Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία: Δωρεάν εξοπλισμός σε Ρομά ή μουσουλμάνους της Θράκης;-Πρόβλημα και στο Αιγαίο;

  Από το sdtv

... Τα ορεινά χωριά του νομού Ξάνθης, όπου κατοικούν Έλληνες Πομάκοι μουσουλμανικού θρησκεύματος, διαμαρτύρονται επί σειρά ετών επειδή δεν έχουν πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

Πολλές φορές έχουν μεταφέρει το αίτημά τους στην  τοπική αυτοδιοίκηση και τελευταία και στον Καλλικρατικό Δήμο Μύκης, χωρίς όμως να βρουν την κατάλληλη ανταπόκριση.

Φωτογραφία-σοκ: Θιβετιανός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε στο Νεπάλ

Ακόμα ένας Θιβετιανός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε ζητώντας θρησκευτική ελευθερία από την Κίνα και επιστροφή του εξόριστου ηγέτη, Δαλάι Λάμα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει έναν 20χρονο μοναχό, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα-Τετάρτη το πρωί επιλέγοντας ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ, αλλά και έναν από τους πιο ιερούς τόπους για τους βουδιστές.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία ανέφεραν πως φώναζε συνθήματα κατά της Κίνας, ενώ αστυνομικοί και περαστικοί προσπάθησαν μάταια να τον σώσουν  σβήνοντας τη φωτιά από το σώμα του.

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας, Ιταλίας, Αλβανίας για τον αγωγό TAP

Έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα αλλά και την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,  τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη,

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο TAP θα καταστήσει τη χώρα μας ισχυρό ενεργειακό κρίκο και χώρα πρώτου ενεργειακού προορισμού.

Διάλογοι πεζοδρομίου στο Κοινοβούλιο Νάκος: «Κασιδιάρη… επικοινωνείς με το περιβάλλον;»

Εκτός ελέγχου βγήκε για μια ακόμα φορά συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη να κατηγορεί για δειλία των κ. Ηλία Κασιδιάρη και τον δεύτερο να του απαντά «είσαι τρελός… Γ..ω την Νέα Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, την σπίθα έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς όταν κατήγγειλε ότι η κρατική τηλεόραση αποκλείει την Χρυσή Αυγή λέγοντας «να καταθέσω στο Σώμα ότι για μια και μοναδική φορά εκλήθη ο συναγωνιστής μας Ηλίας Κασιδιάρης  στην ΝΕΤ για 12 λεπτά  και έγινε ολόκληρο ζήτημα, παρενέβη το Μαξίμου και με εντολή απέκλεισαν  τον εκπρόσωπο μας...  αυτό το λέτε ελευθερία έκφρασης; Εκπροσωπούμε περίπου 500.000 συμπολίτες και δημοσκοπικά πάνω από 1 εκατομμύριο».

Διάλογο με Κουβέλη για την κεντροαριστερά θέλει ο Βενιζέλος

Την πρόθεσή του να ανοίξει διάλογο με τον Φώτη Κουβέλη για την κεντροαριστερά, αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για προσυνεδριακή συνάντηση -πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- προκειμένου να μιλήσουν για ζητήματα πολιτικής ταυτότητας στα ζητήματα κεντροαριστεράς.

Από αυτόν τον διάλογο ο κ. Βενιζέλος ευελπιστεί να διατυπωθεί η αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά, αλλά πρέπει να γίνει γάτα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Μετά τις διαβουλεύσεις αλλάζει το σχέδιο «Αθηνά»

Από «κόσκινο» ξαναπερνά το σχέδιο «Αθηνά» , καθώς ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος συναντά καθημερινά πανεπιστημιακούς, δημάρχους, περιφερειάρχες  και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες αστοχίες του εγχειρήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλαγής φαίνεται ότι είναι το τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων Θεσσαλονίκης που παραμένει στη συμπρωτεύουσα, ενώ προβλεπόταν να πάει στις Σέρρες, όπως είπε σε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους τους εκπαιδευτικού ρεπορτάζ ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Νέα σύγκρουση για τον κατώτατο μισθό

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτερος μισθός, δήλωση που προκάλεσε σεισμικές δονήσεις και διαψεύσεις από την κυβέρνηση ότι προετοιμάζεται η περαιτέρω συμπίεση των χαμηλότερων θεσμοθετημένων αμοιβών, η Κομισιόν ανατροφοδοτεί το ζήτημα με μια δήλωση σοκ του επιτρόπου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ξεσηκωμός των αγροτών μετά τα επεισόδια της Ανθήλης - "Ο Θεός να βάλει το χέρι του"! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από το newsit.
 - 11 συλλήψεις έγιναν μετά το ξύλο αγροτών - αστυνομικών
- Σάλος από το βίντεο που τους "πνίγουν" στα χημικά
- Τραυματίες δυο αστυνομικοί και τέσσερις αγρότες!
- ΒΙΝΤΕΟ ο τραυματισμός του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας
- Τι αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Η βία και τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι στην Ανθήλη, έχει εξαγριώσει αλλά και... συσπειρώσει τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα.

