Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά

Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση σε τρεις τομείς, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Η έκβασή της υπέρ των ελληνικών όπλων, άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και σηματοδότησε την κατάρρευση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης. Η μάχη του Καλινόβου - Κιλκίς - Λαχανά είναι περισσότερο γνωστή ως Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά.
Κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, οι Βούλγαροι κατέλαβαν το Κιλκίς (Κουκούς, όπως το ονόμαζαν) στις 26 Οκτωβρίου 1912, την ημέρα που ο ελληνικός στρατός έμπαινε νικηφόρα στη Θεσσαλονίκη. Σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο των επιχειρήσεών τους στη Μακεδονία και ειδικότερα για την πραγματοποίηση του μεγάλου τους ονείρου, την κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Το Κιλκίς κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα ήταν άντρο κομιτατζήδων, ενώ στην πόλη είχαν απομείνει μόνο 30 ελληνικές οικογένειες.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί: Συμφωνία Ελλάδας – Exxon Mobil για έρευνες νότια & δυτικά της Κρήτης!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην ενεργειακή σκακιέρα. Την στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί στη Κυπριακή ΑΟΖ, σκάει σαν βόμβα η συμφωνία της χώρας μας με τον ενεργειακό κολοσσό από τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία έχει δύο αναγνώσεις. Αφενός πλέον μιλάμε για κοιτάσματα-μαμούθ στη περιοχή και αφετέρου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ΑΟΖ.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Άγκυρα προφανώς δεν έκανε τυχαίες κινήσεις για ΑΟΖ με την Λιβύη. Αυτό που φοβόταν θα γίνει πλέον πραγματικότητα.

Για πρώτη φορά oι Αμερικανοί μιλούν για «τελική λύση» στο θέμα της Τουρκίας με αποπομπή της από το ΝΑΤΟ!

Για πρώτη φορά η ναυαρχίδα των αμερικανικών ΜΜΕ, η WSJ, σε ένα άρθρο μήνυμα της συντακτικής ομάδας που εκφράζει σαφέστατα την θέση των "γερακιών" της Ουάσινγκτον ζητά ευθέως "τελική λύση" στο θέμα της Τουρκίας με αποπομπή της από το ΝΑΤΟ! 

Το άρθρο έχει τίτλο: "Ωρα για σκληρή αγάπη με Τουρκία"!
Αναφέρει συγκεκριμένα:

Τραμπ: Ακύρωσα επίθεση στο Ιράν 10' πριν γίνει -Μου είπαν ότι θα πέθαιναν 150 άνθρωποι - ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter σημείωσε, ότι σταμάτησε την προγραμματισμένη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν λίγα λεπτά πριν γίνει.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση, όταν πληροφορήθηκε, ότι θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, κάτι που θα ήταν δυσανάλογο σε σύγκριση με την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

Τραμπ: Ήμασταν έτοιμοι να «χτυπήσουμε» 3 στόχους του Ιράν

Αναστασιάδης: Η ΕΕ πέρασε από την «ισχυρή φραστική» στην «ουσιαστική στήριξη» της Κύπρου - «Το μήνυμα προς την Τουρκία είναι σαφές»

«To μήνυμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι σαφές: Εάν η Τουρκία θέλει να έχει ομαλές σχέσεις με την ΕΕ στο πλαίσιο των ενταξιακών διαδικασιών ή σε όποιο άλλο πλαίσιο, θα πρέπει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κύπρο και να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος χώρας της ΕΕ». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι με την προσθήκη των «στοχευμένων μέτρων» οι Ευρωπαίοι ηγέτες πέρασαν από την «ισχυρή

Ερντογάν: Ο Τύπος της Ελλάδας ευθύνεται για… τον «Πόντιο» Ιμάμογλου - Για σύγκρουση νοοτροπίας έκανε λόγο μέσω διακαναλικής του συνέντευξης ο Τούρκος πρόεδρος

Στον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το «Πόντιος άρα Έλληνας», που «καταλόγισε» το κυβερνών κόμμα στον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.com, ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, αλλά τα ΜΜΕ στη χώρα μας.
«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Ερντογάν,