Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΧΑ: Σε νέα χαμηλά ο ΓΔ, ανοδική αντίδραση στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε επίπεδα Οκτωβρίου 1992 «επιστρέφει» το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που με χαμηλό όγκο και τζίρο υποχωρεί εκ νέου την Παρασκευή ευθυγραμμισμένο με τις πτωτικές τάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζεται μέχρι στιγμής αδύναμος να διακόψει το σερί των προηγούμενων πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, καθώς η διολίσθηση συνεχίζεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με «φόντο» τις γαλλογερμανικές διαφωνίες για το ζήτημα των ευρωομολόγων και τον ρόλο της ΕΚΤ στην επίλυση της κρίσης.

Το κλίμα επιβαρύνεται από μία ακόμα υποβάθμιση ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτή της Ουγγαρίας από τον οίκο Moody’s, ενώ την ίδια στιγμή την ανησυχία εντείνει και η άνοδος των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων σε νέα επίπεδα-ρεκόρ και η μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και ομολόγων διετούς διάρκειας.


«Ακόμα πιο επιφυλακτική αναμένεται να γίνει η συμπεριφορά των βραχυπρόθεσμων επενδυτών μετά την χθεσινή συνεδρίαση, η οποία αν και κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε θετικό έδαφος, λίγο πριν το κλείσιμο των τιμών ‘εγκλώβισε’ εκ νέου βραχυπρόθεσμη ρευστότητα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, αναμένοντας για σήμερα στο ΧΑ «μια συνεδρίαση χαμηλού βεληνεκούς με μικρό τζίρο».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 665,25 μονάδες με απώλειες 1,20%, με όγκο 11,6 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 15,6 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο ΓΔ βρέθηκε να υποχωρεί 1,48%.

Συνολικά 93 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, έναντι 44 που ενισχύονται και 20 που διατηρούνται αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 2,58%, τα κέρδη περιορίζονται σε 1,88% στις 275,65 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου