Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ

«Λένε ότι στην περιοχή από την οποία πέρασε ο Αλέξανδρος, ανάμεσα στους ποταμούς Ινδό και Κωφήνα, υπήρχε μία πόλη που λεγόταν Νύσα. Την είχε χτίσει ο Διόνυσος όταν εκστράτευσε εναντίον των Ινδών.» «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ» του Αρριανού (Εκδόσεις «Κάκτος»)βιβλίο Ε σελ 27

«Βασιλιά, οι Νυσίοι σε παρακαλούν να σεβαστείς τον Διόνυσο και να τους αφήσεις ελεύθερους και ανεξάρτητους.

Όταν ο Διόνυσος υποδούλωσε τους Ινδούς και στράφηκε πίσω προς την Ελληνική θάλασσα, έχτισε, αφήνοντας εδώ τους απόμαχους στρατιώτες του που συμμετείχαν στην λατρεία του,... αυτήν την πόλη για να θυμίζει την περιπλάνησή του και την νίκη του.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγική ανάλυση της Συνθήκης των Παρισίων"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Στρατηγική ανάλυση της Συνθήκης των Παρισίων". 
Κατάλυμα της Γλώσσας της Ισπανίας.
 Οδός Ιπποτών, Ρόδος. 
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Απαράδεκτες τουρκικές επιθέσεις

Του Ν. Λυγερού

Οι επιθέσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους της Συρίας είναι απαράδεκτες και δείχνουν πόσο δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων, ακόμα κι αν βρίσκονται εκτός της κυριαρχίας της. Κάθε φορά οι τουρκικές επιθέσεις βρίσκουν μια ακατάλληλη δικαιολογία ύπαρξης. Συνεχίζουν να θεωρούν τους άλλους υποδεέστερους και αδύνατους. Όμως στην πραγματικότητα φοβάται η Τουρκία κάθε μορφή ένωσης των Κούρδων στην περιοχή και ο λόγος είναι απλός, αφού ήδη δεν ελέγχει τη δική της επίσημη περιοχή, όταν οι Κούρδοι ουσιαστικά κάνουν ό,τι θέλουν δίχως κανένα πρόβλημα ακόμα και θεσμικό.

Κομμένα πόδια μέσα σε παπούτσια ξεβράζονται εδώ και 9 χρόνια στη δυτική Αμερική. Πολλές θεωρίες -Καμία απάντηση(Βίντεο)

Από το 2007 μέχρι σήμερα 16 ακρωτηριασμένα ανθρώπινα πόδια μέσα σε παπούτσια έχουν ξεβραστεί στις ακτές του Pacific Northwest, περιοχή στα δυτικά των ΗΠΑ και του Καναδά. Κάποια από αυτά τα ανθρώπινα μέλη φαίνεται πως ανήκουν σε άνδρες και άλλα σε γυναίκες, είναι διαφόρων μεγεθών και υπολογίζεται πως ανήκουν σε άτομα επίσης διαφόρων ηλικιών. Οι αρχές γνωρίζουν που έχουν εντοπιστεί και πότε αλλά το...μυστήριο δεν λέει να λυθεί.
Μέχρι σήμερα δεν έχει διατυπωθεί κάποια πειστική θεωρία που να έχει δοκιμαστεί και επιτυχώς επιβεβαιωθεί γεγονός που, όπως είναι φυσικό, αφήνει περιθώριο σε διάφορες ερμηνείες έως και σε πολύ...σκοτεινά σενάρια. Η όλη υπόθεση δε, ανακινείται και πάλι μετά τον εντοπισμό στη Νήσο Βανκούβερ ενός ακόμη παπουτσιού εντός του οποίου υπήρχε για μια φορά ένα κομμένο πόδι, το οποίο έφερε μια μαύρη κάλτσα και φαίνεται να ανήκει σε άτομο που εξαφανίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2013.

Στη γωνία η κυβέρνηση: Τριπλό μέτωπο με ασφαλιστικό, προσφυγικό και αξιολόγηση

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα «μέτωπα» με τους θεσμούς – Στα «κάγκελα» η κοινωνία - Εκρηκτικές αντιδράσεις για hotspots και προπηλακισμοί βουλευτών - Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι...

Αγροτικό, προσφυγικό και διαπραγμάτευση. Η «καυτή» τριπλέτα προβλημάτων που καλείται να λύσει η κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία στην οικονομία και την κοινωνία.

Το Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση αερίου μουστάρδας στο Ιράκ - Έπειτα από εξετάσεις σε 35 μαχητές Πεσμεργκά

Υπάρχουν στοιχεία που το επιβεβαιώνουν αναφέρει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων
Τους φόβους ότι το Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση χημικών όπλων και δη αερίου μουστάρδας, επιβεβαιώνει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), σύμφωνα με δηλώσεις διπλωμάτη.

Όπως δήλωσε ο διπλωμάτης στο πρακτορείο Reuters, έπειτα από εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 35 Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, αποδείχθηκε ότι είχαν εκτεθεί σε αέριο μουστάρδας όταν πολεμούσαν κατά των τζιχαντιστών τον περασμένο Αύγουστο στο Ιρμπιλ του Ιράκ.

Οι Τούρκοι απαίτησαν από τον Τσίπρα, όταν πήγαινε Ιράν, να μην προσγειωθεί στη Ρόδο! Η Άγκυρα πέτυχε τον στόχο της και το Embraer δεν ανεφοδιάστηκε στο νησί της Δωδεκανήσου

Η Αθήνα άλλαξε σχέδιο πτήσης και ο πρωθυπουργός έφτασε στο Ιράν μέσω Αιγύπτου, Κύπρου, Ιορδανίας και Σαουδικής Αραβίας αφού προηγουμένως το Embraer είχε ανεφοδιαστεί στην Αίγυπτο!
Την απίστευτη αξίωση να μην προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στη Ρόδο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν προέβαλε η Άγκυρα με το επιχείρημα ότι η Ρόδος είναι... αποστρατιωτικοποιημένη! Πρότειναν μάλιστα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να ανεφοδιαστεί εναλλακτικά στην(!) Άγκυρα για να δώσουν άδεια υπέρπτησης πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο στο Embraer που μετέφερε τον κ.Τσίπρα και τους υπουργούς που τον συνόδευαν στην Τεχεράνη. Για να λυθεί το πρόβλημα, η ελληνική πλευρά κατέθεσε νέο σχέδιο πτήσης μέσω Αιγύπτου, Κύπρου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και τελικώς Ιράν...