Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η νέα επιτυχία της Κυπριακής ΑΟΖ - Η επαλήθευση της στρατηγικής

Η νέα επιτυχία της Κυπριακής ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού

Με την ολοκλήρωση των μόνων διαπραγματεύσεων που είχαν αξία αυτήν την περίοδο, η Κύπρος κατάφερε να κλειδώσει άλλα τρία συμβόλαια με κολοσσούς του τομέα των υδρογονανθράκων, αξιοποιώντας την Κυπριακή ΑΟΖ και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ουσία της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος γίνεται κατανοητή αποκλειστικά μέσω του ενεργειακού και της στρατηγικής. Τα τρία νέα συμβόλαια της Κύπρου, κι όχι μόνο κάποιας κοινότητας, έγιναν στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 με την κοινοπραξία Eni- Total, στο 8 με την Eni και στο 10

Καθηγητής του Χάρβαρντ: Η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και τα αγνόησε - Σύμφωνα με τον Avi Loeb

Οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα από που προέρχονται αυτές οι «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων»
Αίσθηση έχει προκαλέσει, για ακόμη μία φορά, η δήλωση του αστροφυσικού και καθηγητή του Χάρβαρντ, Avi Loeb ότι η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και ζωής αλλά τα αγνόησε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007 είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Ανάκτορο από το 600 π.Χ. κάτω από αρχαίο βωμό (ΦΩΤΟ)

Πηγή: REUTERS/Suhaib Salem
Αρχαιολόγοι δηλώνουν ότι ανακάλυψαν ένα ανάκτορο του 600 π.Χ. κάτω από αρχαίο βωμό στο Ιράκ τον οποίο είχαν καταστρέψει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Εγχώριοι ερευνητές αναφέρουν ότι υπάρχει ένα επιπλέον δίκτυο θαλάμων κάτω από τον βωμό Nebi Yunus -μέσα στον οποίο υπάρχει αυτό που οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί πιστεύουν ότι είναι ο τάφος του Προφήτη Ιωνά- στην ανατολική Μοσούλη. Ωστόσο, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές ήταν αυτοί που πρώτα άρχισαν να σκάβουν για τη διάνοιξη σηράγγων κάτω από το ανάκτορο πριν ανατινάξουν τον βωμό το 2014.

Βόμβες Τόμσεν: Μη βιώσιμο το χρέος - υφεσιακά τα πλεονάσματα 3,5% - Bloomberg: Το ΔΝΤ εξετάζει δάνειο $3-6 δισ. στην Ελλάδα

Πυρ ομαδόν μετά την αποκάλυψη Λαγκάρντ ότι ο Τσίπρας της ζήτησε το ΔΝΤ να δεσμευθεί δίπλα στην Ελλάδα - «Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου
«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον, στο ίδιο πάνελ με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ.