Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Επετειακή έκθεση – «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες» στη Ροτόντα

Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής, την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων σε θρησκευτικά μνημεία, όπου βρήκαν στέγη, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ροτόντα θα φιλοξενήσει την έκθεση, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες» από τις 9 Σεπτεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Ο Γεώργιος Προκοπίου και η Μικρασιατική Εκστρατεία

Του Σπύρου Γεωργίου

Τα πρώτα κινηματογραφικά τεκμήρια για τη Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν τα «Ελληνικά Επίκαιρα», που προβάλλονταν τότε στους κινηματογράφους, πριν την έναρξη των ταινιών· αποσκοπούσαν στην ενημέρωση του κοινού για την ελληνική και τη διεθνή επικαιρότητα. «Ο Προκοπίου μαζί με τον Hepp και τους αδελφούς Γαζιάδη, ιδιαίτερα τον Δημήτρη (σημειώνει η Κ. Καλούδη) είναι από τους πρώτους οπερατέρ που ακολούθησαν τον ελληνικό στρατό στη Μικρά Ασία, κατέγραψαν με τη μηχανή τους απλές σκηνές, αλλά και συγκλονιστικά γεγονότα, ιστορικά ντοκουμέντα, και τα έστειλαν στην Ελλάδα για να προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες ως “Επίκαιρα”».1
Στον Γεώργιο Ανδρέα Προκοπίου (Σμύρνη 1876 – Αργυρόκαστρο 1940), που ήταν ο μόνος Μικρασιάτης ζωγράφος / φωτογράφος και είχε διακριθεί στους μακεδονικούς Πολέμους, είχε ανατεθεί η αποστολή, «έπειτα από παραγγελία του

Περί Δικαίου και Ισχύος

Του Βασίλειου Ρέπα, Αντιστράτηγου ε.α.

Απάντηση σ όσους δηλώνουν, ότι είναι αρκετό, ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, στις διαφορές, επεκτατικές βλέψεις και αναθεωρητικές απόψεις της Τουρκίας.

“Το δίκαιο έχει ισχύ, οταν υπάρχει ίση δύναμη για να εφαρμόζεται, διαφορετικά ο ισχυρός επιβάλει στον αδύναμο, αυτά που του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος αποδέχεται αυτά που του επιβάλει η αδυναμία του.” (Θουκυδίδης).

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο η ισχύς των όπλων και ο φόβος των συνεπειών που η χρήση τους

Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού: Επειδή δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις

Η Αναστασία , κόρη του Τάσου Ισαάκ, μπροστά στον τάφο του πατέρα της, μετά την πορεία των μοτοσυκλετιστών την περασμένη Κυριακή. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η πορεία των μοτοσικλετιστών, από την Πύλη του Βραδεμβούργου μέχρι την Δερύνεια, θέλησε να ταρακουνήσει τα «λιμνάζοντα νερά» στην Κύπρο. Καλοκαίρι του 1996. Ήταν μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ήταν, όμως και μια προσπάθεια να «παρασύρει» και την κυπριακή κοινωνία σε μια εκδήλωση ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή. Να ξαναμπεί το ΔΕΝ δίπλα στο ΞΕΧΝΩ. Ήταν μια αιματοβαμμένη εκδήλωση. Παρά τις προσπάθειες- και από πλευράς της κυβέρνησης, για ματαίωση της εκδήλωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε. Οι μοτοσυκλετιστές, περίπου 7000, είχαν συγκεντρωθεί στο Μακάρειο Στάδιο στη Λευκωσία και ξεκίνησαν για τη Δερύνεια.

