Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έχασε το momentum στο τέλος η Wall


Από το
 
 


  Dow11.504,62-72,43 -0,63%  



  Nasdaq2.604,04-53,39 -2,01%  

Η Wall Street σήμερα
Τα αντιφατικά μηνύματα που έστειλε η Ευρώπη, η δυσάρεστη έκληξη που επεφύλασσαν τα μεγέθη της Apple αλλά και η ενοχλητική υπενθύμιση της Fed ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει αργή οδήγησαν σε αδιέξοδο την προσπάθεια της Wall Street να δώσει συνέχεια στη χθεσινή σημαντική άνοδο. Οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές κοντά σε χαμηλά ημέρας, με απώλειες περίπου 1%, υποκύπτοντας στις τάσεις ρευστοποίησης των τριών τελευταίων ωρών.

Η Beige Book της Fed για το μήνα Σεπτέμβριο έδειξε πως η οικονομική δραστηριότητα επεκτάθηκε μόνο "ήπια" στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα, ενώ οριακή ήταν η βελτίωση του τομέα απασχόλησης, ανοίγοντας το δρόμο στη διατήρηση του αργού ρυθμού ανάπτυξης.

Το οικονομικό τοπίο παραμένει θολό στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού όπου κάθε σενάριο, είτε αφορά ενδεχόμενη γαλλο-γερμανική συμφωνία για το EFSF, είτε ελληνική διάσωση, είτε ανακεφαλαιποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών περιβάλλεται από αβεβαιότητα. Τα βλέμματα στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο

Από το skai.gr
Με 154 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του και μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την κατάργηση των κλαδικών
συμβάσεων και τη μείωση του αφορολογήτου.
Κατά την ψηφοφορία ο Μίμης Ανδρουλάκης επιχειρώντας να δικαιολογήσει την θετική ψήφο του – διότι προηγήθηκε η κριτική του προς την κυβερνητική πολιτική- την χαρακτήρισε ως «ναι, ύστατης ελπίδας».

Σαρκοζί, Μέρκελ και Σία σε δραματικές διαβουλεύσεις Έκτακτη «Σύνοδος Κορυφής» στην Φρανκφούρτη

Από το protothema
Μια μίνι, έκτακτη «Σύνοδο Κορυφής» προκάλεσε η Γερμανία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών πως δεν τίθεται θέμα περαιτέρω ενίσχυσης των κεφαλαίων του προσωρινού ταμείου Στήριξης, του γνωστού μας EFSF.

Δηλώσεις που ουσιαστικά «ακυρώνουν» το EFSF και το ρόλο που όλοι θεωρούσαν πως μπορούσε να παίξει είτε ως χρηματοδότης, είτε ως εγγυητής των ομολογιακών εκδόσεων των ασθενέστερων χωρών της Ευρωζώνης. Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά οδηγεί σε ανατροπή τα δεδομένα της διαχείρισης του ελληνικού – και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού – προβλήματος χρέους, με την γαλλική πλευρά να αγωνιά πλέον, καθώς η μη λήψη απόφασης για την «συνολική και βιώσιμη» λύση χρέους σε Ελλάδα και Ευρώπη θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα πρώτα απ’ όλα στη Γαλλία!

"Χλιαρή" άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με μοναδικό καταλύτη το μπαράζ σεναρίων για τις αποφάσεις τις επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., το Χρηματιστήριο της Αθήνας επιχείρησε ανεπιτυχώς την Τετάρτη να ανακτήσει το επίπεδο των 750 μονάδων.

Σε περιβάλλον «ρηχών» συναλλαγών και με τις κινήσεις στο ταμπλό να παραμένουν επιλεκτικές και βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ο Γενικός Δείκτης εξανέμισε το μεγαλύτερο μέρος των ενδοσυνεδριακών κερδών.

Την ανοδική κίνηση στο Χ.Α. έως το +2,55% και τις 756,89 μονάδες τροφοδότησαν οι αναφορές στον ξένο Τύπο περί γαλλογερμανικής συμφωνίας για ενίσχυση του EFSF, ενώ συνέδραμε και η ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, μετά από διήμερες απώλειες 9,1%.

