Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δ. Αβραμόπουλος: «Ναι, οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι παγωμένες»


Από το defencenet.

Στο κρίσιμο και καυτό θέμα των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τους στρατιωτικούς συντάκτες. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε πως οι σχέσεις με τη Μόσχα έχουν παγώσει αναφέροντας μάλιστα πως αυτό του επισημάνθηκε και από τη ρωσική πλευρά σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε:
«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι παγωμένες και μου το είπαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι όταν ταξίδεψα στη Ρωσία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ με την ευκαιρία της ενοποίησης του κόμματός μας με αυτό της «Μητέρας Ρωσίας» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος για να συνεχίσει:

«Άρχισαν τα όργανα» στη Λιβύη...


Από  το defence-point.


Η κυριαρχία της Λιβύης απειλείται, δήλωσε χθες Πέμπτη ο πρώην υπουργός Πετρελαίου και Οικονομικών της χώρας Αλί Ταρχούνι.
«Βλέπω μια απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης, βλέπω μια απειλή εναντίον της ευημερίας του λιβυκού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Ταρχούνι. «Ήρθε η ώρα να μιλήσω ειλικρινά…Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των απλών πολιτών», πρόσθεσε. «Οι φωνές που ακούγονται σήμερα είναι αυτές μιας ελίτ, οι φωνές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει εκλεγεί… και άλλες φωνές που υποστηρίζονται με χρήματα, όπλα ή από τα μέσα ενημέρωσης», τόνισε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο Κατάρ, το οποίο παρείχε επιμελητειακή και οικονομική βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, αλλά σήμερα κατηγορείται από πολλούς ότι στηρίζει το ισλαμιστικό ρεύμα.

Ρωσική λατρεία για Κύπρο και Ελλάδα έφερε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ


Image
Από το defencenet

Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("΄ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία!
Μάλιστα τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα ελληνικά στις κερκίδες όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Ζενίτ και παρά την απαγόρευση της UEFA για ανάρτηση πανό με πολιτικά συνθήματα οι φίλαθλοι της ρωσικής ομάδας καθώς και η διοίκηση της σημαντικότερης ρωσικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν εμπράκτως ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου, και αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος, που αυθαίρετα έχει θέσει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα του νησιού.

Tουρκία: "Πραξικοπηματίες της Ε.Ε. κυβερνούν στην Ελλάδα"


Από το defencenet

Όταν οι Τούρκοι μιλάνε για "οικονομικό πραξικόπημα" και έλλειψη δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.", ε, τότε μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρά στο τομέα της ύπαρξης πραγματικής δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς εξέφρασε «Την σφοδρή ανησυχία του γιατί η ΕΕ «απομακρύνεται από τη δημοκρατία» εγκαθιστώντας τεχνοκρατικές κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης».

«Η δημοκρατία είναι από τις μεγαλύτερες αξίες της ΕΕ» είπε ο Τούρκος υπουργός και προσέθεσε ότι «αυτό που φοβάμαι τώρα είναι ότι η ΕΕ αποστρέφεται τη δημοκρατία, την βασική αυτή αξία».

Οι Κούρδοι κτύπησαν το δεύτερο διυλιστήριο της Τουρκίας - βίντεο !


Aπό το defencenet

Mεγάλη επίθεση εξαπέλυσαν τη νύχτα δύο ομάδες ανταρτών του ΡΚΚ σε καλά φυλασσόμενες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της καναδικής εταιρείας Transatlantic Petroleum, (σύμφωνα με την εταιρεία είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στη χώρα) στην .νοτιοανατολική Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή Σέλμο στο Κοζλούκ της επαρχίας Μπατμάν,  τα ξημερώματα σήμερα  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και ένας εργαζόμενος στο διϋλιστήριο, ανακοίνωσαν πριν λίγο οι τουρκικές αρχές.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εγκαταστάσεις φυλάσσονταν και από μία διμοιρία Στρατοχωροφυλακής και από δεκάδες άνδρες της ασφάλειας των διυλιστηρίων. Η επίθεση έγινε στην κεντρική πύλη εισόδου από την πρώτη ομάδα ενώ η δεύτερη ομάδα είχε δημιουργήσει αντιπαρισπασμό με βολές RPG-7 στην άλλη πλευρά από αυτή που βρίσκεται η πύλη.