Το ψευτοαφήγημα της δήθεν απομόνωσης των Τ/Κυπρίων

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία και οι εγκάθετοι της στα κατεχόμενα διαχρονικά αναπτύσσουν ένα αφήγημα, το οποίο προβάλλουν διεθνώς,  για δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Απομόνωση, σύμφωνα με το αφήγημα, την οποία οδηγούν οι πολιτικές των Ελληνοκυπρίων σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Διατυπώνουν τον ισχυρισμό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μην μπορούν, για παράδειγμα, να συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες. Παλαιότερα αναφέρονταν και στα παράνομα πανεπιστήμια. Σε όλα αυτά τα προπαγανδιστικά ξεχνούν να αναφέρουν πως και η Τουρκία μπλοκάρει κάθε συμμετοχή Τουρκοκυπρίων. Και το κάνουν αυτό επειδή δεν θέλουν προφανώς

Διάκριση της Διοίκησης Καταδρομών του ΓΕΕΦ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ελευθέρων Σκοπευτών

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με δύο ανακοινώσεις για την συμμετοχή ομάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καλύτερης Ομάδας Ελεύθερου Σκοπευτή 2022 (European Best Sniper Team Competition 2022) και την συνδιοργάνωση Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, η Διοίκηση Καταδρομών (ΔΚΔ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ανέδειξε τον διευρυνόμενο διεθνή ορίζοντά της, όπως και την προσέγγιση με τις στρατιωτικές δομές του ΝΑΤΟ.

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου

 Το Aκούγιου είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Ρωσίας που κατασκευάστηκε εκτός της επικράτειάς της.

Τουρκία: Το απίστευτο λάθος των Τούρκων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου έσκασε σαν βόμβα, κινδυνεύει για γίνει εφιάλτης για τον Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε εντός μίας εβδομάδας τα αποτελέσματα της έκθεσης για τις επιθεωρήσεις στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου, που κατασκεύασε η ρωσική εταιρεία Rosatom.

Welt: Η νέα στρατηγική σημασία της Ελλάδας για την ΕΕ

Χρύσα Βαχτσεβάνου

Δημοσιεύματα για τη στρατηγική θέση της Ελλάδας όσον αφορά την ασφάλεια της ΕΕ, αλλά και για το προσφυγικό. Συνέντευξη στην taz με τον ακτιβιστή Ιάσωνα Αποστολόπουλο.

Οι επισκέψεις Γερμανών πολιτικών στην Ελλάδα αναδεικνύουν τη νέα στρατηγική σημασία της χώρας για την ΕΕ, σχολιάζει ο Αλέξανδρος Κρητικός, κύριος ερευνητής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, σε άρθρο γνώμης στην ιστοσελίδα της Welt. Όπως σημειώνει εξ αρχής «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ολοένα και πιο σημαντικό φυλάκιο όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ». Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, ο λόγος έγκειται στον επιθετικό τόνο της Τουρκίας και στις προκλήσεις του

UAV Τ629: Και μη επανδρωμένο το επιθετικό ε/π T129 ATAK για την Τουρκία; Κάποια στιγμή θα γίνει...(Βίντεο)

Τουρκική προπαγάνδα και στα εξοπλιστικά. Εκ νέου παρουσίαση μη επανδρωμένου επιθετικού ελικοπτέρου, έκδοχου του Τ-129, στην Τουρκία. Στο τέλος Ιουλίου η τουρκική ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries), παρουσίασε (ξανά) το ομοίωμα μίας μη επανδρωμένης ηλεκτροκίνητης έκδοσης του επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ. Η παρουσίαση έγινε κατά την τελετή παράδοσης του πρώτου αναβαθμισμένου Τ-129 ΑΤΑΚ στην τουρκική Διεύθυνση Ασφαλείας και κατ΄ επέκταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (διαμόρφωση ΑΤΑΚ Phase-2). Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι το μη επανδρωμένο Τ629 ως concept είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν από ενάμιση χρόνο. Το Φεβρουάριο του 2021!

