Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φοβερό : Video από την γαλλική τηλεόραση για τον Κώστα, τον άνθρωπο του μέλλοντος


 Σχόλιο από Faceof : .....σύντομα ξανά δριμύτερος ......


Νομίζω οι Γάλλοι έχουν πιάσει το νόημα

ΧΑ: Οι επενδυτές κρατούν... αποστάσεις

Aπό το capital.gr

Πτωτικά σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, στο κλίμα που διαμορφώνουν οι αποθαρρυντικές δηλώσεις για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, αλλά και η νευρικότητα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Πέμπτης στη Βουλή.

Οι χθεσινές δηλώσεις της γερμανικής πλευράς έχουν εκμηδενίσει τις προσδοκίες των αγορών για μια συνολική βιώσιμη ευρωπαϊκή «απάντηση» στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, κυρίως όμως επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς έρχονται σε έντονη αντίθεση με όσα διακήρυτταν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος, προ δύο εβδομάδων περίπου, περί ενός «πλήρους πακέτου» που θα παρουσιαζόταν στα τέλη του μήνα.

Παράλληλα ωστόσο, ο άτυπος… δημόσιος διάλογος για το ελληνικό haircut συνεχίζεται, με αλλεπάλληλες αναφορές, εκθέσεις και δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, σε μία στιγμή που στο εγχώριο μέτωπο το ενδιαφέρον μονοπωλεί η κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτό το κλίμα έντονης αβεβαιότητας, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος του Χ.Α. παραμένουν σε απαξιωτικά επίπεδα. Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 24,08 εκατ. τεμαχίων αξίας 36,95 εκατ. ευρώ.

Ο Ζακ Ντελόρ ζητάει την αποβολή μας από το ευρώ

Από το newsit

Ο πατέρας του ευρώ δηλώνει υπερ της αλλαγής των ευρωπαικών συνθηκών με πρόβλεψη αποβολής για όσες χώρες δεν εναρμονίζονται με την οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη.

"H νέα συνθήκη πρέπει να προβλέπει τη δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, εάν συμφωνεί με αυτό το 75% των κρατών μελών.To κοινό νόμισμα προϋποθέτει αυστηρότερους όρους" λέει στη Le Monde ο Ζακ Ντελόρ.

Ανατριχίλα! Reuters : Ετοιμάζεται άνευ προηγουμένου παρέμβαση της Ευρώπης στην Ελλάδα – Η Ελλάδα θα γίνει αποικία

Από το newsit

- ''Κατεβάζουν πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της''
- '' Ή θα γίνει αυτό, ή οι Έλληνες δεν θα λάβουν άλλα χρήματα''
- ''Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό''
- Ώρα 17.20 Μέρκελ : Να μείνει μόνιμα η Τρόικα στην Αθήνα!


Εαν αληθεύει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, τότε η χώρα μας περνάει σε ξένα χέρια, 70 χρόνια μετά την γερμανική κατοχή και 190 χρόνια μετά την επανάσταση κατά του Τουρκικού ζυγού.
Σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το ευρωπαικό σχέδιο είναι να αφαιρεθούτν αρμοδιότητες από την ελληνική κυβέρνηση και να δοθούν στην ομάδα δράσης ''Task Fource'' υπό την ηγεσία του Horst Reichenbach.
Με το εκβιαστικό δίλημμα '' ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα'' ευρωπαίος αξιωματούχος εκμυστηρεύεται ανώνυμα στο Reuters, πως μεθοδεύονται οι εξελίξεις ώστε να αναλάβει η ομάδα δράσης κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, με πρώτη τις αποκρατικοποιήσεις.
Ένδειξη του τι ετοιμάζεται είναι οι λέξεις που επιλέγει να διαρρεύσει στο Reuters ευρωπαική πηγή :'' Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου.Εάν είχαμε ενδείξεις υπεύθυνης διαχείρισης όπως συνέβη στην Ιρλανδία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αυτό όμως, λείπει στην Ελλάδα.Είναι σαφής η στήριξη για μεγαλύτερη εποπτεία στην Ελλάδα.Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό''.

ΑΟΖ της Κύπρου και αγγλικές βάσεις

Του Ν.Λυγερού


Η ΑΟΖ της Κύπρου δεν έχει μόνο και μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Μπορεί να μην είναι άμεσα κατανοητό λόγω του ορισμού της ΑΟΖ όμως οι στρατηγικές επιπτώσεις υπάρχουν. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι αγγλικές βάσεις τις οποίες παρουσιάζουν πειστικά και επίμονα ως κυρίαρχες. Ενώ στην πραγματικότητα ο θεσμός που καθορίζει τις βάσεις είναι απλώς μια κρατική ενοικίαση, ανεξαρτήτως αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε ποτέ το ανάλογο χρηματικό ποσό από το Ηνωμένο Βασίλειο και δίνει πάντα άδεια για στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Ακάμα. Ας εξετάσουμε λοιπόν τη δράση της ΑΟΖ πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Οι διακρατικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ το 2003, το 2007 και το 2010 έχουν δημιουργήσει μια συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή στην νότια ΑΟΖ της Κύπρου, δηλαδή στη μοναδική που έχουν πρόσβαση οι αγγλικές βάσεις. Αν τις μελετήσουμε λεπτομερέστερα θα αντιληφθούμε υπολογίζοντας τις γενικευμένες κυψέλες των διαγραμμάτων Voronoi, ότι η βάση της Δεκέλειας είναι εγκλωβισμένη ως προς την ΑΟΖ της, διότι οι καθαρά κυπριακές περιοχές, ακόμα και με τα λεγόμενα του αγγλικού φορέα, την κλείνουν ενώ η βάση του Ακρωτηρίου μέσω της ΑΟΖ της θα αγγίζει και τις 3 ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Λίβανου και του Ισραήλ. Με άλλα λόγια, η πρώτη βάση είναι εκτός πλαισίου και δεν την αφορούν τα επόμενα επιχειρήματα.