Επτά νεκρούς από βομβαρδισμό καταλογίζει το Αφγανιστάν στο ΝΑΤΟ

Από το enet

Επτά άνθρωποι, εκ των οποίων έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο νότιο Αφγανιστάν, από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους.
 Όπως υποστηρίζουν, η επιδρομή έγινε στο χωριό Σιάτσα, στο νότιο τμήμα της χώρας, και στόχο είχε αντάρτες που εντόπισαν στρατιωτικά ελικόπτερα του NATO, να τοποθετούν βόμβες κατά μήκος του δρόμου.
Ακολούθησε και δεύτερος βομβαρδιμός, όπως υποστηρίζει ο τοπικός αξιωματούχος Νιγιάζ Μοχάμαντ, ο οποίος είχε στόχο να πλήξει το κρησφύγετο των ανταρτών όμως προκάλεσε το θάνατο έξι παιδιών τα οποία έπαιζαν στη γειτονιά.

Κυρώσεις κατά της S&P ζητά η Γαλλία

Από το enet

Να επιβληθούν κυρώσεις στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's για την λανθασμένη ανακοίνωσή του σχετικά με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας ζητά το Παρίσι, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φρανσουά Μπαρουέν.
Στις 10 Νοεμβρίου ένα λανθασμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον οίκο αξιολόγησης το οποίο έκανε λόγο για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας προκάλεσε προσωρινή αναστάτωση αλλά και την εντολή για έρευνα της υπόθεσης από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

ΥΕΜΕΝΗ Δολοφονία 5 διαδηλωτών

Δολοφονία 5 διαδηλωτών
Από το ethnos

Στη δολοφονία τουλάχιστον 5 διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την ασυλία που προσφέρει στον πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Αλ Σάλεχ η συμφωνία για τη μετάβαση της εξουσίας που υπέγραψε, προχώρησαν υποστηρικτές του.
Οι επιτιθέμενοι κρατώντας βαριά όπλα άνοιξαν πυρ εναντίον διαδήλωσης στην οδό Ζουμπαγίρ της πρωτεύουσας Σαναά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άνθρωπους. Με ανακοίνωσή του πάντως ο ίδιος ο Σάλεχ καταδίκασε την ενέργεια, καλώντας παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που έκαναν αυτό το έγκλημα, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα Αψηφά η Συρία το τελεσίγραφο, παράταση δίνει ο Αραβικός Σύνδεσμος

Από το .tanea
 
Εν μέσω διαρκούς αιματοχυσίας και χωρίς καμία επίσημη απάντηση εξέπνευσε το τελεσίγραφο του Αραβικού Συνδέσμου που καλούσε τη Συρία να αποδεχθεί αποστολή παρατηρητών για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομικές κυρώσεις, και οι αραβικές χώρες δίνουν τώρα παράταση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει διά του κρατικού πρακτορείου SANA ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει καταστεί «εργαλείο ξένης ανάμειξης» και εξυπηρετεί την «ατζέντα» της Δύσης.

Η Τουρκία δηλώνει ότι «δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον» το αιματοκύλισμα, τονίζοντας διά του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι το τελεσίγραφο είναι «μια νέα, αλλά και τελευταία ευκαιρία» στη Δαμασκό. Η Ρωσία διαμηνύει την ίδια στιγμή ότι η Συρία δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά εσωτερικό διάλογο, και ζητά διευκρινίσεις για τη γαλλική πρόταση περί δημιουργίας «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

Τρόμος επικράτησε στη φοιτητική εστία Ζωγράφου

 
Από το protothema
 
Τρόμος επικράτησε στη φοιτητική εστία που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο χώρο όπου βρίσκονται τα δωμάτια των φοιτητών και προσπάθησαν να διαρρήξουν δωμάτιο του ισογείου.

