Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ποια ήταν η ΕΟΚΑ; 1η Απριλίου 1955 ξεκινά ο απελευθερωτικός αγώνας της

Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση των Ελληνοκυπρίων που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία, εθνική αυτοδιάθεση και την ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 με εκρήξεις βομβών στις κυριότερες πόλεις της Κύπρου και αιφνιδίασε τις Βρετανικές Αρχές αλλά και τον Κυπριακό λαό. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε το πρώτο φυλλάδιο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ για το σκοπό του Αγώνα.

ΣΟΚ !! Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση του (1821) στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που …
διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ. Εκκρεμές”.

Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο….

Μακεδονία: Το πιο Ακριβό Οικόπεδο στον Κόσμο!

«Η πρώτη έρευνα για ουράνιο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1953. Το 1954 ιδρύθηκε στη χώρα η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ή ΕΑΕ) και το 1960 δημιουργήθηκε το Γεωλογικό Τμήμα της ΕΑΕ, με σκοπό την έρευνα για τον προσδιορισμό κοιτασμάτων ουρανίου.
Στο διάστημα 1971-1976, ξένοι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνα για ουράνιο στην περιοχή Παρανεστίου και προσδιορίζουν σημαντικές περιεκτικότητες ουρανίου στους λιγνίτες της Δράμας. Είναι γνωστό στους…ειδικούς ότι οι οργανικές ύλες όπως ο λιγνίτης έχουν ιδιαίτερη απορροφητικότητα στο ουράνιο (και το φωσφόρο). Το πρόβλημα είναι ότι η απόληψη του ουρανίου από τους λιγνίτες και γενικότερα τις οργανικές ύλες παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες και είναι απαγορευτικά δαπανηρή. Χαρακτηριστικά ανφέρεται ότι στους λιγνίτες του Παρανεστίου βρέθηκαν περιεκτικότητες σε ουράνιο της τάξεως των 10.000 ppm (10%).

Γιλντρίμ: Nα μην ξεχνάτε τις 9 Σεπτεμβρίου 1922

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και κάλεσε «αυτούς που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου» να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922.

Σε ομιλία του σε τελετή εγκαινίων κρατικού νοσοκομείου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι κομμάτι της Ευρώπης και ότι ο στόχος για ένταξη στην ΕΕ συνεχίζεται. «Γι αυτό καταβάλλουμε προσπάθειες αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε την ίδια ειλικρίνεια από τους φίλους μας Ευρωπαίους», ανέφερε.

Προκαλεί και μέσα από την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν

Επανέλαβε ότι θεωρεί την Αγιά Σοφιά, τζαμί και κατηγόρησε τη Δύση για την καταστροφή του πολιτισμού της Τουρκίας - Αφού έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, φρόντισε να χαιρετήσει το πλήθος με τη «ραμπία», τον χαιρετισμός των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον οποίο έχει υιοθετήσει πλήρως ο Ερντογάν
Νεοοθωμανικές κορώνες και καρφιά κατά του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Αττατούρκ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βρέθηκε στην Αγιά Σοφιά για να εγκαινιάσει έκθεση, στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης.

Οργισμένη απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Τα Ίμια είναι ελληνικά – Να μετράτε τα λόγια σας

Έντονη αντίδραση της Αθήνας στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας των Ιμίων – «Λαθεύει η Τουρκία, εάν νομίζει ότι μπορεί να παραβιάσει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο»
Την έκρηξη της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έκαναν λόγο για «αναμφίβολη κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμπερίληψη από την Ελλάδα των βραχονήσιδων των Ιμίων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της ΕΕ, «Natura 2000», ο Χαμί Ακσόι μίλησε για εκμετάλλευση από την πλευρά της Ελλάδας των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ΕΕ με πολιτικό κίνητρο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια.

Οι καταδικασμένες διαπραγματεύσεις

Του Ν. Λυγερού

Σε κάθε βήμα που ακούγεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό υπάρχει ηχώ που λέει το αντίθετο. Κάθε επίσημη πλευρά προσπαθεί να κρυφτεί από την κοινωνία της αλλά ξεχνά τον λαό της η καθεμία λόγω διπλωματίας. Κάθε κίνηση σε αυτό το παίγνιο προπαγάνδας είναι ένα επιπλέον ψέμα. Και όσοι βλέπουν την πραγματικότητα της στρατηγικής καταλαβαίνουν την ουσία του θέματος. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται για να καταπατήσουν την ιστορία, αλλά ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να τις αφήσει να τα καταφέρουν διότι είμαστε της αντίστασης.