Η νευρικότητα ωστόσο στην αγορά διατηρείται αμείωτη, ειδικά ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και με «φόντο» την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την αυριανή συνεδρίαση αναλυτές της αγοράς αναμένουν μεταβλητότητα και περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι ένα θετικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα στη Βουλή θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για ανοδική κίνηση.

Στο ταμπλό της Πέμπτης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 740,93 μονάδες με κέρδη 0,39%, μετά από διακύμανση σε εύρος 3,15%.

Συνολικά διακινήθηκαν 25,77 εκατ. τεμάχια αξίας 40,32 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 100 μετοχές ολοκλήρωσαν με κέρδη, 50 υποχώρησαν και 126 παρέμειναν αμετάβλητες.

"Πόλεμος"στην Αθήνα - Έκλεψαν όπλο αστυνομικού - Δεκάδες οι τραυματίες - Δείτε φωτο Έχουν πλημμυρίσει από κόσμο οι δρόμοι της πρωτεύουσας

                            

Από τη real
Κορυφώνεται το απεργιακό κύμα σήμερα και αύριο με την 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συζήτησης-ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.

18:08 Οι άνδρες της Πυροσβεστικής περιόρισαν την φωτιά που είχε εξαπλωθεί από εκδοτήριο της ΕΘΕΛ σε διπλανή πολυκατοικία και απεγκλώβισαν πολίτες.

Αργεντινή: Στοιχεία της βραζιλιάνικης οικονομίας τρομάζουν


Από το defence-point

Έχοντας βιώσει δυο σφοδρές οικονομικές κρίσεις μέσα σε μόλις τρεις δεκαετίες, η Αργεντινή είναι φυσιολογικό να φοβάται… και τον ίσκιο της.
Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με κάποια ανησυχητικά στοιχεία της βραζιλιάνικης οικονομίας έχουν τρομάξει τους Αργεντινούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ξανακυλήσουν στη δίνη της οικονομικής ύφεσης. Το ότι η Αργεντινή δεν είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένη στις διεθνής αγορές λόγω της χρεοκοπίας του 2001 και των 100 περίπου δισεκατομμυρίων δολαρίων χρέους είναι στη θετική πλευρά της εξίσωσης.
Ωστόσο, το πρώτο προβληματικό στοιχείο, σύμφωνα πάντα με τους Αργεντινούς, είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της Βραζιλίας, η οποία από το 7,5% του 2010 φαίνεται πως θα περάσει στο 3,8% εάν τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου επαληθευτούν.
Επίσης, φαίνεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση στη χώρα συνεπεία των πληθωριστικών πιέσεων που έχουν παρουσιαστεί, καθώς επίσης προβληματίζει και ο υψηλός ρυθμός πιστωτικής ανάπτυξης, με όλο και περισσότερους Βραζιλιάνους να ζητούν δάνεια.

Τουρκία: Επτά νεκροί από έκρηξη νάρκης


Aπό το echedoros-a


Πέντε αστυνομικοί και δύο άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου και ενός 2χρονου κοριτσιού, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση της μαχητικής οργάνωσης των Κούρδων Αυτονομιστών, στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην επαρχία Μπιτλίς, την Τρίτη, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών αρχών.
Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή του Güroymak της επαρχίας Μπιτλίς, αλλά οι αξιωματούχοι υποψιάζονται, βάσει πληροφοριών, ότι η έκρηξη ήταν από νάρκη την οποία είχαν τοποθετήσει η Κούρδοι μαχητές.
Δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αναφορές της ειδησεογραφίας οι οποίες επικαλούνται τις τοπικές αρχές, σημειώνουν ότι σημειώθηκε τρομακτική έκρηξη καθώς ένα αστυνομικό όχημα περνούσε από το σημείο που είχε παγιδευτεί από τους Κούρδους.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του PKK, ο Bahoz Erdal της Συρίας, είχε αναφέρει πρόσφατα για εκδικητικό κτύπημα κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας όταν καταστράφηκε ένα βασικο στρατόπεδο του PKK.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! - Α.Μέρκελ: "Κυβέρνησή μας στην Αθήνα"! (βίντεο)



