δισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις. Η Β. Βουλβουκέλη, που μεγάλωσε στη Γερμανία, δηλώνει: “Οι αξιώσεις των αποζημιώσεων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχουν ξεχαστεί, η Γερμανία μας χρωστά χρήματα”. Η Β. Βουλβουκέλη θέλει, στην περίπτωση συμμετοχής (του κόμματός της) σε κυβερνητικό σχήμα, να καταγραφεί το θέμα των αποζημιώσεων και στη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού».

Ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού φορέα ο Γιώργος Τράγκας.

Την ίδρυση πολιτικού φορέα υπό το όνομα Ελλάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ανακοίνωσε ο Γιώργος Τράγκας.

«Σας ανακοινώνω την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού forum-πολιτικού φορέα που θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με τη μαζική συμμετοχή σας και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: Εντός ζωής» γράφει στο προφίλ του στο Facebook ο Γιώργος Τράγκας.

Ετοιμάζουν «συναινετικό διαζύγιο» με την Ελλάδα;

Προετοιμάζεται ή όχι σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παρά τις επίσημες διαψεύσεις; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ στα ρεπορτάζ τους για την κρίση στην ευρωζώνη.

Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του χθες αποκάλυψε ότι πράγματι οι χώρες της ζώνης του ευρώ προετοιμάζονται για την αποχώρηση της χώρας μας.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο, κάθε χώρα της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.

Απώλειες σημειώνει το κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δεχόμενο πιέσεις, κυρίως, από τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 12:43 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 150,88 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 2,14%.

Πτώση σε ποσοστό 1,92% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 56,14 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 299.956,67 ευρώ.

Το country risk "πνίγει" το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πλήρως... ανοχύρωτη συνεχίζει να διολισθαίνει η ελληνική αγορά, σε αλλεπάλληλα χαμηλά 22 ετών, αδύναμη προς το παρόν ακόμα και για μια τεχνικής έστω φύσης ανοδική αντίδραση.

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατάφερε -με δυσκολία- να κρατηθεί στο κλείσιμο οριακά υψηλότερα των 500 μονάδων, ενδοσυνεδριακά ωστόσο βρέθηκε κάτω και από τις 500 μονάδες -με πτώση έως 5,06%- για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 1990…

Παρά τις μεγάλες απώλειες που έχουν προηγηθεί, ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε μία ακόμα συνεδρίαση στα χαμηλά ημέρας, με το σύνολο των τίτλων του στο «κόκκινο», ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στον FTSE20.

Για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι μέχρι στιγμής απώλειες εντός του Μαΐου (σε 17 συνεδριάσεις) διαμορφώνονται πλέον σε 30,88%, ενώ στο ίδιο διάστημα ο ΓΔ «μετρά» συνολικές απώλειες 28,20% και ο δείκτης των τραπεζών 30,38%.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό και οι περιορισμένες προσδοκίες για το αποτέλεσμα της νέας εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αναφορές Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων και αναλυτών στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθιστούν «απαγορευμένη ζώνη» για επενδυτές εντός και εκτός συνόρων το ελληνικό ταμπλό. 

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: «ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Σ 'ΑΓΑΠΩ»


Είναι αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε λίγες ώρες μετα από σεισμό στην Ιαπωνία, πριν λίγους μήνες. Θα μπορούσε να είναι και αυτή ένα παραμύθι, όμως... δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα που μας θυμίζει πως τα παραμύθια δεν είναι πάντα μύθος.

Έχοντας πλέον ο σεισμός υποχωρήσει, διασώστες φτάνουν στα ερείπια του σπιτιού μιας νεαρής γυναίκας κι αντικρύζουν το πτώμα τηςμέσα στα χαλάσματα. Η στάση του σώματός της όμως ήταν σχετικά περίεργη, θυμίζοντας κατά πολύ την στάση που παίρνει πιστός έχοντας λυγίσει στα γόνατά του για να λατρέψει και να προσευχηθεί τον Θεό του. Τα συντρίμια του σπιτιού, είχαν καταπλακώσει την πλάτη και το κεφάλι της.

Απεγκλωβίστηκε από τα "δεσμά" των ευρωπαϊκών εξελίξεων η Wall

Dow12.496,15-6,66 -0,05%  



  Nasdaq2.850,1211,04 0,39%  

Η Wall Street χθες
Με δραματική αντιστροφή κλίματος οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν κοντά στη γραμμή εκκίνησης αποσυνδέοντας τη μοίρα τους από το ευρώ και τις ευρωαγορές που εγκλωβίστηκαν στους φόβους αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Traders και επενδυτές σχολίασαν πως η ξαφνική ανάκαμψη στην Wall Street χρησιμοποίησε ως "καύσιμο" τις ελπίδες για πρόοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. "Ολες οι εξελιξεις στην Ευρώπη είναι τόσο αρνητικές που οι επενδυτές σκέφτοναι ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν σε αυτό το καθοδικό σπιράλ να βγει εκτός ελέγχου".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 6,60 μονάδες (-0,05%) κλείνοντας στις 12.496,10 μονάδες. Στα χαμηλά ημέρας βρέθηκε να υποχωρεί έως και 191 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 11,00 μονάδων (0,39%) και έκλεισε στις 2.850,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,20 μονάδων (0,17%) κλείνοντας στις 1.318,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 7,17 δολάρια με άνοδο 0,19 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,72%. Ακολούθησαν η Alcoa με κέρδη 1,41% ή 0,12 δολαρίων στα 8,61 δολάρια και η Wal-Mart Stores με κέρδη 1,33% και κλείσιμο στα 64,58 δολάρια.

Επαναφορά μισθών και μετενέργειας ζητά ο ΣΕΒ

Την κατάργηση του νόμου που προβλέπει τη μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% και την επαναφορά της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων στους έξι μήνες (όπως ίσχυε) αντί για τρεις, προτείνει ο ΣΕΒ με επιστολή προς τη ΓΣΕΕ και τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους. Ζητά όμως ταυτόχρονα να μειωθούν οι μισθοί που προβλέπονται στις "ευγενείς" συμβάσεις και να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου για τα εργασιακά, κύκλοι του ΣΕΒ ανέφεραν ότι: "Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες εργοδοτικές οργανώσεις εννοούσε ο κ. Βενιζέλος όταν μιλούσε για διγλωσσία σε σχέση με τα εργασιακά. Μπορούμε όμως να του θυμίσουμε ότι πίσω απο την πλάτη των κοινωνικών εταίρων συμφώνησε, την τελευταία στιγμή, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την τρόικα τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, κάτι που κανείς κοινωνικός εταίρος δεν είχε διανοηθεί".