Ωστόσο δύο φοιτητές, ένοικοι δωματίων κτιρίου, αντελήφθησαν τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, ένας από αυτούς γύρισε και πυροβόλησε εναντίον των φοιτητών με σκοπό να τους σκοτώσει και από καθαρή τύχη όμως, ο ληστής αστόχησε.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο του επεισοδίου, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εστίας, ότι οι δύο άγνωστοι δράστες βρίσκονται πιθανότατα κρυμμένοι εντός δωματίων της εστίας.

Ογκώδης διαδήλωση την Παρασκευή στο Κάιρο, μερικά 24ωρα πριν τις εκλογές


Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ οι Αιγύπτιοι.

Από το philenews

Κάιρο: Άλλη μία ημέρα μαζικών διαδηλώσεων έχει ξεκινήσει στην Αίγυπτο, μερικά 24ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές. Οι διαδηλωτές ζητούν από το στρατό να παραδώσει την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση. Ορισμένοι επιθυμούν την αναβολή των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου, φοβούμενοι ότι αυτές θα δώσουν την ευκαιρία στον στρατό να αγκιστρωθεί στην εξουσία.

Άλλοι -ανάμεσά τους και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι- επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί από τη Δευτέρα.

Αυτό θα πει αφοσίωση – Έμεινε νηστικός, αλλά δεν έφυγε από τον τάφο του αφεντικού του(Βίντεο)

Από το newsit

Μέρα νύχτα, είναι δίπλα στον τάφο του αφεντικού του. Δε φεύγει ακόμη κι αν τον δελεάσουν με φαγητό. Μια ακόμη ιστορία αφοσίωσης ενός σκύλου προς το αφεντικό του, συγκινεί.
Από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης του, ο Λάο Παν, ένας Κινέζος μοναχικός χωρικός, χωρίς οικογένεια ή συγγενείς, που ζούσε στο χωριό Πανιατούν με μοναδικό συντροφιά εκείνον, ο σκύλος του, δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή τον τάφο του.

Ο Λάο πέθανε στις αρχές του μήνα και ο σκυλάκος έμεινε μόνος. Όταν το δωμάτιο του Παν άδειασε, ο σκύλος εξαφανίστηκε. Οι γείτονες τον βρήκαν μερικές μέρες μετά, να κάθεται δίπλα στον τάφο του αφεντικού του.

Από γάγγραινα κινδυνεύει ο γιος του Καντάφι

Από το newsit.

Οι πληγές γύρω από τα τραυματισμένα δάχτυλα του Σαιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι τείνουν να μετατραπούν σε γάγγραινα και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.
Κατά την σύλληψή του από μαχητές, τον είδαμε να φοράει επιδέσμους στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του. Ο γιατρός που εργάζεται στην Ζιντάν, όπου συνελήφθη, τον περιποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι πληγές του δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Δεν μίλησαν για την Κύπρο Ερντογάν - Παπαδήμος Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες οι δύο πρωθυπουργοί

Δεν μίλησαν για την Κύπρο Ερντογάν - ΠαπαδήμοςΑπό το ikypros

Δεν μίλησαν για το Κυπριακό στην πρώτη τους τηλεφωνική επικονωνία ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται απο τις επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, αφού δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Δεν ικανοποιούν την Κυπριακή Δημοκρατία Έντονο παρασκήνιο για τα προσχέδια συμπερασμάτων Η Κύπρος ζητά να προστεθούν οι πρόσφατες απειλές της Τουρκίας




Έντονο παρασκήνιο για τα προσχέδια συμπερασμάτωνAπό το ikypros

Η Κύπρος καταβάλλει προσπάθειες να διαφοροποιηθούν κάποιες πτυχές του προσχεδίου συμπερασμάτων της Πολωνικής Προεδρίας αναφορικά με την πρόοδο της Τουρκίας.

