Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίνε ο Μόντι και η Γερμανία

«Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία»,τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno

Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, «από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις επιβολές της Γερμανίας».

Tι σημαίνουν οι εκθέσεις των Standard & Poor's, Goldman, J.P. Morgan Γιατί οι «οίκοι» παίζουν ξανά Ελλάδα

Δάνεια με καλύτερους όρους και χαμηλότερα επιτόκια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει, όπως όλα δείχνουν, το 2013. Μετά την απόφαση αφενός από τη Standard & Poor’s για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου από τον «σούπερ» Μάριο Ντράγκι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποδέχεται εκ νέου τα ομόλογα που εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ίσως και πριν από την ανακεφαλαιοποίησή του με 25 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα πάρει σημαντικές ανάσες.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες παρενέβη στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ενώ την ίδια στιγμή μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τις οποίες μεταξυ άλλων προβλέπεται η υποχρεωτική συνταγογράφηση των φαρμάκων από τους ιατρούς με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία.

Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή (ΣΥΡΙΖΑ) Παν. Κουρουμπλή στη Βουλή, αλλά και την επίσκεψή του στον κ. Τέντε, ο τελευταίος παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να διενεργήσουν έρευνες, για το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ...!ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει πληροφορίες που σε ξαφνιάζουν. Διαβάστε παρακάτω. «Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για να πάνε στο φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες".

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ COMPUTER ;



ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ COMPUTER ;Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι έχαναν τα όρια τους.Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε μετά την άμπωτη να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους.
Ο Θαλής έβαλε πασσάλους ανά τακτά διαστήματα στην άκρη του ποταμού κατά μήκος της ακτής. Από κάθε πάσσαλο έδεσε μακριά σχοινιά προς τα έξω, προς τα χωράφια, δηλαδή κάθετα σε διεύθυνση προς τον ποταμό. Τα σχοινιά κατά μήκος τους, ανάλογα με τις αποστάσεις έφεραν κόμβους!!! Με την βοήθεια των κόμβων μέτρησε ακριβώς τα σύνορα του κάθε αγρού αφού είχε σταθερή απόσταση από τον ποταμό.

Τι μ@λ@κίες είναι αυτές στους Δελφούς;



Τι μ@λ@κίες είναι αυτές στους Δελφούς?Χτύπησε το τηλέφωνό μου από ένα φίλο που επέστρεψε σήμερα το πρωί από τους Δελφούς.
Τον ακούω εξοργισμένο...
Τι έγινε ρε του λέω? Μου λέει μπες στην σελίδα του  facebook του μουσείου των Δελφών στον τίτλο "Στήνει πύλες στους Δελφούς ο Ξένος" και θα καταλάβεις. Πράγματι, έμεινα άναυδος από αυτό που αντίκρισα!
Μια σειρά από μουντζούρες με τον τίτλο "Μία ενδιαφέρουσα εικαστική αναζήτηση" μου προκάλεσε αηδία, και παράλληλα
πολλά ερωτήματα για τον κατήφορο του πολιτισμού μας. Ο φίλος μου διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" έχει και χορηγούς την ΕΡΤ, το ΒΗΜΑ, και άλλους.

ΡΟΔΟΣ-ΣΟΚ: ΕΔΕΙΡΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !!! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Όλα ξεκίνησαν χθες απόγευμα 21-12-2012 σε κινέζικο μαγαζάκι δίπλα στο Lidl επί της Ρόδου Λίνδου που πήγε να ψωνίσει η άτυχη Ιωάννα.
Τελειώνοντας τα ψώνια της ως λογικό ζήτησε απόδειξη αγορών...
εκεί οι πωλήτριες και αφεντικά άρχισαν τα "κινέζικα" όκι απόδειξη οκι απόδειξη ντεν έχει απόδειξη!!!!!
Αυτά της έλεγαν και η Ελληνίδα εκνευρίστηκε και ζήτησε τα λεφτά της πίσω, εκεί άρχισαν
οι κινέζες πωλήτριες να της τραβούν τα μαλλιά και να την κλοτσούν αλύπητα, βλέποντας οι κινέζες πως η Ιωάννα ήταν ανθεκτική και μην μπορώντας να την κάνουν καλά, άρχισαν τα δαγκώματα!!!!!

Νέα θηριωδία στο Πακιστάν. Πλήθος λίντσαρε χριστιανό και τον έκαψε ζωντανό...