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Η ανάπτυξη της μη επανδρωμένης έκδοσης Τ-629 ως πρόγραμμα, πάντα με βάση τις τουρκικές πηγές,

Η επιβεβλημένη ανάγκη απόκτησης GlobalEye και η παράμετρος εκσυγχρονισμού των ελληνικών ΑΣΕΠΕ

 

Γιάννης Νικήτας

Η αναβάθμιση του ελληνικού Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ) αποτελεί μια από τις πλέον κατεπείγουσες ανάγκες για τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό και την ελληνική αποτροπή. Η κατακόρυφη αύξηση του είδους και της ποσότητας των απειλών από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οφείλει να αποτελέσει έναυσμα για μια ριζική, καίρια και ουσιαστική αναβάθμιση του ΣΑΕ. Το ΣΑΕ της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συγκροτείται κυρίως από τις μονάδες χερσαίων ραντάρ (Σταθμοί Αναφοράς, Μοίρες Σταθμών Ελέγχου και Προειδοποίησης καθώς και τα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής, πλέον αναφέρονται ως ΑΚΕ, Αεροπορικά Κέντρα Ελέγχου).

Αδιαμφισβήτητη αιχμή του δόρατος του ελληνικού ΣΑΕ η 380 Μοίρα Αεροφερόμενου Συστήματος

Όταν η Ελλάδα αποχώρησε από το ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Συμμαχίας σήμερα

Αλεξία Τασούλη 

Στις 14 Αυγούστου 1974 η ελληνική κυβέρνηση παίρνει μια απόφαση επιβεβλημένη από το κλίμα των ημερών, πολιτικά όμως λάθος όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ανίκανο να παρεμποδίσει την Τουρκία από την εξαπόλυση νέας βάρβαρης και απρόκλητης επίθεσης κατά της Κύπρου και ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει επομένως λόγο ύπαρξης και δεν μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο συνεστήθη, αφού δεν μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο μεταξύ δύο μελών του.

Οι «Σκιές του Αιγαίου» κορυφαίοι Snipers της Ευρώπης – «Έσβησαν» τους Τούρκους(ΦΩΤΟ)

Μεγάλη διάκριση για τις «Σκιές του Αιγαίου» την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) που υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, σε διεθνή διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών δυνάμεων της Ευρώπης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πρώτη η Ελλάδα ανάμεσα σε 36 ομάδες από 18 χώρες του κόσμου η ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ ή «Σκιές του Αιγαίου», όπως έχουν γίνει γνωστές.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΠ κατέβηκε με 2 ομάδες στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Χόχενφελς (Hohenfels) στην Βαυαρία, της Γερμανίας.

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας μέσω τουρκοκίνητων ΜΚΟ: Νορβηγική ΜΚΟ διαδίδει τερατολογίες σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται πλέον με εργαλείο δήθεν έρευνες ΜΚΟ, που αποσκοπούν στην δημιουργία μίας εικόνας όπου η χώρα μας παρουσιάζεται ως δολοφόνος προσφύγων και μεταναστών, ενώ η Τουρκία ως σωτήρας τους!

Η συντονισμένη αυτή η προσπάθεια δεν αποσκοπεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη για την φασιστική Τουρκία η οποία συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονίες σε πέντε διαφορετικές χώρες ενώ παράλληλα έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο κέντρο δουλεμπορίου στον πλανήτη, επιστρέφοντας στις πιο σκοτεινές στιγμές της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όταν τα οθωμανικά κτήνη ξεκλήριζαν Ελλάδα και Αφρική γεμίζοντας τα σκλαβοπάζαρα με δούλους.

Δρομολογείται η «διχοτόμηση» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο για τον διαχωρισμό της ΕΑΒ σε δύο τμήματα και την ανάληψη της παραγωγής από στρατηγικό εταίρο 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι το σχέδιο για τη διχοτόμηση της ΕΑΒ και την ιδιωτικοποίηση του παραγωγικού μέρους με την εισαγωγή στρατηγικού εταίρου (Lockheed Martin) θα είναι έτοιμο

«Guardian 2022»: Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση ενόπλων δυνάμεων Κύπρου-ΗΠΑ

Διεξήχθη η κοινή άσκηση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και ΗΠΑ «Guardian 2022» – Μέρος της άσκησης παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης – Ποιο το το σενάριο της

Η Διοίκηση Καταδρομών Κύπρου και oi Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συνδιοργάνωσαν από τις 11 έως στις 22 Ιουλίου την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «GUARDIAN-2022» στην οποία συμμετείχαν οι αντίστοιχες ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού, καθώς και ελευθέρων σκοπευτών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων και εξάσκηση του προσωπικού σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης.