Γίνονται επαφές με άλλα κράτη μέλη προκειμένου να επιτευχθούν μεταξύ άλλων κάποιες προσθήκες όπως οι πρόσφατες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Εν το μεταξύ, με το πλέον έντονο τρόπο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στείλει τα μηνύματα της αναφορικά με το προσχέδιο συμπερασμάτων για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας διαβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Εθνική συνεννόηση για την οικονομία ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης





Από το philenews.com
Λευκωσία: Συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, για συζήτηση των προβλημάτων της οικονομίας και εθνική συνεννόηση, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος ανέφερε από τη Λεμεσό.



Διαβάζοντας γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ''η κρισιμότητα των στιγμών, επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και τη συνεργασία όλων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, έχω ζητήσει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, αλλά και του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΔΗΣΥ''.

Διαβουλεύσεις τεχνοκρατών Κύπρου – Λιβάνου για τη συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ

Όπως ανέφερε ο κ. Μανσούρ, «υπάρχει όλη η καλή διάθεση και από τις δύο αντιπροσωπείες, να τους δώσουμε το χρόνο που χρειάζονται και θα ξαναμιλήσουμε».
Από το philenews.com

Λευκωσία: Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ. Μια επίσκεψη που θεωρείται κρίσιμης σημασίας καθώς θα αφορά στον καθορισμό της γραμμής που χωρίζει τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Λιβάνου.

Από τις 09:00 μικτή Επιτροπή τεχνοκρατών από την Κύπρο και το Λίβανο συνεδριάζει προσπαθώντας να βρουν απάντηση σε ανησυχίες που έχει εκφράσει ο Λίβανος όσον αφορά στη συμφωνία οριοθέτησης των ΑΟΖ των δύο χωρών.

ΧΑ: Σε νέα χαμηλά ο ΓΔ, ανοδική αντίδραση στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε επίπεδα Οκτωβρίου 1992 «επιστρέφει» το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που με χαμηλό όγκο και τζίρο υποχωρεί εκ νέου την Παρασκευή ευθυγραμμισμένο με τις πτωτικές τάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζεται μέχρι στιγμής αδύναμος να διακόψει το σερί των προηγούμενων πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, καθώς η διολίσθηση συνεχίζεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με «φόντο» τις γαλλογερμανικές διαφωνίες για το ζήτημα των ευρωομολόγων και τον ρόλο της ΕΚΤ στην επίλυση της κρίσης.

Το κλίμα επιβαρύνεται από μία ακόμα υποβάθμιση ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτή της Ουγγαρίας από τον οίκο Moody’s, ενώ την ίδια στιγμή την ανησυχία εντείνει και η άνοδος των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων σε νέα επίπεδα-ρεκόρ και η μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και ομολόγων διετούς διάρκειας.

Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Aπό το philenews.com/

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη σημειώνει στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό Χρηματιστήριο, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία που παρουσίασε χθες.

Στις 13:16, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 257,44 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε ποσοστό 2,20%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 91,35 μονάδες, καταγράφοντας εξίσου σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,10%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 184.113 ευρώ.

Αλβανοί μετανάστες σήκωσαν 100 εκ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες!

Από το katoci
 
Τα μετέφεραν, λόγω κρίσης, μέσα σε λίγους μήνες στη χώρα τους! 
 
Μέσα σε λίγους μήνες, Αλβανοί μετανάστες σήκωσαν τις καταθέσεις τους, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, από ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν στην πατρίδα τους. Και αυτό, λόγω κρίσης. Όπως λέει ο μάνατζερ της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία, Γ. Καρακώστας,   τα χρήματα των Αλβανών στην Ελλάδα "ταξιδεύουν" στη γειτονική χώρα. Επιστρέφουν οι περισσότεροι
στην πατρίδα τους και, επιπλέον, δεν αισθάνονται, πλέον, σίγουροι να αφήσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Στην Αλβανία τα λεφτά τους τα καταθέτουν και σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών και άλλων χωρών, αλλά και σε αλβανικές τράπεζες. Άλλωστε εκεί παίρνουν μεγαλύτερο τόκο από αυτό που δίνουν οι τράπεζες στην Ελλάδα.