 Aπό το defencenet

Επιβεβαιώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την εγκατάσταση μόνιμης ευρωπαϊκής κυβέρνησης στην Αθήνα με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως είχε μεταδώσει το μεσημέρι το πρακτορείο Reuters.
Μιλώντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, ανακοίνωσε την πρόθεση σχηματισμού μόνιμης κυβέρνησης της τρόικας στην Αθήνα, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών και ό,τι άλλο χρειαστεί.
Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι μόνη της: Θα μεταφερθεί και μόνιμο τμήμα της Eurogendfor, δήθεν για συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, πρακτικά για να αποτελεί την δύναμη προστασίας, αφού δεν έχουν εμπιστοσύνη στα εγχώρια σώματα ασφαλείας.

Στην Λιβύη η Χίλαρι Κλίντον


Aπό τη real


Την «νίκη της Λιβύης» χαιρέτισε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στην Τρίπολη, ωστόσο οι πολεμιστές που παραμένουν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι συνεχίζουν να μάχονται, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες της χώρας.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Λιβύη είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιείται από αξιωματούχο των ΗΠΑ, μετά την πτώση τον Αύγουστο του πρώην ηγέτη της, που παρέμεινε στο τιμόνι της χώρας για 42 χρόνια. Ωστόσο, η Χίλαρι Κλίντον είχε μαζί της ισχυρή φρουρά για την προστασία της, γεγονός που αποδεικνύει πως υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον έχουν καταφέρει οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης να πάρουν τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή.

Σπρώχνουν το ευρώ στο γκρεμό

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες – σε Α1 από Αa2 – προχώρησε η Moody’s. Οι αρνητικές προοπτικές
Η Moody’s προειδοποιεί ότι οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας έχουν αποδυναμωθεί περαιτέρω λόγω της επιδείνωσης των προοπτικών διεθνώς αλλά και των δύσκολων συνθηκών χρηματοδότησης για τον τραπεζικό τομέα και τον αντίκτυπο που αυτό έχει για την ευρύτερη οικονομία.
Εκτιμά ακόμη ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας το 2012 θα αυξηθεί κατά 1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8%.
Η Moody’s εκτιμά ότι η Ισπανία είναι ευάλωτη στις πιέσεις των αγορών, καθώς από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη λύση στην τρέχουσα κρίση χρέους, ενώ όπως διαφαίνεται θα απαιτηθεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην πολιτική συνοχή της Ευρωζώνης και στις προοπτικές ανάπτυξης.
Τέλος, ο οίκος Moody’s υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη υποβάθμιση ολοκλήρωσε την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου για την Ισπανία.

Αδιάφοροι μέχρι θανάτου ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ


Από το news247

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κάνει το γύρο του κόσμου. Σε αυτό απεικονίζεται ένα κοριτσάκι το οποίο παρασύρεται δύο φορές από διερχόμενα αυτοκίνητα.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην κινεζική πόλη Φοσάν και καταγράφηκε από κάμερες της τροχαίας. Η μικρή ξέφυγε από τον έλεγχο της μητέρας της, η οποία είχε μπει σε καθαριστήριο και άρχισε να περιφέρεται στο δρόμο με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει ένα μικρό βαν. Ο οδηγός του σταματάει για λίγο, αφού έχει πατήσει το παιδί και στη συνέχεια αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται.

