Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σε νέα υψηλά πέντε ετών η Wall Street

Dow14.034,6652,90 0,38%  



  Nasdaq3.192,03-6,63 -0,21%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street σκαρφαλώνοντας σε νέα υψηλά πέντε ετών στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα τα ενθαρρυντικά μάκρο από την Ευρώπη και η είδηση για τις συνομιλίες των Office Depot και OfficeMax με στόχο τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,4% πάνω από τις 14.000 μονάδες προσεγγίζοντας εκ νέου το ιστορικό υψηλό των 14.165 μονάδων που καταγράφηκε στις 9 Οκτωβρίου του 2007.

Το θετικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα τα θετικά στοιχεία από την Ευρώπη με τον γερμανικό δείκτη ZEW για τις οικονομικές προσδοκίες να ενισχύεται το Φεβρουάριο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ανήλθε στις 48,2 μονάδες το Φεβρουάριο από τις 31,5 μονάδες τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 35 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε η είδηση ότι οι μεγάλες αλυσίδες εξοπλισμού γραφείου Office Depot Inc. και OfficeMax Inc.  βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για τη συγχώνευση τους.

Η συμφωνία, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, εκτιμάται πως θα προβλέπει μόνο την ανταλλαγή μετοχών.

Απίστευτο! Ο Ουρακοτάγκος ήθελε οπωσδήποτε να δει το μωρό!!!

Όπως και τα παιδιά έτσι και τα ζώα έχουν συνήθως απρόβλεπτες αντιδράσεις που πολλές φορές μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Σαν την αντίδραση που είχε ένας θηλυκός ουρακοτάγκος σε μεγάλο ζωολογικό κήπο όταν είδε έξω από το τζάμι μια μαμά με ένα νεογέννητο μωρό στον υφασμάτινο μάρσιπο αγκαλιάς.

Το πραγματικά υπέροχο ζώο ήθελε πάση θυσία να δει το μωρό! Πλησίασε στο τζάμι και έγειρε ολόκληρο προκειμένου να καταφέρει να δει το πρόσωπάκι του.

Μεγάλη άνοδος στο ΧΑΚ με στήριξη από τραπεζικά κέρδη

Λευκωσία: Μεγάλη άνοδο καταγράφει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, δεχόμενο στήριξη από τα σημαντικά κέρδη των τραπεζικών μετοχών τα οποία ανέρχονται μέχρι και το 7%.

Με την αγορά να κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη χρηματιστηριακή συνάντηση, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:54) βρισκόταν στις 120,21 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 5,61%. Ο Δεικτης FTSE/Cy SE 20 βρισκόταν στις 46,66 μονάδες παρουσιάζοντας επίσης σημαντική αύξηση σε ποσοστό 4,81%.

Απαραίτητες διαπραγματεύσεις

Του Ν.Λυγερού

Αν μερικοί θεωρούν ότι ο αγώνας τελείωσε εδώ, κάνουν μεγάλο λάθος. Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο του Τάσσου Παπαδόπουλου για την Κύπρο, το Κυπριακό και την ΑΟΖ. Δεν είναι μια μάχη που πρέπει να μας βάλει κάτω. Δεν είμαστε ούτε ένας συμβατικός στρατός, ούτε ένα θεσμικό πλαίσιο. Το μόνο που θέλουμε να προστατέψουμε είναι το λαό μας και την πατρίδα. Είμαστε μια ομάδα κρούσης, ένα καταδρομικό συγκρότημα που δεν σταματά στο πρώτο εμπόδιο. Όλοι γνωρίζουν τις θέσεις και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παραμερίσουμε ούτε μια πιθαμή από τις κόκκινες γραμμές που θέσαμε σε γεωπολιτικό επίπεδο.

ΘΕΣΕΙΣ ΟΕΣΠ&ΝΔΕ ΓΙΑ ΤIΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (20-2-2013)

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της Απεργίας που οι δύο Οργανώσεις έχουν προκηρύξει για τις 20 Φεβρουαρίου 2013.
            Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην Σπάρτη (17-2-13), αποφασίσθηκε η παρουσία και συμμετοχή των μελών του ΔΣ στις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα  παρακινούμε τα Δ.Σ των Εμπορικών Συλλόγων να πράξουν το ίδιο στις συγκεντρώσεις των περιοχών τους, χωρίς το γενικό κλείσιμο των καταστημάτων

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της έλληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν.

Τώρα τους τρομάζει η ανεργία - Με υποκριτικά μέτρα "ασπιρίνες" θέλουν να την σταματήσουν


Έφτασαν την ανεργία στο 30% και τώρα επιχειρούν με μέτρα-ανάθεμα να την περιορίσουν, όταν συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και οι προοπτικές για την ύφεση στην καλύτερη περίπτωση για το 2013 είναι της τάξεως του 4,2%.
«Η κυβέρνηση θα απλώσει κοινωνικό δίχτυ προστασίας», λένε τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν. Μόνο ως κοινωνικός εμπαιγμός ακούγεται αυτό, όταν οι ίδιοι ομολογούν πώς 400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και η «δαμόκλειος σπάθη» είναι έτοιμη να πέσει και να κόψει τα κεφάλια πολλών ακόμη, δεδομένου των ασφυκτικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά από την έλλειψη της ρευστότητας.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΑ «Η Ιαπωνία να μείνει μακριά από τη ζώνη ασφαλείας – Την επόμενη φορά θα κτυπήσουμε»

Σε σαφή προειδοποίηση κατά της Ιαπωνίας να μείνει «μακριά από την ζώνη ασφαλείας των πολεμικών της σκαφών» προχώρησε η Κίνα μέσω του κρατικού πρακτορείου Peoples Daily Online το οποίο απηχεί απευθείας τις απόψεις του κινεζικού καθεστώτος.
Σε σημερινό του άρθρο το πρκτορείο αναφέρεται στο πρόσφατο επεισόδιο εγκλωβισμού ιαπωνικού πολεμικού σκάφους από το ραντάρ ελέγχου πυρός των κινεζικών πλοίων και προειδοποιεί ότι "την επόμενη φορά θα κτυπήσουμε".
Απατώντας στις ιαπωνικές κατηγορίες το κινεζικό καθεστώς αναφέρει:

Τουρκικά υποβρύχια σε Ρόδο και Κρήτη - Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Με ανθυποβρυχιακές ασκήσεις στο νότιο Αιγαίο και βολές επιφανείας αέρος στον Κόλπο Ξηρού απαντούν οι Τούρκοι στις ασκήσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα με αποκορύφωμα την «καταιγίδα» πυραύλων στην Κρήτη.
Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει δύο περιοχές, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις νότια της Κρήτης και απέναντι από τη Ρόδο, ανοιχτά του κόλπου Ακσάζ. Στην πρώτη περιοχή, βρίσκεται ήδη ένα υποβρύχιο, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και πλοία επιφανείας. Απέναντι από τη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν γυμνάσια από δύο τουρκικά υποβρύχια. Την ίδια στιγμή, ανοιχτά του κόλπου Ξηρού, σε δεσμευμένη περιοχή, βρίσκεται από χθες η τουρκική κορβέτα «Μπαντίρμα», κάνοντας βολές.

Προμελετημένος ο φόνος της Στέενκαμπ από τον Πιστόριους

Φορώντας γκρίζο κοστούμι, μπλε πουκάμισο και γραβάτα  ο Οσκαρ Πιστόριους προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια  με την κατηγορία της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρέεβα Στέενκαμπ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η ακροαματική διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 9.00, τοπική ώρα,  (7.00 GMT) στο επαρχιακό δικαστήριο της Πρετόρια, δύο ώρες πριν από την τελετή καύσης της σορού της άτυχης κοπέλας στην γενέτειρά της, στο Πορτ Ελίζαμπεθ στα νότια της χώρας. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» με μηνυτήρια αναφορά του ο Χρ. Πάχτας Άρειος Πάγος: Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί εφέτης-ανακριτής, που θα χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τα επεισόδια στη Χαλκιδική, ζητά, με παραγγελία του προς τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Δασούλας.

Η κίνηση αυτή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν από περίπου δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Στροφή στην κοινωνική ατζέντα κάνει η κυβέρνηση όπως έδειξε και η χθεσινή «θεματική» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία αλλά και ο υπαρκτός κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης καθώς χιλιάδες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ωθούν τους πολιτικούς αρχηγούς να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των πλέον αδύνατων.

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα παρουσιαστεί σχέδιο για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και για την πρόσβαση των ανέργων στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας χωρίς όρους και προυποθέσεις καθώς επίσης και την επανακατάρτιση των ανέργων με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Πέρα από το καθαρά ανθρωπιστικό σκέλος η κυβέρνηση φοβάται ότι η μαζική εξαθλίωση συνιστά βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας.

Με αφορμή το γεγονός ότι η επίσκεψη Ολάντ δεν καλύπτεται από τα ΜΜΕ Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί η κυβέρνηση για την απεργία των δημοσιογράφων

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την σημερινή απεργία των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων να επιμείνουν στην κήρυξη απεργίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε:

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

50 χρόνια Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία Από τον Ντε Γκωλ στον Ολάντ

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα σε μια μακρά διαδρομή που σημαδεύτηκε από τις ιδιαίτερες και φιλικές σχέσεις που συνέδεσαν τους ηγέτες των δύο χωρών.