Kυκλώματα κάνουν πλιάτσικο στα ορθόδοξα κειμήλια της Αλβανίας!

Από το katoci
 
"Ξεγύμνωσαν" τον ιστορικό ναό αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες
 
Διεθνή, όπως όλα δείχνουν, κυκλώματα αρχαιοκαπήλων κάνουν πλιάτσικο σε ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τα ίδια, που "ξεγυμνώνουν" ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο και στη Μακεδονία. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στον ιστορικό ναό του αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες της Δερόπολης,
όπου δεν άφησαν τίποτε. Οι δράστες, μπήκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην εκκλησία,  από τη σκεπή, και αφαίρεσαν το χειροποίητο τέμπλο και όλες τις εικόνες. Έκαναν, επί ώρες, τόσο αθόρυβα τη δουλειά τους, που δεν τους πήρε κανείς είδηση. Να σημειωθεί ότι πάλι πριν μερικούς μήνες είχαν αφαιρεθεί 18 εικόνες από την ίδια εκκλησία. Τα εκκλησιαστικά μνημεία στην Αλβανία είναι εντελώς απροστάτευτα και εύκολη λεία στους αρχαιοκάπηλους. Δυστυχώς έχει πέσει στο κενό η πρόταση του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου να δοθούν προς φύλαξη τα ιερά κειμήλια στη Μητρόπολη. Αντέδρασαν για διάφορους λόγους τα τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια και έτσι αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας κάνουν φτερά...

Παπάς ιδρύει κόμμα και τα βάζει με πολιτικούς και μητροπολίτες!(Bίντεο)

Από το prionokordela

Μετά τους Αποστράτους και οι παπάδες αποφάσισαν να ιδρύσουν κόμμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Κάτοψη», ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης ίδρυσε το κόμμα «Κοινωνία» (ως συνέχεια, όπως λέει, του Ι. Καποδίστρια) και τα βάζει με πολιτικούς και μητροπολίτες.
Αποκαλεί «ανθρωπάκι» τον Γ. Παπανδρέου και καλεί την ιεραρχία να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί της.
Σε μια έξαρση πολιτικού λόγου, δεν διστάζει να…μεταφέρουν φορεία τους φορείς! Αποδοκιμάζει μητροπολίτες για τη χλιαρή στάση τους και προτείνει η εκκλησία να νοιάζεται μόνο για τους ορθόδοξους! Η Παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, όπως υπογραμμίζει, «με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι της πατρίδος και των παραδόσεων του Γένους μας έχει εντατικοποιήσει τις δραστηριότητές της και παρακολουθεί άγρυπνα τις πολιτικές εξελίξεις , οι οποίες, δυστυχώς, ρυθμίζονται και κατευθύνονται από ξένα κέντρα εξουσίας εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού μας».

«Πράσινο» φως για ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία


«Πράσινο» φως για ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία
Από το newsbomb

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, θέτοντας σε διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση ιδιωτών ενόπλων φρουρών και στα πλοία με ελληνική σημαία , για την αντιμετώπιση πιθανών πειρατικών επιθέσεων.
Η κυβέρνηση δεν έλαβε καν υπόψη τις αντιδράσεις των Ναυτεργατικών Σωματείων που εδώ και καιρό έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Μάλιστα η ΠΕΜΕΝ και τα Ένωση κατώτερων πληρωμάτων «ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ», μιλούν για προβοκατόρικο και τυχοδιωκτικό σχέδιο νόμου» και καλούν το Διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα να κηρύξει μποϊκοτάζ σε όποιο εμπορικό πλοίο χρησιμοποιήσει ιδιωτικές ένοπλες δυνάμεις.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Αλλάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αλλάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Από το newsbomb

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο μέσω της εισαγωγής των νέων αντικειμενικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αντικειμενικά κριτήρια θα προκύπτουν –μεταξύ άλλων – από τα εξής: χρόνο άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, είδος επαγγελματικής δραστηριότητας, ενοίκιο, τετραγωνικά μέτρα και αντικειμενική αξία της επαγγελματικής στέγης και το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων που απασχολούνται.
Με το νέο σύστημα που προωθείται θα καθορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα για το οποίο θα φορολογούνται οι επιχειρηματίες και το οποίο θα συγκρίνεται τόσο με το δηλωθέν εισόδημα όσο και με αυτό που προκύπτει μετά τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης.