Κρύος ιδρώτας λούζει τον Σαρκοζί

Από το newscode

Η χθεσινή προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας και σε συνέχεια η υποβάθμιση της Ισπανίας από τον ίδιο οίκο φαίνεται ότι δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Ο λόγος είναι ότι ο Σαρκοζί φοβάται ότι η Γαλλία μπορεί να μετατραπεί σε μέρος της κρίσης παρά σε «καταλύτη» για την επίλυση της , την ώρα που οι εκλογές πλησιάζουν με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Σαρκοζί τόνισε ότι «μια άνευ προηγουμένου χρηματοοικονομική κρίση μας υποχρεώνει να λάβουμε σημαντικές, πολύ σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες».
Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι «το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο και αν επιτρέψουμε την καταστροφή του τότε απειλείται με καταστροφή και η Ευρώπη».
Συνεχίζοντας ο Σαρκοζί έστειλε εμμέσως μήνυμα στην Γερμανία που φαίνεται να τρενάρει την οριστική λύση για την κρίση χρέους εντός του 2011:
«Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων στην ήπειρό μας»!

Επιστράτευση περίγελος για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουλαράκος 
Aπό το newsbomb
 
Σε γκάφα μεγατόνων υπέπεσε η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά.
Πανικόβλητη αναζητεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών δημιουργώντας με τις αποφάσεις της αλαλούμ και σύγχυση σε εργαζόμενους και πολίτες, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.
Μετά από σχεδόν 20 μέρες απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αθήνα μοιάζει πλέον με απέραντο σκουπιδότοπο,
Οι προτάσεις που έχουν επιχειρηθεί μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο αδιέξοδο και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αυξάνονται συνεχώς.
Ακόμα και η πολιτική επιστράτευση που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, αφορά μόνο τους οδηγούς και τα οχήματα και όχι τους υπαλλήλους στην αποκομιδή.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ: Η "μητέρα" όλων των κινητοποιήσεων

Από την enet
Η μητέρα των απεργιακών μαχών δίνεται από το πρωί. Με το πρώτο φως. Όπως οι περισσότερες μάχες. Σε πολλά μέτωπα, ως προς την τακτική. Αλλά, σε ένα (κύριο) μέτωπο, ως προς την επιδίωξη: Να μην περάσει το αποκαλούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η δέσμη μέτρων που, κατ’ επιταγήν της τρόικας, εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών και που σημαίνει νέα φοροεπιδρομή, μεγαλύτερη ακρίβεια, περισσότερες απολύσεις και γενικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ακόμη και ακίνητης.
Η συσσωρευμένη λαϊκή οργή που αναμένεται να εκδηλωθεί με τα απεργιακά συλλαλητήρια, αλλά και τα -ανά τη χώρα- ραντεβού στις πλατείες, απειλεί πλέον ευθέως το ίδιο το πολιτικό σκηνικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Υπουργοί διστάζουν πλέον να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, βουλευτές δέχονται ομαδικές αγωγές από ψηφοφόρους των περιφερειών τους για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, κάποια πολιτικά στελέχη εγκαταλείπουν τα κομματικά τους οφίτσια, κάποια άλλα δυναμώνουν τους τόνους της κριτικής τους, κόμματα δηλώνουν ότι αρνούνται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων.

Αισιοδοξία στη Wall Street για απάντηση στην κρίση


  Dow11.577,05180,05 1,58%  



  Nasdaq2.657,4342,51 1,63%  

Η Wall Street χθες
Aπό το capital
 
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στην άνοδο μετά από δημοσίευμα της βρετανικής Guardian ότι Παρίσι και Βερολίνο κατέληξαν σε συμφωνία για την ενίσχυση του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ.

Με βάση το δημοσίευμα η συμφωνία περιλαμβάνει δύο βασικά στοιχεία: το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διαθέτει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εγγυάται πιθανές ζημιές για ομολογιούχους είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους διπλωμάτες, αυτό αναμένεται να πενταπλασιάσει τη δύναμη πυρός του ταμείου σε ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ από 440 δισ. ευρώ σήμερα.

Ουσιαστικά το EFSF θα λειτουργεί σαν ασφαλιστικός οργανισμός ξεπερνώντας έτσι τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την μετατροπή του σε τράπεζα.

Παράλληλα, Βερολίνο και Παρίσι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών ώστε να πετύχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier I στο 9% όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Οι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά το δημοσίευμα με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει άλμα 250 μονάδων για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του.