Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Φωτογραφίες από την Κερκόπορτα και την Πύλη του Αγίου Ρωμανού... Σήμερα!

  Πάνω στα τείχη...

 
Από το yiorgosthalassis

Σχεδόν ολόκληρο το τμήμα των χερσαίων τειχών της Κωνσταντινούπολης σώζεται μέχρι σήμερα, καθώς και οι περισσότερες Πύλες και πολλοί πύργοι. Φίλοι του Έκτακτου Παραρτήματος μας έστειλαν την παραπάνω φωτογραφία. Αν έχει σωθεί η Κερκόπορτα μέχρι τις μέρες μας, είναι αυτή που βλέπετε.

Ν. Λυγερός - 1ο Masterclass Πολυκυκλικότητας - Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - 1ο Masterclass Πολυκυκλικότητας, 
Πύργος Αραπάκη, Μάνη, 
09-10/01/2016

Εντυπωσιακό Βίντεο από χιονοστιβάδα στην περιοχή Bessans στη νοτιοανατολική Γαλλία

Λίγες ώρες πριν από την χιονοστιβάδα που στοίχισε τη ζωή σε δύο μαθητές και έναν τουρίστα στις γαλλικές Άλπεις,

ένας τουρίστας κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από χιονοστιβάδα, στην περιοχή Bessans, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Δείτε το βίντεο:

Αμερικανός γερουσιαστής: "ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία εξοπλίζουν και διακινούν τους τζιχαντιστές για επιθέσεις στο εξωτερικό"(Βίντεο)

Ο RICHARD BLACK ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τη στιγμή που ο κόσμος συγκλονίζεται και πάλι από ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS, στη Τζακάρντα της Ινδονησίας αυτή τη φορά, έρχεται από τις ΗΠΑ για ακόμη μία φορά η επιβεβαίωση, και συγκεκριμένα τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Richard Black, πώς πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται τρεις χώρες: Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία που τους χρηματοδοτούν, τους εξοπλίζουν και τους εκπαιδεύουν στο να αφαιρούν ζωές.

Σουλτς: Δυνατή η επανένωση της Κύπρου μέσα στο 2016

Βρυξέλλες: Βέβαιος για τη δυνατότητα επανένωσης της Κύπρου μέσα στο 2016, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις προτεραιότητες του ΕΚ την ίδια χρονιά.

Ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε συγκεκριμένα: "Είναι δυνατόν να πετύχουμε επανένωση μέσα στο 2016", τονίζοντας πως "η ΕΕ πρέπει να πράξει το παν στο πλαίσιο των θεσμικών της δυνατοτήτων για ένα παραγωγικό αποτέλεσμα".

Προειδοποιήσεις Τόμσεν στο Eurogroup για Ελλάδα και ευρωζώνη

Θανάσης Κουκάκης 
Από το  CNN Greece

Ενημέρωση σε δύο επίπεδα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις προοπτικές στη ζώνη του ευρώ θα παράσχει σήμερα στο Eurogroup στην Βρυξέλλες ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.
Παράλληλα σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από το ΔΝΤ για τον ακριβή χρόνο έλευσης του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα και για τη σύνθεση της αποστολής.

Ινδονησία: Τρόμος στην Τζακάρτα - Βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν τον θάνατο(Βίντεο - Φωτο)

Ένοπλοι πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση με όπλα και βόμβες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 άνθρωποι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, έπειτα από απειλές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο (ISIS) ότι θέτουν τη χώρα στο «στόχαστρό» τους.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας Budi Gunawan  σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι πέντε δράστες είναι νεκροί, τρεις σε ανταλλαγή πυροβολισμών μπροστά από το Θέατρο Τζακάρτα και δύο από τα εκρηκτικά που οι ίδιοι πυροδότησαν στο φυλάκιο της αστυνομίας μπροστά από το εμπορικό κέντρο Sarinah, κοντά στα Starbucks.

Ανάρπαστο έγινε στη Γερμανία το Mein Kampf Το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ σχεδιάζεται να επανεκδοθεί λόγω ζήτησης

Η σχολιασμένη έκδοση του «Mein Kampf» (Ο Αγών μου) στη Γερμανία, που διατίθεται για πρώτη φορά από το 1945, προκάλεσε τέτοιο ενδιαφέρον από το κοινό ώστε ετοιμάζεται μια νέα έκδοση του προπαγανδιστικού βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, ανέφερε σήμερα το ινστιτούτο που έχει επιφορτιστεί με την έκδοσή του.

«Είναι αλήθεια», η ζήτηση είναι τεράστια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σιμόνε Πάουλμικλ, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας (IfZ) του Μονάχου (νότια Γερμανία), το οποίο εξέδωσε αυτή την κριτική έκδοση. Όσοι έχουν παραγγείλει το δίτομο βιβλίο θα πρέπει "να υπολογίζουν ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση" στην παραλαβή του αντιτύπου τους, πρόσθεσε.

Της έδιναν 48 ώρες ζωής αλλά «ξαναζωντάνεψε» Η ιστορία της 22χρονης που έφτασε να ζυγίζει 25 κιλά

Την ιστορία μιας έφηβης με ανορεξία δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail. Η νεαρή κοπέλα που έφτασε να ζυγίζει λίγο πάνω από 25 κιλά, είχε φτάσει σε σημείο οι γιατροί να της δίνουν μόνο 48 ώρες ζωής. Όμως η ίδια τα κατάφερε και γλίτωσε λίγες ώρες πριν το θάνατο και πλέον έχει αναρρώσει και μοιράζεται την οδυνηρή εμπειρία της μέσα από φωτογραφίες για να αφυπνίσει κι άλλα κορίτσια.
Όταν η Gemma Walker από την Αυστραλία είχε διαγνωστεί με νευρική ανορεξία και βουλιμία ήταν μόλις 14 ετών και οι γιατροί την προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο θάνατο. Η έφηβη ζύγιζε 25-27 κιλά αναγκάζοντας τους γονείς της για να ψάξουν για θεραπεία ώστε να την βοηθήσουν.

Στις εξετάσεις της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης μπέρδεψαν τον εφευρέτη του τεστ ΠΑΠ με τον μπασκετμπολίστα! Δείτε την ανακοίνωση

Ενώ ο Τσίπρας σήμερα δίνει εκεί ομιλία για να μιλήσει για «τομές αναβάθμισης στη Δημόσια Διοίκηση»!
Μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και για μεγάλες τομές στο δημόσιο, με τον ίδιο μάλιστα τον πρωθυπουργό να μιλά σήμερα σε σχετική ημερίδα, ωστόσο η επιτροπή θεμάτων για είσοδο στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, δεν γνωρίζει όπως αποδεικνύεται, το όνομα του γιατρού και εφευρέτη του τεστ ΠΑΠ, Γιώργου Παπανικολάου.