Μισό αιώνα πριν την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα έγινε η αρχή με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τον Μάιο του 1963, έφερε στην Ελλάδα τον στρατηγό Ντε Γκολ. Στις συνομιλίες που είχε τότε ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή, κυρίαρχο θέμα ήταν η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, με τον Ντε Γκωλ να παρατηρεί βελτίωση, καθώς, όπως ανέφερε «οι άνθρωποι είναι καλώς ενδεδυμένοι, δεν βλέπει την αθλιότητα γύρω του» και τον Ελληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεσθεί, είναι απαραίτητη η συνέχιση της προσπάθειας για οικονομική σταθερότητα.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Πρόσκαιρη ήταν η βελτίωση του καιρού, όπως εκτιμά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από το βράδυ ήδη ξεκίνησε νέα επιδείνωση των φαινομένων από τα δυτικά της χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Στους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις.

Στην Αθήνα και τα προάστιά της αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αν και το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι νοτιάδες θα διατηρηθούν ασθενείς 3-5 μποφόρ και σταδιακά θα «γυρίσουν» ξανά σε βοριάδες ίδιας έντασης.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 12 βαθμούς στην πρωτεύουσα και 2-3 βαθμούς χαμηλότερα στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Τέλος οι προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες μέχρι το 2016

Τέλος οι προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες μέχρι το 2016
Αναστέλλονται όλες οι προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες,αλλά και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ μέχρι το τέλος του 2016, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Απεργιακό μπλακ – άουτ την Τετάρτη

Απεργιακό μπλακ – άουτ την Τετάρτη
Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την αρχή των απεργιακών κινητοποιήσεων κάνουν σήμερα οι δημοσιογράφοι οι οποίοι κλείνουν κάμερες και μικρόφωνα από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.
 Για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 το πρωί.
Ξεχωριστό ραντεβού, για τις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, έχει δώσει το ΠΑΜΕ, το οποίο προγραμματίζει συγκέντρωση την ίδια ώρα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Αλαλούμ με τα πρόστιμα και τις δόσεις

Αλαλούμ με τα πρόστιμα και τις δόσεις
«Ήξεις αφήξεις» από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό!
Μετά το σάλο που προκάλεσε η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να τα… «μαζέψει» μέσω διευκρινιστικών δηλώσεων.
Ο κ. Μαυραγάνης σε απάντησή του έπειτα από ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛΛ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την παροχή περισσότερων δόσεων στους οφειλέτες καθώς κάτι τέτοιο «δεν θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων- διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς».

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Δείτε live: Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ
Στην Αθήνα έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έγινε δεκτός εν μέσω καταρρακτώδους βροχής από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Μετά την απόδοση τιμών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από το άγημα του στρατού, ο κκ Ολάντ και Σαμαράς κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Μαζί με τον κ. Σαμαρά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την υποδοχή του Φρανσουά Ολάντ βρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Νέα διασύνδεση οικονομικής βοήθειας με Κυπριακό από FT

Λονδίνο: Δεύτερο άρθρο των Financial Times εντός λίγων ημερών συστήνει στους Ευρωπαίους ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο ως μοχλό πίεσης επί της Λευκωσίας για πρόοδο στο διπλωματικό πεδίο αναφορικά με το Κυπριακό.

Ο συντάκτης ευρωπαϊκών θεμάτων της βρετανικής εφημερίδας Τόνι Μπάρμπερ γράφει ότι οποιαδήποτε μέθοδος και αν επιλεγεί ως βάση του προγράμματος διάσωσης της Κύπρου, η έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί συνιστά για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την καλύτερη ευκαιρία για να ξεπεραστεί η διαίρεση του νησιού.

"Συγκρατημένες" διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Χωρίς εξάρσεις κινιέται μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εναλλάσσοντας πρόσημο στη ζώνη των 1.020-1.030 μονάδων.

Η αγορά συνεχίζει και την Τρίτη τις ήπιες διακυμάνσεις, ελλείψει εγχώριας ειδησεογραφίας.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στη σύνθεση του FTSE25 όπου ξεχωρίζει η άνοδος της Τρ. Κύπρου σε ποσοστό άνω του 7%, ενώ με θετικό πρόσημο ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Eurobank Properties, Eurobank και Coca-Cola Hellenic.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ «Βασίλισσα Των Βασιλέων»



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
«Βασίλισσα Των Βασιλέων»

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ  zervonikolakis

·       Η Κλεοπάτρα VII είναι κόρη του Πτολεμαίου XII, του Αυλητή, η τελευταία Φαραώ της Αιγύπτου.

·       Ο πρώτος π.Χ. αιώνας είναι μια περίοδος παρακμής για το θρόνο της Αλεξάνδρειας, όπως και για την ίδια την Αλεξάνδρεια, που ζει πλέον κάτω από τη σκιά και το φόβο των Ρωμαίων.