Economist: Το τέλος του ευρώ πλησιάζει

Economist: Το τέλος του ευρώ πλησιάζει

Από το newsbomb

Το τέλος του ευρώ και σύντομα, «εκτός κι αν η Γερμανία και η ΕΚΤ κινηθούν γρήγορα», προβλέπει ο Economist, το εγκυρότερο οικονομικό περιοδικό στον κόσμο.
Σε άρθρο του με τίτλο «Είναι πράγματι το τέλος;», το δημοσίευμα του περιοδικού επισημαίνει ότι «Ακόμη και τη στιγμή που η ευρωζώνη οδεύει προς μετωπική σύγκρουση, ο περισσότερος κόσμος υποθέτει ότι στο τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να σώσουν το ενιαίο νόμισμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνέπειες της καταστροφής του ευρώ είναι τόσο καταστροφικές ώστε κανένας λογικός υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής δεν θα μπορούσε να το αφήσει να συμβεί».
Υποστηρίζει ακόμη ότι «μια διάσπαση του ευρώ θα προκαλούσε παγκόσμια ύφεση, χειρότερη ακόμα και από αυτήν του 2008-09. Η πιο ενοποιημένη οικονομική περιοχή θα διαλυόταν από χρεοκοπίες, πτωχεύσεις τραπεζών και επιβολή ελέγχων κεφαλαίου. Η ευρωζώνη θα διαλυόταν σε διαφορετικά κομμάτια ή σε ένα μεγάλο μπλοκ του βορρά και ένα κατακερματισμένο νότο.

Τζαβέλα: Αν η Ελλάδα καεί, να καεί για το καλό της Ευρώπης (Βίντεο)

Τζαβέλα: Αν η Ελλάδα καεί, να καεί για το καλό της Ευρώπης
 Από το newsbomb

«Τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μία συνοχή, και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».
Η πιο πάνω προκλητική δήλωση, ανήκει στην ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα, στη διάρκεια τοποθέτησής της σε συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως λέει, οι Έλληνες δεχόμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάζουν λουκέτο σε όλα τα μουσεία τα Σαββατοκύριακα

Από το newsit.gr

Άλλο ένα χτύπημα στον τουρισμό τόσο τον εγχώριο όσο και από το εξωτερικό είναι η απόφαση της ΠΕΥΦΑ.
Κλειστά από αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Νοεμβρίου, αλλά και κάθε άλλο στη συνέχεια, θα είναι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία αποφάσισε να τηρήσει το πενθήμερο ωράριο εργασίας.
 
"Μετά την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και των αρμοδίων υπηρεσιών ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) να βρουν τρόπο καταβολής της αμοιβής, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, για την πέραν του πενθημέρου εργασία των αρχαιοφυλάκων, είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε άμεσα πενθήμερη εργασία", αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Ποιοι χάνουν και πόσα σε κάθε ΔΕΚΟ – ως και 4.000 ευρώ το χρόνο η μείωση(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ)

Από το newsit

- Όριο τα 1.900 ευρώ σε Τ.Τ. και ΑΤΕ
- 17% και 18% οι νέες μειώσεις σε ΔΕΗ και ΕΛΤΑ
- 50.000 υπάλληλοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑ ΔΕΚΟΤο... μαχαίρι στο λαιμό των διοικήσεων βάζει η νέα εγκύκλιος καθώς εάν οι περικοπές στους μισθούς δεν γίνουν άμεσα τότε θα υποπέσουν σε “αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου”. Έτσι οι νέες μειώσεις στις εισηγμένες ΔΕΚΟ έρχονται άμεσα και οι υπάλληλοι θα βρεθούν άμεσα να έχουν χάσει το 1/3ο του μισθού τους μέσα στα τελευταία δύο χρόνια ακόμη και στις ΔΕΚΟ που είναι κερδοφόρες.

"Αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα με ένα γλειφιτζούρι"

Από το news247.

Για αγορά σπιτιού στην ακριβότερη περιοχή της Σαντορίνης σε ευτελή τιμή, αλλά και για τη μη δήλωσή του κατηγορείται από τον τοπικό Τύπο η Δανέζα πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος. Διαβάστε στο NEWS 247 την αγοραπωλησία που έμελλε να της κοστίσει το πολιτικό κύρος της (Pics)
Η Ελλάδα φαίνεται ότι αποτελεί φορολογικό παράδεισο για πολλούς που προφανώς δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν στη χώρα τους.
Έτσι μετά το Δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση και ως εγγύηση, προκειμένου να διασφαλίσει η χώρα του ότι θα τους επιστραφεί το δανεικό χρηματικό ποσό, τώρα έχουμε και την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας Πία Κγερσγκαάρντ, την οποία πολλά δημοσιεύματα της χώρας κατηγορούν ως το "νούμερο ένα" φοροδιαφυγά... με θέα τη Σαντορίνη.

Ελλάδα: Έρχεται η μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Από το news247

Χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, ανεργία και ελλείμματα στα ύψη προβλέπουν έως και το 2014 για την Ελλάδα οικονομολόγοι. Προβλέπουν τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Τουλάχιστον ως το 2014 θα παραμείνει η "βαρυχειμωνιά" στην οικονομία της Ελλάδας και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, στην οποία συμμετείχαν τριάντα οικονομολόγοι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα πάρει περισσότερα χρόνια από όσο εκτιμούσαν μέχρι σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, για το 2012 και 2013 προβλέπονται χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, με το ελληνικό ΑΕΠ να συρρικνώνεται το 2012 κατά 3%, ενώ για το 2013 δεν βλέπουν καθόλου ανάπτυξη.
Ακόμη, προβλέπουν ότι η επίσημη ανεργία θα ξεπεράσει το 18% το 2012, ενώ στους νέους θα εκτοξευθεί αντίστοιχα ως το 44%.

Ακριβή μου Προεδρία


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός από το zougla.gr

Ο σεβασμός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι αυτονόητος. Όσο αυτονόητα θεωρούνται η υποταγή και ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον αυτό προτάσσεται έναντι όλων των άλλων και υπηρετείται έμπρακτα πολύ περισσότερο σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, όπως η σημερινή.

Υπʼ αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ υπάλληλοι και λοιποί ακόλουθοι όφειλαν να ευθυγραμμιστούν πρώτοι με τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμιά τους έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, στα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2011 περιέχονταν και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2010. Δηλαδή, οι αποδοχές και τα έξοδα παράστασης του κ. Κάρολου Παπούλια, οι αμοιβές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ιματισμού, εστίασης και άθλησης, κ.τ.λ.. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα. Σοκάρουν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.

Στοπ στις διακοπές ρεύματος



Από το zougla

Ένα βήμα πίσω κάνουν η κυβέρνηση και η Δ.Ε.Η., όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην κοινωνία και τις παρεμβάσεις της Κομισιόν, διά του επιτρόπου Ενέργειας, Γκίντερ Έτιγκερ και της Συνηγόρου Του Πολίτη, Κ. Σπανού.

Πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει πτυχές του ζητήματος, ενώ, έως ότου καταλήξει, δίνει προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. 80 ημερών -αντί 40 που ίσχυε.