Πάτρα: Μικρά παιδιά θύματα της φτώχειας- Τραγικές ιστορίες μαθητών που αγοράζουν βερεσέ

Του  Νίκο Ξανάλατο από το thebest
« Κυρία δώστε μου μια τυρόπιτα και θα σας φέρω τα λεφτά αύριο…». Είναι μια φράση που ακούγεται όλο και περισσότερο από τότε που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία, μας λέει υπεύθυνη κυλικείου σε κεντρικό σχολείο της Πάτρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοικιαστών κυλικείων από διάφορα σχολεία της Πάτρας, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων έχουν σταματήσει να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να αγοράσουν κολατσιό στο διάλειμμα.
Έτσι πολλά από αυτά είναι αναγκασμένα να καταφύγουν στο βερεσέ και το κυλικείο πλέον απέκτησε…τεφτέρι.

Σφάζουν και πουλάνε σκύλους στο κέντρο της Αθήνας!!!


 Σχόλιο από ALEXANDER

Καημένη Αθήνα που κατάντησες…Από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα στον πολιτισμό που τρώει σκύλους και γάτες…Αν έτσι ονειρεύονται κάποιοι την κοινωνία μας ας πάνε να ζήσουν στο Ανόι.
Στη φωτό σκύλοι μεταφέρονται για φαγητό σε εστιατόριο στο Ανόι!!!!

Από το filozoiki

Πληθώρα καταγγελιών έχουν φθάσει στα γραφεία της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρείας για την εγκληματική συμπεριφορά αλλοδαπών Ασιατών, που έχει σχέση με τη βρώση σκύλων και γατιών.
Συγκεκριμένα, επώνυμες καταγγελίες για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες βλέποντας κρεμασμένα ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο
κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές» επιβεβαίωσαν δεκάδες άλλες καταγγελίες για εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.

Η Moody’s «προειδοποιεί» την Γαλλία

Από το skai
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν απειλείται η πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας καθώς η χώρα έχει θεσπίσει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ προειδοποίησε ότι ο στόχος για αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ 1,75% το 2012 είναι, πιθανώς, πάρα πολύ υψηλός.
''Δεν είναι (η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας ΑΑΑ) σε κίνδυνο, επειδή είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση μέτρων μείωσης του ελλείμματος'', είπε ο κ. Μπαρουέν στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ''France 2''.
''Θα είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε το τριπλό Α στην αξιολόγηση μας... Θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να μην υποβαθμιστεί'', πρόσθεσε.
Ο γάλλος υπουργός ανέφερε επίσης ότι η Γαλλία είχε περιθώρια ελιγμών για την προστασία την κορυφαίας πιστοληπτικής της ικανότητας που της επιτρέπει να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους.
''Έχουμε περιθώρια ελιγμών... Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, έτσι δεν υπάρχει καμία ανησυχία'', ανέφερε, και πρόσθεσε ότι ''τα πάντα έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατά τα τελευταία τρία χρόνια για να αποσοβηθεί μια υποβάθμιση''.

Η κυβέρνηση επιστράτευσε απορριμματοφόρα και οδηγούς

Aπό το skai
Στην επίταξη των απορριμματοφόρων και στην επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κηρύσσονται σε κατάσταση «πολιτικής κινητοποίησης» οι οδηγοί των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.
Παράλληλα με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Αττικής να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών των παραπάνω οδηγών, καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω οχημάτων.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ


Του Ν.Λυγερού

Η περιπέτεια της ενασχόλη­σης με τους αριθμούς και τα μυστήριά τους είναι συναρ­παστική. Η διαδρομή είναι «αρχέγονη» και «η με­γάλη έκρηξη» γίνεται την εποχή των Πυθαγόρειων. Τα περί αριθμών δρώμενα είναι ιεροτελεστία και η όλη εν γένει ενασχόληση με τους αριθμούς δημιουρ­γεί την Πυθαγόρεια, κλει­στή καταρχήν, μυστηριακή λατρεία των αριθμών. Μερικές από αυτές τις συ­ναρπαστικές ανακαλύψεις ιδιοτήτων των αριθμών είναι οι πυθαγόρειες τριά­δες, οι κυκλικοί αριθμοί, οι ναρκισσιστικοί, οι τέλειοι, οι φίλοι, οι κοινωνικοί κι οι πρώτοι αριθμοί. Οι τελευταίοι παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι έμελλε να αποτελέσουν την Ιθάκη των αριθμών, που είναι η απάντηση στο ερώτημα:
Πώς άραγε να είναι τοπο­θετημένοι οι πρώτοι αριθμοί στο σύνολο των αριθμών;
Έως και σήμερα χιλιάδες μαθηματικοί ξεκίνησαν σε ρόλο Οδυσσέα τη συναρπαστική αυτή περιπλάνηση για την αναζήτη­ση της Ιθάκης. Σ’ αυτή την πορεία να θυ­μηθούμε την Κίρκη που έκανε τον Fermat να νομίσει ότι ο τύπος 22n+1, παράγει πρώτους αριθμούς. Απ’ αυτήν μας γλίτωσε ο Εuler που για n=5 απέδειξε ότι είναι σύνθετος. Ο Ευκλείδης μάς αποδεικνύει απλά ότι αφ’ ενός στο σύνολο των ακεραίων η πιθανότητα να είναι κά­ποιος πρώτος είναι μηδέν και αφ’ ετέρου ότι υπάρ­χουν άπειροι αριθμοί.