Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Όχι για να μην λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα – Αυτή είναι η λίστα και ο χάρτης με το τι παράγει η Ελλάδα μας!

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!


Το ακόλουθο ζήτημα έχει εξεταστεί επανειλημμένα, είναι, ωστόσο, χρήσιμο να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια βασικά σημεία:

1) Μαγνήσιο:
Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη ηλικίας 2.000 ετών στην Εσωτερική Μογγολία - Στη βόρεια Κίνα

Μέσα στην πόλη βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση πάνω από εκατό κατοικίες αλλά και πλήθος κεραμικών δοχείων, διακοσμημένωνμε κυματιστά και τοξοειδή σχέδια
Ερείπια αρχαίας πόλης που πιστεύεται ότι χτίσθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα. Τα ερείπια βρίσκονται στο Βουνό Ντελίνγκ στη δυτική Εσωτερική Μογγολία, σε απόσταση 1,3 χλμ. βορειοδυτικά ενός τμήματος του Σινικού Τείχους που κατασκευάστηκε την εποχή της Δυναστείας των Ανατολικών Χαν (25 μ.Χ. έως 220 μ.Χ.).

Επιστρατεύουν... τον Σοφοκλή για να θεραπεύσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Σοφοκλής δείχνει ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση που έγκειται στη δύναμη της ιστορίας: μια διαχρονική τεχνολογία τόσο ισχυρή όσο και οποιοδήποτε όπλο
Έργα σαν τον Αίαντα, και άλλες ιστορίες πολέμου, από την αρχαία Ελλάδα, έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο.
Όπως και οι περισσότεροι άνδρες πολίτες της γενιάς του, ο Σοφοκλής ήταν βαθύτατα εξοικειωμένος με τον πόλεμο και τη στρατιωτική ζωή, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βετεράνοι που επιστρέφουν από το μέτωπο.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΑΛΛΑ…ΤΟΥΡΚΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ένας πολύ ενδεικτικός χάρτης που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνει πως έχουν διαμοιράσει οι Τούρκοι την κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα την θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα φυσικά με τα γούστα τους και επειδή ο τσαμπουκάς τους μέχρι στιγμής περνά μια χαρά, όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να αποθρασύνονται.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν τον χάρτη, οι Τούρκοι αναγνωρίζουν την κυπριακή δικαιοδοσία μόνο στα οικόπεδα 1, 7, 10 και 11, της κυπριακής ΑΟΖ. Τα οικόπεδα 4, 5, και 6 θεωρούνται τουρκικά, όπως και η θαλάσσια περιοχή από τις ακτές της Τουρκίας μέχρι αυτά τα οικόπεδα. Τα δε οικόπεδα 2, (όπου η σημερινή κρίση), 3, 8, 9, 12 και 13, θεωρούνται ότι ανήκουν στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. Αυτά τα ολίγα μόνο για… «μεζέ»!

Υποκλινόμαστε στην 337Μ …Τα 2 Ελληνικά Γεράκια τα έβαλαν με μισή Ντουζίνα Τούρκικα !

Είναι από εκείνες τις στιγμές που αισθάνεσαι υπερήφανος που  έχει τέτοιους Πολεμιστές να υπερασπίζονται τους Ελληνικούς Αιθέρες του Αιγαίου και είναι ντροπή για όλου μας , να αμείβονται με μισθούς δημοτικών υπαλλήλων ,χωρίς τις υπερωρίες!
Δύσκολη ημέρα για τη Πολεμική μας Αεροπορία αλλά επιβεβαιωθήκαμε όταν γράφαμε μόλις πριν ελάχιστε ώρες οτι οι Ιπτάμενοι μας μπορούν αν κάνουν πολλαπλές εξόδους ή και να παραμένουν σε περιπολία για ώρες …Ειδικά να πρόκειται για τα Γεράκια της 337Μ

Αντίμετρα για Τουρκία- Ανεβάζει τους τόνους η Λευκωσία

Ανδρούλα Ταραμουντά 
Από το philenews

Στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μεταφέρεται από σήμερα Πέμπτη το πεδίο δράσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς αποτροπή των τουρκικών πειρατικών ενεργειών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ζητούμενο για τη Λευκωσία είναι η εξασφάλιση αποτελεσματικής στήριξης στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα υπάρξει αλλαγή στάσης και θα ενεργοποιήσει δράσεις τέτοιες που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία και πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους εταίρους. Η κυπριακή κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασισμένη να ανεβάσει τους τόνους και βρίσκεται σε ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με χώρες οι οποίες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθειά της να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία.

Επικεφαλής της ENI: Δεν εγκαταλείπουμε τη γεώτρηση στην Κύπρο «Είναι πιθανό να μετακινηθούμε, αλλά θα επιστρέψουμε»

Στην προγραμματισμένη γεώτρηση σε κυπριακά χωρικά ύδατα και στο μπλόκο από μέρους τουρκικών στρατιωτικών πλοίων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ENI, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι.
«Έπρεπε να αρχίσουμε τη γεώτρηση αυτή και περιμένουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ENI. «Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που μετά από τη γεώτρηση αυτή πρέπει να πάμε σε άλλη χώρα, είναι πολύ πιθανό ότι τις ημέρες αυτές θα πρέπει να μετακινηθούμε, θέτοντας υπό συνθήκες ασφαλείας την αναζήτηση αυτή», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε, περιμένοντας να βρεθεί μια λύση από την διεθνή διπλωματία».

Προκαλεί η Τουρκία: «Μονομερείς» οι ενέργειες της Κύπρου στην... κυπριακή ΑΟΖ! - Η Άγκυρα φανερώνει τις προθέσεις της

Ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα μπλοκάρει τις έρευνες υδρογονανθράκων, όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το Κυπριακό - Φεύγει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, αλλά θα επιστρέψει - Κουμουτσάκος: Πειρατική ενέργεια η τουρκική παρέμβαση
Νέες απειλές κατά της Κύπρου εκτόξευσε η τουρκική κυβέρνηση, η οποία, δια στόματος του υπουργού Ενέργειας, Μπεράτ Αλνταϊράκ, δήλωσε την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει στην κυπριακή κυβέρνηση μονομερείς ενέργειες για την έρευνα και την άντληση υδρογονανθράκων.

Κομισιόν: Ανοίγουν οι πύλες της ΕΕ για Σκόπια και Αλβανία - Στην ΠΓΔΜ ο Γιούνκερ την Κυριακή

Γιοχάνες Χαν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ - «Βλέπουν» πρόοδο στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία - Με την στήριξη της Αθήνας η ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη, σύντομα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για την Διεύρυνση, στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».