Εν μέσω και των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή, αρχίζουν να ακούγονται κι άλλες φωνές, επικριτικές απέναντι στο τέλος. Η Συνήγορος του Πολίτη μίλησε για «υπέρμετρα επαχθές μέτρο», τονίζοντας ότι όσοι αδυνατούν να το πληρώσουν παραβαίνουν το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών, ενώ και η Κομισιόν χαρακτήρισε παράνομη τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Εκτός ελέγχου η κρίση χρέους στην Ευρώπη


 
Από το protothema
 
Εκτός κάθε ελέγχου  έχει τεθεί πλέον η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη καθώς είναι προφανές πως έχει διαχυθεί πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στον «σκληρό πυρήνα» του ευρώ.

Η αδυναμία των πολιτικών ηγετών να συναινέσουν σε μια έστω στοιχειώδη αντιμετώπιση της κρίσης με τα κατάλληλα «εργαλεία», η εμμονή της Γερμανίας να αρνείται κάθε σκέψη για «κοινή ευθύνη χρέους», δηλαδή για έκδοση ευρωομολόγου και οι συνεχιζόμενες πιέσεις, σωστότερα επιθέσεις των κερδοσκόπων στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, συνθέτουν ένα εφιαλτικό παζλ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του ευρωσυστήματος.

«Σας χρειαζόταν η καθυστέρηση της δόσης!!!»




 
Του Αλέξανδρου Κόντη από το real.gr


Αναγκαία χαρακτήρισε την καθυστέρηση της 6ης δόσης, ώστε οι Έλληνες πολιτικοί να δώσουν τις εγγυήσεις που απαιτούσαν οι δανειστές μας, το νούμερο 2 του Αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Real.gr, ο κ. Σίντερ τόνισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες δείχνουν πως η Ελλάδα δεν φταίει για την κρίση της ευρωζώνης. Επιπλέον αποκαλεί πολιτικά «άσπιλο» τον Λουκά Παπαδήμο, λέγοντας ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του πρωθυπουργού καλύτερα από πολλούς άλλους, επισήμανε όμως πως η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή προοπτική και όχι μέτρα που οδηγούν σε αυστηρή λιτότητα.

Προς... αναβολή των εκλογών


Aπό το real.gr


Κοινό τόπο αποτελεί πλέον η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς η 19η Φεβρουαρίου, θεωρείται πολύ... κοντά, για την επίτευξη του συνόλου των στόχων αυτής της κυβέρνησης. Και ενώ ως τώρα, συζητούσαν για αυτό μόνο οι -προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ- κυβερνητικοί, η απάλειψη της ημερομηνίας εκλογών από την επιστολή που απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους εταίρους μας και για την οποία δήλωσε «ευτυχής» ο Λουκάς Παπαδήμος, «άνοιξε τα στόματα» και των στελεχών των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μετά τους χαρακτηρισμούς της 19ης Φεβρουαρίου ως «ενδεικτικής» -δια στόματος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου- και «συμβατικής» ημερομηνίας εκλογών -δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου- η αναβολή του χρόνου διεξαγωγής τους φέρεται περισσότερο από πιθανή.

Νέα από τη Σερβία

ΑΠΟ ΤΟ glassrbije 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ
24.11.2011
«Οι δυνάμεις KFOR πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο δεν μπορούν να λυθούν με χρήση βίας, καθώς και ότι χρειάζεται να διεξαχθεί διάλογος, με σκοπό την εύρεση συμβιβασμού και, επισης, με σκοπό την παραπέρα διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην επαρχία του Κοσσυφοπεδίου»,- σήλωσε σήμερα ο κ. Goran Bogdanović, Σέρβος υπουργός για το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος καταδίκασε δριμύτατα το χτεσινοβραδινό επεισόδιο στον τόπο Dudin Krš, όπου οι δυνάμεις ΚΦΟΡ προσπάθησαν να άρουν τα οδοφράγματα με χρήση βίας. Τέλος, ο κ. Μπογκντάνοβιτς ανέφερε πως οι συγκρούσεις και οι μονόπλευρες πράξεις δεν οδηγούν στην επίτευξη λύσεων για τη νότια σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.