Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Νέες ανακαλύψεις για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά και το “μαεστρικό” σχέδιο των Ελλήνων

Η επιλογή του σημείου της σύγκρουσης με τους Πέρσες στη ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν άριστα μελετημένη από τους αρχαίους Έλληνες και καθόλου τυχαία, καθώς βασιζόταν στη γνώση των τοπικών κλιματολογικών συνθηκών.

Αυτό δείχνει μία νέα μελέτη από το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Atmosphere.

Ο φετινός Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επέτειο των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Καλίν: "Θα ζητήσουμε από το Βερολίνο συνεκμετάλλευση στη Μεσόγειο"

Τα "παίζει όλα για όλα" η Άγκυρα - "Σφίγγα" το Βερολίνο για τα ελληνοτουρκικά εν όψει Συνόδου

Τα σχέδια της Άγκυρας για να ξαναμπεί στο παιγνίσι των παράνομων διεκδικήσεων φυσικών πόρων από την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε γνωστά ο εκπρόσωπός του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σε συνέντευξή του στο Demiroren News Agency.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι μπορεί να αναπτυχθεί μια ενεργειακή προοπτική στην οποία να συμμετάσχουν όλες οι παράκτιες χώρες. “Μπορεί να έχουμε πολιτικές

ΣΕΥ: Δεν συναίνεσε η Κύπρος στις κυρώσεις κατά Λευκορωσίας

«Δεν είναι μυστικό ότι δεν έχουμε ομοφωνία, γιατί μια χώρα (Κύπρος) δε μετέχει στην ομοφωνία» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ένωσης, σε σχέση με την μη υιοθέτηση των κυρώσεων κατά τη Λευκορωσία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε απαντώντας σε ερώτηση.

Σημείωσε δε ότι δεν ήταν καν στην ατζέντα, καθώς στο COREPER αναγνωρίστηκε ότι από τότε δεν υπήρχε ομοφωνία.

Ο Ζ.Μπορρέλ είπε ότι “είχαμε πολιτική συζήτηση” από την οποία αναγνωρίστηκε η ανάγκη να

Συμμετοχή στήν Διακομματική τῆς Θράκης ζητοῦν «Τοῦρκοι» τῆς Εὐρώπης!

Ἐπιθυμοῦν «εὐρεῖα ἐκπροσώπηση» καί προτείνουν «ἀνοιχτό διάλογο»

ΑΡΧΙΣΑΝ τά ὄργανα. Ἡ ἀπόφασις τοῦ Ἐθνικοῦ Κοινοβουλίου μας νά συστήσει διακομματική ἐπιτροπή γιά τήν Θράκη κατά τήν διάρκεια τῶν ἐργασιῶν τῆς ὁποίας θά συζητηθοῦν καί «θεσμικά ζητήματα», ἄνοιξε τήν ὄρεξη ἀκραίων κύκλων τῆς Τουρκίας γιά νά θέσουν στούς Βουλευτές πού τήν συγκροτοῦν ζήτημα ἀναγνωρίσεως «τουρκικῆς μειονότητος» διά τῆς πλαγίας. Ὅπως πληροφορεῖται ἡ «Ἑστία» ἐδῶ καί ἕνα περίπου μῆνα, ἡ διακομματική γίνεται ἀποδέκτης ὀχλήσεων ἀπό ποικιλώνυμους συλλόγους τῆς Θράκης, οἱ ὁποῖοι αὐτοπροσδιορίζονται ὡς «τουρκικοί» καί ζητοῦν συμμετοχή στόν διάλογο προκειμένου νά ἐγείρουν τά θέματα πού, ὅλως τυχαίως, συμπίπτουν μέ τήν ἀτζέντα πού παρουσιάζει ἐσχάτως ὁ σύμβουλος τοῦ Τούρκου Προέδρου Ἰμπραήμ Καλίν καί ὁ Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν Μεβλούτ Τσαβούσογλου..

“Άφωνοι οι Αμερικανοί” από την ανωτερότητα των Ελλήνων Αρματιστών (ΒΙΝΤΕΟ )

Εντυπωσιακό βίντεο δημοσιοποίησε, πριν λίγη ώρα το ΓΕΣ, από την ελληνοαμερικανική «μονομαχία» των αρματιστών στο

 Πετροχώρι Ξάνθης, όπου άφησε άφωνους τους Αμερικανούς, με την πρωτιά της 211 ΕΜΑ,

 Το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί του ενεργειακού μετασχηματισμού της ΕE

Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία από τις χώρες που θα ηγηθούν του ενεργειακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη έως το 2030 καθώς η φθηνή ηλιακή και αιολική ενέργεια, οι μπαταρίες και οι αυξανόμενες τιμές του διοξειδίου του άνθρακα μετασχηματίζουν ριζικά το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του Bloomberg NEF (BNEF) για το μέλλον του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, την οποία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του BNEF, το ελληνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας θα αλλάξει με ταχείς

Εκτός Ευρώπης… ΚΑΛΥΤΕΡΑ – Ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων Ελλάδα και Κύπρος (Βίντεο)

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει η Αθήνα...

