Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αρχαίοι Έλληνες, Επιστήμη και Σοφία: Η Επιστήμη στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο σε μια μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο

Περίπλοκο κόσμημα στολισμένο με την Αθηνά και τις Μούσες από το Μουσείο Μπενάκη.
© Science Museum.
    
 

 

 

Από τις 17 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών μπορούν να εξερευνήσουν την αναζήτηση γνώσης των αρχαίων Ελλήνων στην έκθεση Ancient Greeks: Science and Wisdom (Αρχαίοι Έλληνες: Επιστήμη και Σοφία), που θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου 2022.

Σπάνια και ιστορικά αντικείμενα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ πριν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκαλύψουν πώς οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι αμφισβητούσαν, συλλογίζονταν και συζητούσαν τον φυσικό κόσμο.

Ο Σάντσεθ προμηθεύει με αεροπλανοφόρα και υποβρύχια τον Ερντογάν – Ελληνική αντίδραση για τη στάση της Ισπανίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι αυτονόητο πως τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την παραβατικότητα της Τουρκίας και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου». «Όφειλε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις της ΕΕ» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου

Σφοδρή είναι η ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για την στάση της Ισπανίας και συγκεκριμένα της κυβέρνησης Σάντσεθ η οποία ουσιαστικά κινείται σε τροχιά αναβάθμισης των σχέσεών της με την Τουρκία και της στρατιωτικής τους συνεργασίας.

Δεν λαμβάνει υπόψη του τις αποφάσεις της ΕΕ

Με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις συμφωνίες για πώληση

Ισπανία: Ρελάνς σε Σάντσεθ, Ερντογάν από τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος – Μήνυμα υπέρ της Ελλάδας

Με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία 

Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Κύπρου τάχθηκε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Τουρκία και στον απόηχο των αναφορών Ερντογάν περί συμφωνίας για κατασκευή αεροπλανοφόρου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κασάδο ανέφερε: «μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, από το PP επαναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας σχέσεις».

Παντουρκικές ονειρώξεις του Ερντογάν στον Καύκασο!(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και παντουρκικές ονειρώξεις του Ερντογάν στον Καύκασο!

Τη νέα ένταση στον Καύκασο με τη σύγκρουση ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Monitor στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ερντογάν και Μπαχτσελί πουλάνε φαντασιώσεις νέας αυτοκρατορίας με Θράκη-Κύπρο

Ο ακροδεξιός Μπαχτσελί «δωρίζει» στον Ερντογάν έναν χάρτη και οι δυο τους τον επιδεικνύουν μπροστά στις κάμερες για να ισχυριστούν ότι μεταξύ άλλων η Θράκη και η Κύπρος ανήκει στον «τουρκικό κόσμο».

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια τετ α τετ που είχαν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος εθνικιστικής δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

Πριν από τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες οι Τ. Ερντογάν και Ντ. Μπαχτσελί πόζαραν μπροστά στον φακό,

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία όχι ο Ερντογάν

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από το apopseis

Η εχθρική προς την Ελλάδα ρητορεία του Ταγίπ Ερντογάν και των στενών συνεργατών του και οι άξεστοι πολιτικοί τρόποι τους, αναπόφευκτα επηρεάζουν άσχημα τις σχέσεις των δύο χωρών και δικαίως “ερεθίζουν” πολιτικούς και πολίτες στη χώρα μας. Όμως ,το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι τρόποι του Ερντογάν και τα εκφραστικά μέσα των υποτακτικών του, αλλά η Τουρκία.

Ο νέο-οθωμανικός “αναθεωρητισμός” του τουρκικού ισλαμισμού είναι ένα ζήτημα με μέγεθος που

ΑΥΤΟΠΑΡΑΙΤΗΣΗ απ’ την αξιοποίηση υδρογονανθράκων ισοδυναμεί με αυτοκτονία… και ιδού οι λόγοι

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και τον κόσμο ολόκληρο, αποδεικνύουν ότι η ενεργειακή στρατηγική μιας χώρας πρέπει να είναι άρρηκτα ενσωματωμένη στην εθνική στρατηγική. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι προϋπόθεση οικονομικής ευημερίας, ενώ τα όποια λάθη ή παραλείψεις μπορεί στην πράξη να έχουν βαρύτατες συνέπειες στα εθνικά συμφέροντα σε πολλαπλά επίπεδα.

Των ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ* και ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ (HELLAS JOURNAL)
*(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ISDA/ΙΑΑΑ)


Η Ελλάδα έχει επιλέξει αυτό που ο πρωθυπουργός της έχει αποκαλέσει πρωταθλητισμό σε αυτό που αποκαλείται ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερες πηγές ενέργειας, τις γνωστές ΑΠΕ