Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αυτά που έχουν πει ξένοι για την Ελληνική γλώσσα δεν μπορείς να μην αισθανθείς υπερηφάνεια

Ελάχιστα μόνο από αυτά που έχουν πει διάφοροι ξένοι για τους Έλληνες, την Ελλάδα, την Ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, που τόσο έχει ωφελήσει τον κόσμο.
Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Ομηρικών κειμένων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ)
«Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε μαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις μια δόξα, δηλαδή μια γνώμη.
Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόμη και αν το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει ανθρώπους νομοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύμα των αρχαίων κειμένων και η γλώσσα σε μαθαίνουν να είσαι αφεντικό.»

Το έμβλημα των Αμερικάνων Seals είναι Ελληνικό «300»

To έμβλημα της 300ης σειράς των βατραχιών της Αμερικής (US NAVY SEALS) είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ

Tα βατράχια των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι γνωστές και ως φώκιες (seals) έφθασαν τις 300 σειρές.

Η 300η λοιπόν σειρά για έμβλημα της επέλεξε την ασπίδα των 300 των Λεωνίδα, του δικού μας Λεωνίδα, του Βασιλιά της Σπάρτης, που με τους 300 άνδρες τους και τους 700 Θεσπιείς έδωσαν ψυχή και σώμα ενάντια στον ξένο δυνάστη.
Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί «κλοπής της ιστορίας» προσωπικά με κάνει υπερήφανο που οι καλύτεροι των καλύτερων επιλέγουν θέμα από την ένδοξη ιστορία μας…

Στρατηγική Διασύνδεση: New York, Αθήνα, Dubai - Το παράδειγμα του Βελγίου

Στρατηγική Διασύνδεση: New York, Αθήνα, Dubai
Του Ν. Λυγερού


Στις αεροπορικές εταιρείες δεν έχει μόνο σημασία η διαδρομή, αλλά επίσης και τα κομβικά σημεία από τα οποία περνούν για να εκτελέσουν ένα δρομολόγιο. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο δίνεται όλο και περισσότερη σημασία στην έννοια του Hub. Είναι, λοιπόν, σημαντικό βήμα για το Αεροδρόμιο της Αθήνας να λειτουργεί ως ενδιάμεσο της New York και του Dubai. Προσφέρει δυνατότητα διασύνδεσης τριών ηπείρων. Ενισχύει το ευρωπαϊκό πλαίσιο στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι πρώτες αγγλικές διορθωτικές κινήσεις

Του Ν. Λυγερού

Για όσους θεωρούσαν ότι το δημοψήφισμα στην Αγγλία θα ήταν μια αρχή για μια αυτονόητη διαδικασία, πρέπει τώρα ν’ αντιληφθούν ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ομαλά προς την κατηφόρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην έναρξή της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Έτσι, η κυβέρνηση έχασε την προσφυγή της, διότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα της κυβέρνησης που ήθελε να επικαλεσθεί τις εκτελεστικές εξουσίες που είναι γνωστές ως βασιλικά προνόμια για να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης Λισσαβόνας που επιτρέπει την αρχή της διετούς διαδικασίας αποχώρησης.

Τελεσίγραφο του Eurogroup στην Αθήνα: «Μέτρα προκαταβολικά αλά ΔΝΤ ή τίποτα» - ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΪΜΠΛΕ

Του Γιώργου Παππούς
Από το  iefimerida

Το μαχαίρι στον λαιμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου ετοιμάζεται να βάλει το Eurogroup, καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι υιοθετήθηκε πλήρως η γραμμή Σόιμπλε αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

CIA: «H Σοβιετική Ενωση ετοίμαζε αντάρτικο για την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και μετά το 1949»!

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 
Εγγραφo της CIA, που αποχαρακτηρίστηκε και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, αποκαλύπτει τις σοβιετικές προσπάθειες με την υποστήριξη του ένοπλου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) για την δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, ακόμα και μετά την ήττα του ΔΣΕ τ0 1949!

Εγγραφο της CIA αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ενωθεί με την Β.Ηπειρο το 1994 αν οι Βορειοηπειρώτες ξεκινούσαν αντάρτικο!ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ(ΦΩΤΟ)

Του Γιάννη Πετρίδη
Από το pronews 
 
Η CIA θεωρούσε ότι αν ξεκινούσε ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας της Βορείου Ηπείρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου θα μπορούσε να ενωθεί η Ελλάδα με την Βόρειο Ηπειρο και να αποκατασταθεί η ιστορική αδικία.
 
Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο της επίθεσης της ΜΑΒΗ την 10η Απριλίου του 1994 σε αλβανικό συνοριακό φυλάκιο στην Επισκοπή η CIA ενημερώνει την Αλβανία, ότι μια ένωση της Ελλάδας, με τη Βόρεια Ήπειρο, είναι εφικτή και θα περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ των ποταμών Σκουμπίνι και Βιόσα όπως αποκαλύπτεται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφά της.

Παυλόπουλος προς ΓΓ ΟΗΕ: Επιδιώκουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση - Τηλεφωνική επικοινωνία

Αθήνα: Το γεγονός ότι Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πριν από λίγο.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Γκουτέρες προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, υπό τη σημερινή διεθνή συγκυρία, αποστολή του.

Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Χιονιάς θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα

Καιρός: Έρχεται σε λίγες ώρες νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικό ψύχος και χιόνια – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη (25/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Στην «κατάψυξη» μπαίνει ξανά η χώρα. Νέο κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να σαρώσει σε λίγες ώρες την Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε αρκετές περιοχές.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Και νέος «αλβανικός αετός» στον Ελληνικό Στρατό

Ένα νέο περιστατικό με οπλίτη του Ελληνικού Στρατού να σχηματίζει με τα χέρια του τον «αλβανικό αετό» βλέπει το φως της δημοσιότητας, πριν καλά - καλά καταλαγιάσει το θέμα με τους επτά στρατιώτες στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Η αντίδραση του ΓΕΣ ήταν άμεση - αυτή την φορά - και αμέσως εντοπίστηκε ο φαντάρος, ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, για τον συγκεκριμένο φαντάρο θα ακολουθηθούν οι ίδιες προβλεπόμενες διαδικασίες που έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Παραλήρημα από Αλβανό βουλευτή: «Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα» - Ανάρτηση στο Facebook

Ο Πύρο Λουτάι μιλάει για επαναλαμβανόμενες και ποταπές πιέσεις από ένα ρατσιστικό κράτος - Εξαπολύει επίθεση και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας
Την ώρα που έρχεται στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία με οπλίτη να σχηματίζει τον αετό της αλβανικής σημαίας μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο, οι γείτονες προχωρούν σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα.

Αυτή την φορά ο Αλβανός βουλευτής Πύρο Λουτάι, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή τις φωτογραφίες των στρατιωτών και την αντιμετώπιση που είχαν από την ελληνική πλευρά.