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων, καθώς όλοι πιέζουν να λυθούν άμεσα τα ζητήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όπως θα δείτε στην συνέχεια είναι πως τα δύο Ελληνικά κράτη βλέπουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα για αυτά σε κινήσεις εκτός Ευρώπης, παρά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία απέσυρε, προσωρινά, το Oruc Reis από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά εξακολουθεί να «κόβει» βόλτες στην Κύπρο.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΟΕ: Τρικλοποδιά του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας για συνδιαχείριση Αιγαίου και κατάργηση του FIR

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire

Σταθερά και μεθοδικά το ΝΑΤΟ αγκαλιάζει , αποδέχεται, υποστηρίζει  και πλασάρει στην Ελλάδα ως «λύσεις», τουρκικές προτάσεις που υποβάλλονται από το 2000  από την Άγκυρα στα στρατιωτικά ΜΟΕ  για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Αυτή την στιγμή στον ελληνο/τουρκικό διάλογο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που φαίνεται να έχει προχωρήσει σημαντικά, συζητείται νατοϊκή  πρόταση , τουρκικής προέλευσης, η οποία αποσκοπεί στην εκκωφαντική εξαφάνιση του FIR Αθηνών και στην αποδοχή συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Τα δέκα δώρα του Ερντογάν στην Ελλάδα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ*
Από το kathimerini

Με τη σταδιακή επιστροφή του στόλου στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας μετά τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη σύγχρονη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), μπορούμε ψύχραιμα να εκτιμήσουμε ότι η κρίση αυτή είχε τελικά θετικό πρόσημο για την Ελλάδα με πολλαπλά επιχειρησιακά, κοινωνικά και διπλωματικά οφέλη. 

Συγκεκριμένα, αυτό το ιστορικό καλοκαίρι, ο σουλτάνος μας έδωσε άθελά του τα παρακάτω δέκα δώρα.

Eλβετοί: Κανείς δεν πίστευε ότι οι Έλληνες μπορούν να το κάνουν – Είναι ήρωες!

Στέκονται απέναντι στον Ερντογάν και κρατάνε και τους μετανάστες μακριά από τους Ευρωπαίους

«Οι Έλληνες είναι οι νέοι ήρωες της Ευρώπης» τιτλοφορείται το ελβετικό δημοσίευμα ενώ όπως τονίζουν οι Ελβετοί, «κανείς δεν πίστευε ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να το κάνουν. Στέκονται απέναντι στον Ερντογάν και κρατάνε και τους μετανάστες μακριάς από τους Ευρωπαίους».

Οι Ελβετοί της ΝΖΖamStonntag αναφέρουν πως «κανείς στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα περισσότερες κρίσεις από τους Έλληνες». «Πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου που ζουν στην δυστυχία αλλά δεν πρέπει απλώς να σταλούν στην Ευρώπη και ένας άθλιος Τούρκος γείτονας που ψάχνει για φυσικό αέριο στην θάλασσα και θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα με την στρατιωτική ισχύ. Και πάνω απ’ όλα αυτά η πανδημία του κορονοϊού», σημειώνουν.

Σε αναμέτρηση με τον Ερντογάν η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στο ΝΑΤΟ ή στη Γερμανία

Paul Sugy, Comité Valmy, 19-9-20
.
[Ούτε η Γαλλία μπορεί να υπολογίζει σε στήριξη από το ΝΑΤΟ ή την «φίλη» της Γερμανία και την Ε.Ε. σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, όσο και αν διακυβεύεται η ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης και της ελευθερίας και του Δικαίου στην Μεσόγειο.
Αυτή η διάγνωση Γάλλου γεωπολιτικού εμπειρογνώμονα στην κατωτέρω συνέντευξή του (στην Figaro Vox) αποτελεί πολύτιμη επίκαιρη προσφορά στους προβληματισμούς των σκεπτομένων Ελλήνων απέναντι στην διαχείριση, από το υφιστάμενο πολιτικό και «πνευματικό» σύστημα εξουσίας, του πιεστικού προβλήματος εθνικής επιβίωσης.