Φωτο αρχείου.Συγκέντρωση Πακιστανών-Αθήνα 2012.
Η φρίκη και η κτηνωδία συνεχίζεται σε ένα κράτος που λαμβάνει δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος από την Ελληνική οικονομία! Σε χωριό στο Β. Πακιστάν κάτοικοι εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα και άρπαξαν άνδρα που κρατείτο ως ύποπτος “βλασφημίας”!

Σύμφωνα με “αυτόπτη μάρτυρα” ο άνδρας αυτός μπήκε σε τζαμί τα ξημερώματα της Πέμπτης όπου έπειτα βρέθηκε ένα ροζάριο και ένα σκισμένο κοράνι. Η αστυνομία τον συνέλαβε και τον ανέκρινε για 5 ώρες εως ότου το πλήθος εισέβαλε, τον λίντσαρε και τον έκαψε ζωντανό στο κέντρο του χωριού.

Παντοκρατορία Κίνας και διαμελισμός Τουρκίας

Τη συνεχιζόμενη άνοδο της οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης της Κίνας επιβεβαιώνει έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των ΗΠΑ, την οποία κατάρτισαν... οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και εμπειρογνώμονες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού στην οποία υπάρχει και το πολύ έντονο σενάριο του διαμελισμού της Τουρκίας από τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Έτσι, έως το 2030 οι ΗΠΑ θα έχουν απολέσει τη σημερινή παντοδυναμία τους και η Κίνα θα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, ως απόρροια της ενεργειακής τους ανεξαρτησίας.

Κύπρος:Κοντά στα 20 δις το πακέτο

Τα 20 δις αναμένεται να πλησιάσει το οικονομικό πακέττο στήριξης της Κύπρου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των αναγκών του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και της χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας - κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου.
Το γενικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων είναι κι αυτό που εξηγεί γιατί ο συνήθως άκρως εξωστρεφής κ. Ασμουσεν - ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής οικονομίας - έσπευσε να υπογραμμίσει μόλις προχθές ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος του κυπριακού δημοσίου χρέους ΤΩΡΑ.

Με γεια ...το δούλεμα

Του  Λευτέρη Αδειλίνη  από το alithia


Ελάχιστοι αμφιβάλλουν πλέον ότι το μνημόνιο της Κύπρου με την τρόικα θα υπογραφεί από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η υλοποίηση της δανειακής σύμβασης θα αρχίσει το νωρίτερο τέλος Μαρτίου ή ακόμα και αρχές Απριλίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ επιφυλακτικοί τόσο ως προς τις πραγματικές ανάγκες της Λευκωσίας σε χρήματα όσο και ως προς τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Χριστόφια και αυτό διότι από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κυβερνών κόμμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μεταθέσουν την υπογραφή μνημονίου μετά τη λήξη της εντολής τους, παρά το γεγονός ότι κάλεσαν οι ίδιοι την τρόικα στο νησί. Συνεχίζουν, μάλιστα, αυτή την προσπάθεια ακόμα και σήμερα, ρισκάροντας με όλα αυτά τα τερτίπια να προκαλέσουν

Αίγυπτος: Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση στο δημοψήφισμα

Προϊόν «νοθείας» αποτελεί η επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα, την οποία ανακοίνωσαν οι ισλαμιστικές που υποστηρίζουν τον νέο καταστατικό χάρτη της Αιγύπτου, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αντιπολίτευση.

«Είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι προϊόν της καλπονοθείας, των παραβάσεων και των ανωμαλιών που έχουν διαπιστωθεί»,υποστηρίζει η κυριότερη παράταξη της αντιπολίτευσης, το Μέτωπο Εθνικής Εξυγίανσης (FSN), μετά την ανακοίνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων ότι στο δημοψήφισμα υπερίσχυσε το ‘ναι’ με ποσοστό 64%.

Σόλων Κασίνης: «Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη»

«Σε δύο με τρία χρόνια θα δούμε το πρώτο γεωτρύπανο εξόρυξης φυσικού αερίου στην Ελλάδα και σε τέσσερα με πέντε  θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης».

Αυτό το χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια δίνει, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο διευθυντής Ενέργειας της Κύπρου και κεντρικό πρόσωπο της ενεργειακής διπλωματίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σόλωνας Κασίνης. Εχοντας χειριστεί με μαεστρία τις μυστικές διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης έως την υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών με γειτονικές χώρες

Μόντι: «Δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»


Ο Μάριο Μόντι ναι μεν δεν θέτει υποψηφιότητα, αλλά παραμένει στην πολιτική και ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα της δίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρώην τεχνοκράτης πρωθυπουργός στους Ιταλούς και ξένους δημοσιογράφους.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα σε καμμία εκλογική περιφέρεια».

Τι θα ισχύσει για τις αποδείξεις το 2013

Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Μαυραγάνη.

Η συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ) που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Απαγορεύθηκε διαδήλωση στο Ν.Δελχί κατά του βιασμού

Η αστυνομία απαγόρευσε σήμερα τις διαδηλώσεις στο κέντρο του Νέου Δελχί μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες στη διάρκεια της μεγαλύτερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον μαζικό βιασμό φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο πριν από μια εβδομάδα, ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Οι περιοχές κοντά στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο έχουν αποκλειστεί για να μην επιτραπεί η πρόσβαση των διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, την επομένη της διαδήλωσης που εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια.

O Harry σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν(Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο πρίγκιπας Harry συμμετείχε σε αεροπορική επίθεση κι ήταν αυτός που εκτόξευσε τον πύραυλο ο οποίος είχε ως στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας συμμετέχει σε θανατηφόρα επίθεση πετώντας το ελικόπτερο Απάτσι του. Λέγεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου λίγο μετά την επιστροφή του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του.

Αβραμόπουλος σε Ερντογάν: Δεν πωλείται κανένα ελληνικό νησί(Βίντεο)

Την σκληρή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στο NTV υποστήριξε ότι κακώς ο οίκος Standard&Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. «Ένας που γνωρίζει καλά τη δουλειά του δεν κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Εδώ πουλάνε τα νησιά τους ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζεται η οικονομία τους κατά 6 μονάδες. Που το έχουμε ξαναδεί αυτό;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Άλλοι γλεντάνε και άλλοι... πληρώνουν

Η επανάσταση μπορεί να αργεί, αλλά οι Βερσαλλίες αναβιώνουν στην Ουάσινγκτον κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Ετσι συνέβη και φέτος.

Στην έδρα του ΔΝΤ διοργανώθηκε ένα συμπόσιο που κόστισε 350.000 δολάρια. Προσκεκλημένα ήταν 13.000 άτομα, οι εργαζόμενοι στο Ταμείο. Οι 7.000 που παρευρέθηκαν τελικά είχαν την ευκαιρία να φάνε και να πιούνε μέχρι σκασμού χωρίς να δώσουν δεκάρα, διαψεύδοντας έτσι τον Μίλτον Φρίντμαν, τον θεμελιωτή του νεοφιλελευθερισμού στον οποίο ομνύει το ΔΝΤ, που έλεγε πως «δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα».

Μειώσεις έως και 30% στις αποδοχές του Δημοσίου

Με... ψαλίδι στα χέρια έρχεται ο καινούργιος χρόνος για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, καθώς και για όσους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, οι μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα μειωθούν «με το καλημέρα» μέχρι και κατά 30%, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Κατ’ αρχάς, με τις νέες διατάξεις που ενεργοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 κατ’ εφαρμογή των επιταγών του Μνημονίου, χάνεται οριστικά το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ που είχε απομείνει από τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη Αηδόνη στην Realnews

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η συνέντευξη του Χρήστου Αηδόνη στην Realnews. Η φράση του βουλευτή Δράμας ότι «το ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της ΝΔ» προκάλεσε επικριτικά σχόλια και εκνευρισμό. Ωστόσο στο προσκήνιο η εντολή που δόθηκε από τον Ευ. Βενιζέλο ήταν να κρατηθούν προς το παρόν χαμηλοί τόνοι.

Γι αυτό τον λόγο η διαρροή που έγινε από την Ιπποκράτους για την συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Realnews ήταν «κανένα σχόλιο».

Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του Πρωθυπουργού από το πρώτο εξάμηνο του 2013 έβαλε ο Α. Σαμαράς κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της περασμένης Τρίτης, ενώ ατύπως συμφωνήθηκε με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ότι ο ανασχηματισμός «παγώνει» τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια της σύσκεψης κατέστησε σαφές πως στόχος του είναι η κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής και ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θετικό «μομέντουμ» που δημιουργούν η εκταμίευση των δόσεων και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην οποία προσβλέπει τους πρώτους μήνες του χρόνου.