Liberation: Θεέ, παραιτήσου κι εσύ!!!

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation που μετά τον Πάπα, καλεί τον... Θεό να παραιτηθεί!

«Μετά τον Πάπα... Θεέ παραιτήσου κι εσύ» είναι το τίτλος της εφημερίδας, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να κάνει το δικό της καυστικό σχόλιο για τα σκάνδαλα που πλήττουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και –σύμφωνα με τους... συνωμοσιολόγους- οδήγησαν στην πρωτοφανή απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να υποβάλει την παραίτησή του.

''Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Το πρόγραμμα είναι σωστό''

''Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Το πρόγραμμα είναι σωστό''
-Εντολή από το Βερολίνο στο Σαμαρά να σταματήσει η συζήτηση περί ''λάθους''!!!
Να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση για την παραδοχή του ΔΝΤ περί λάθους στα Μνημόνια και στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, ζήτησε επιτακτικά το Βερολίνο από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα, υπήρξε και από την πλευρά του κ. Όλι Ρεν, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος και ότι το πρόγραμμα είναι σωστό και απαίτησε την απαρέγκλιτη τήρησή του.
Ο κ. Στουρνάρας είναι βέβαιο ότι δεν έθεσε ποτέ το συγκεκριμένο ζήτημα, όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι αφελής.

Επιβεβαίωση Μέργου μέσω Βρυξελλών

Επιβεβαίωση Μέργου μέσω Βρυξελλών
-Το 2014 αναθεωρείται ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν 
- Έκθετη η κυβέρνηση, δεν την πιστεύει πια κανείς 
Όσοι πίστευαν και πιστεύουν ότι ο κ. Μέργος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις, λέγοντας ότι είναι πολύ υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν , μετά την ξεκάθαρη και έγγραφη δήλωση του κ. Όλι Ρεν.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών Πουπάκη και Χουντή, ανέφερε επακριβώς ότι θα αναθεωρηθεί το σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικό για την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας''.
Με πολύ απλά λόγια, ο κ. Μέργος ήξερε απόλυτα τι έλεγε.

Φέρι μποτ έπεσε πάνω σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου



Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Άντζελα» προσέκρουσε σήμερα το πρωί στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου. Συγκεκριμένα, το φέρι μποτ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβαίνοντες και επτά φορτηγά οχήματα όταν, κατά δήλωση του πλοιάρχου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρουσιάστηκαν στην περιοχή, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσής του.
Στη συνέχεια το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε ασφαλώς στον ανατολικό προβλήτα του Ρίου, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

H Samsung επενδύει στην Πάτρα ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Την Πάτρα και συγκεκριμένα το Patras InnoHub (Κέντρο Μικροηλεκτρονικής) επέλεξε ο Κορεατικός κολοσσός Samsung για να δημιουργήσει το Σχεδιαστικό της Κέντρο Samsung Nanoradio. Με την εγκατάστασή της στην Πάτρα, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Αυτά επισημάνθηκαν στη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον Πρέσβη της Κορέας στην Αθήνα Gil Sou Shin στο κέντρο μικροηλεκτρονικής Πάτρας. Τους επισκέπτες συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, Σπύρος Φιλιππάκης.

Πάτρα: Καταψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα- Αναβολή για τον προυπολογισμό και τα ...προνοιακά επιδόματα

Καταψηφίστηκε πριν απο λίγο στο Δηματικό Συμβούλιο της Πάτρας το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2013, με ψήφους 22 υπέρ και 24 κατά. Η αντιπολίτευση επικαλέστηκε ελλείψεις και δεν ψήφισε υπέρ του προγράμματος με αποτέλεσμα να προκληθούν αλυσιδωτές ...παρενέργειες καθώς το θέμα θα έρθει ξανά προς ψήφιση απο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τούτο σημαίνει, ότι αν δεν ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπορεί να ψηφιστεί ο προυπολογισμός για το 2013 και κατ΄ επέκταση δεν μπορούν να δοθούν τα προνοιακά επιδόματα.

Δ.Χριστόφιας: Η αναβάθμιση του ψευδοκράτους ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επεσήμανε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ο κίνδυνος αναβάθμισης του ψευδοκράτους, υποδεικνύοντας ότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την πλευρά μας, ακροβατισμοί και λεονταρισμοί μπορούν να αποβούν μοιραίοι.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση απόδοσης τιμών στους τραυματίες, ανάπηρους και παθόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «οι προσεγγίσεις που μας απομακρύνουν από τις αρχές λύσης στο Κυπριακό και σε άρνηση των όσων πετύχαμε στις συνομιλίες θα μας θέσουν στην ίδια θέση με την κατοχική δύναμη και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια της στήριξης που απολαμβάνουμε στο διεθνή χώρο».

Οριακές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Με οριακές απώλειες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει ποσοστιαία πτώση της τάξης του 0,17% και να διαμορφώνεται στις 107,58 μονάδες. Αντίθετα, οριακά κέρδη κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, που έκλεισε στις 42,34 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 357.878 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση κατέγραψαν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,21% και η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,18%. Αοπό την άλλη, κέρδη σε ποσοστό 3,84% κατέγραψε ο δείκτης των Επενδυτικών, ενώ οι δείκτες των Ξενοδοχείων, της Παράλληλης και της Εναλλακτικής Αγοράς παρέμειναν αμετάβλητοι.

"Αντιστέκεται" στις τραπεζικές πιέσεις ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Παρά τις έντονες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, ο Γενικός Δείκτης καταφέρνει την Τετάρτη να ανακάμψει από απώλειες που έφτασαν νωρίτερα το 1,6%. 

Με μέτριο τζίρο ο Γενικός Δείκτης ανακτά τις 1.020 μονάδες, κινούμενος μέχρι στιγμής σε εύρος διακύμανσης 21 περίπου μονάδων, ωστόσο πτωτικά συνεχίζει να κινείται ο δείκτης των τραπεζών, που βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί σε ποσοστό έως και άνω του 6%.

Στο ταμπλό του FTSE25 η πλειονότητα των μετοχών υποχρεώνεται σε απώλειες.

Το ανάκτορο του Νέστορος

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ theTempestAhead1110

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΜΑΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Είναι έγκλημα να βλέπεις Euronews!!!

Τελικά όλοι οι σφόδρα αντιδρώντες στην ελεύθερη μετάδοση του Euronews Greek από συχνότητα της ΕΡΤ που κατάφεραν τελικά να καταρρίψουν το σήμα του δημόσιου χαρακτήρα καναλιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν απόλυτο δίκιο. Είναι «έγκλημα» να το παρακολουθείς.

Όχι γιατί γίνεσαι ξαφνικά αντιστασιακός στο μνημόνιο και την τρόϊκα ή αντικυβερνητικός. Πρόκειται για το πλέον αδιάφορα πολιτικά, πλέον ουδέτερο ενημερωτικό πρόγραμμα.
Ούτε βέβαια γιατί ακούς περισσότερες, πληρέστερες και πιο αποστασιοποιημένες χωρίς έντονη δραματοποίηση, ειδήσεις. Ούτε γιατί πληροφορείσαι επιτέλους για πολύ περισσότερα σημαίνοντα γεγονότα και συμβάντα με σημασία για τη ζωή σου και την κοινωνία.

Πάνω από τις 14.000 μονάδες και σε υψηλά πέντε ετών ο Dow Jones

 Dow14.018,7047,46 0,34%  



  Nasdaq3.186,49-5,51 -0,17%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P κλείνοντας σε υψηλά πέντε ετών, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε μικρές απώλειες καθώς η βουτιά της Apple σε ποσοστό 2,5% επιβάρυνε τον τεχνολογικό δείκτη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 14.000 μονάδες για πρώτη φορά από την 1η Φεβρουαρίου σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,3% μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού προϋπολογισμού και εν αναμονή της ομιλίας του αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική του για μια ισορροπημένη προσέγγιση στη μείωση των ελλειμμάτων επαναλαμβάνοντας την αντίθεση του στην υιοθέτηση αυστηρών περιοριστικών πολιτικών που ενέχουν κινδύνους για την οικονομική ανάκαμψη.

Θα αναφερθεί επίσης στις πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τον έλεγχο των όπλων.

Την ίδια στιγμή το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το φάσμα ενός "νομισματικού πολέμου" μεταξύ των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.