Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

H Samsung επενδύει στην Πάτρα ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Την Πάτρα και συγκεκριμένα το Patras InnoHub (Κέντρο Μικροηλεκτρονικής) επέλεξε ο Κορεατικός κολοσσός Samsung για να δημιουργήσει το Σχεδιαστικό της Κέντρο Samsung Nanoradio. Με την εγκατάστασή της στην Πάτρα, η εταιρεία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Αυτά επισημάνθηκαν στη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον Πρέσβη της Κορέας στην Αθήνα Gil Sou Shin στο κέντρο μικροηλεκτρονικής Πάτρας. Τους επισκέπτες συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, Σπύρος Φιλιππάκης.

  Αρχικά, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν εντός αυτού οι εγκατεστημένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, και για τις δυνατότητες που παρέχονται σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν σε αυτό.
  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνύπαρξη πολλών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και της επιστημονικής όσμωσης που επιτελείται από αυτήν, για την παραγωγή νέων προϊόντων. Στις συζητήσεις που έγιναν, δόθηκε έμφαση σε τρόπους ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και τονίστηκε πως πρέπει να αξιοποιηθεί το παράδειγμα της Δημοκρατίας της Κορέας, που έχει κατορθώσει τις τελευταίες δεκαετίες να παρουσιάσει αλματώδη οικονομική ανάπτυξη, μέσα από την άνθηση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, και να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

ΠΗΓΗ dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου