Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Οι Έλληνες πίνουν μπίρα εδώ και 5.000 χρόνια!

Ισχυρές ενδείξεις για την παρασκευή και κατανάλωση μπίρας στην προϊστορική Ελλάδα φέρνουν τα νέα δεδομένα, που παρουσιάζει για πρώτη φορά σε άρθρο της, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, κυρία Βαλαμώτη με τίτλο «Brewing beer in wine country? First arcaeobotanical indications for beer making in Early and Middle Bronze Age Greece».

Ποιοι μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο: Ανοίγει πλήρως το επάγγελμα -Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα - ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Φυσικά πρόσωπα που είναι φαρμακοποιοί αλλά και όσοι δεν είναι, όπως επίσης και συνεταιρισμοί μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το υπουργείο Υγείας.
Το επίμαχο ΠΔ κατατέθηκε μετά την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, το οποίο με μία σειρά αποφάσεων είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις για την ίδρυση και την λειτουργία φαρμακείου αλλά και τα θέματα που αφορούν φαρμακοποιούς μπορούν να ρυθμιστούν είτε με νόμο είτε με προεδρικό διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, πέρσι το καλοκαίρι, η Ολομέλεια ακύρωσε την υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε μπορούν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

Ψήφο εμπιστοσύνης σε Νάξο και Πάτμο δίνει το CNN Travel Ο συνωστισμός της Σαντορίνης και οι εναλλακτικές

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Νάξο και την Πάτμο δίνει το CNN Travel σε ένα άρθρο του που αφορά τους υποψήφιους ταξιδιώτες για το 2018.
Σε άρθρο του για τους 12 προορισμούς παγκοσμίως που ίσως οι ταξιδιώτες θα θελήσουν να αποφύγουν, η Σαντορίνη συγκαταλέγεται σε αυτούς, όπου ο συνωστισμός των τουριστών, ειδικά τη θερινή περίοδο, θέτει σε κίνδυνο τη γοητεία του μοναδικού νησιού μας και τελικά να αποτρέψει υποψήφιους τουρίστες να την επισκεφτούν.
Την ίδια στιγμή, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το CNN Travel σημειώνει ότι η Νάξος αλλά και η Πάτμος, που ανήκει στα Δωδεκάνησα, διαθέτουν εξαίρετες ακτές και αξιοπρόσεκτες ομορφιές που μπορούν να κερδίσουν κάθε επισκέπτη.

Ευρωβουλευτές μπαίνουν στην Αμμόχωστο

«Μετά από πολύχρονες προσπάθειες, με πολλές υποσκάψεις και εμπόδια (ακόμα και απ’ εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς) αποφασίσαμε χθες - στα πλαίσια της Επιτροπής Αναφορών - διερευνητική αποστολή στην πόλη μας.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου «η πόλη αποτελεί σύμβολο παραβίασης βασικών θεμελιωδών αρχών και αξιών. Αξίες που όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες απολαμβάνουν και πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Τα τελευταία δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό τύπο για διαχωρισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου η οποία θα δοθεί από τον κατοχικό στρατό για τουριστικούς σκοπούς επέβαλλαν όπως η πόλη τεθεί άμεσα ξανά κάτω από το μικροσκόπιο της Επιτροπής Αναφορών»

Ανακοίνωση συνδικαλιστών της αστυνομίας για πλειστηριασμούς: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Ελληνες

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ» ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΙ Η ΠΟΑΣΥ

Αγρια επίθεση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κατά της κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών - Οι αστυνομικοί προβλέπουν χειρότερες καταστάσεις
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ εκδόθηκε με αφορμή τις διαταγές που λαμβάνουν οι αστυνομικοί για ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των συμβολαιογραφείων προκειμένου οι συλλογικότητες, όπως τα μέλη του «Δεν Πληρώνω», να μην εμποδίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Κορακάκη: Με «λύγισε» το συλλαλητήριο - Δεν είμαι ακραία - Δείτε τι έγραψε η αθλήτρια

«Έχουμε αξιοπρέπεια, που πρέπει να μείνει αλώβητη. Λιμάνια, αεροδρόμια, γη, πωλούνται. Αξίες ΟΧΙ»
Μία συγκινητική ανάρτηση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έκανε η χρυσή ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη. Η όμορφη αθλήτρια φωτογραφήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έγραψε πως δεν μπόρεσε να είναι στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση, η λαοθάλασσα όμως που είδε τη «λύγισε». Υπογράμμισε δε πως όσοι επιχειρήσουν -άστοχα- να της αποδώσουν χαρακτηρισμούς και να φτιάξουν ακραίες εικασίες για τα πιστεύω της «τουλάχιστον, θα πέσουν έξω».