Γιάννης Βαληνάκης: Το καλά μελετημένο σχέδιο της Τουρκίας και οι ευσεβείς πόθοι της Αθήνας για «μορατόριουμ»

 

Συνέντευξη: Γιάννης Βαληνάκης

Ανά πάσα στιγμή ο Ερντογάν θα ανεβοκατεβάζει το θερμόμετρο της επιθετικότητας και θα αιφνιδιάζει με αλλαγή πορείας του γεωτρύπανου προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα λάβει και την εξέλιξη του παζαριού με τις ΗΠΑ για τα F-16.

Χαράλαμπος Αθανασίου: Τουρκική προπαγάνδα από το Anadolu για τη δήλωση της παρακολούθησης μουσουλμάνων

 

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το εάν κρίνεται ως επαρκής λόγος η μουσουλμανική θρησκεία - Δημοσίευμα του Anadolu και στις εσωτερικές αντιδράσεις

Απάντηση της Αθήνας σε Ακάρ και Τσαβούσογλου: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Άγκυρας, η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης

 

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις, τονίζει η Αθήνα

Τι συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι;

 

Ο Πούτιν αποχαιρετά τον Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους στο Σότσι, για την οποία δεν έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου (φωτ.: EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Η συνάντηση των ηγετών Ρωσίας-Τουρκίας, λίγες μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη, θεωρείται κομβικής σημασίας στις σχέσεις των δύο χωρών. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσπαθεί η Ρωσία να σπείρει διχόνοια στα Βαλκάνια μέσω της Σερβίας;

 

Σε τι βαθμό μπορεί να κατηγορηθεί το Κρεμλίνο για τις πρόσφατες ανησυχητικές εντάσεις στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας;

Επιστροφή στο λιγνίτη - Τον Δεκέμβριο σε λειτουργία η μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

 

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να θέσει σε πλήρη λειτουργία έξι από τις επτά μονάδες λιγνίτη

Με πλωτές μονάδες LNG οργανώνεται η Ευρώπη

 

Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr
Τουλάχιστον δύο τερματικοί σταθμοί κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Στόχος να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία και να αντικατασταθεί ο εφοδιασμός που διακόπηκε από τη Μόσχα.

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Περιορισμένο ο αντίκτυπος των δυτικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρελαϊκό κλάδο

 

Με τη παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση να παραμένει ενισχυμένη, η Ευρώπη θα βρεθεί στο έλεος παραγωγών, όπως η Σαουδική Αραβία, προκειμένου να βγάλει το χειμώνα, σχολιάζει ο ΙΕΑ

Γιατί ο Ζελένσκι ανέβασε τον πήχη με την Κριμαία- Οι 3 κίνδυνοι για την Ουκρανία

 

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία, στις 9 Αυγούστου, έχει προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η Μόσχα από τη μία βρίσκεται σε άρνηση, το Κίεβο από την άλλη απολαμβάνει τις εξελίξεις αλλά δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Πώς χτύπησαν οι Ουκρανοί το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ρώσων στην Κριμαία

 

Του David Hambling

Η ουκρανική επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην προσαρτημένη από τους Ρώσους Κριμαία την Τρίτη ήταν ακόμη ένα χτύπημα του Δαβίδ στον Γολιάθ, εφάμιλλο του χτυπήματος που βύθισε το "Moskva", τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης

Ουκρανία: «Blame game» Μόσχας - Κιέβου για τους βομβαρδισμούς στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

 

Στρατιωτικές δυνάμεις στη Ζαπορίζια   -   Πνευματικά Δικαιώματα  AP/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Να τερματιστούν άμεσα οι στρατιωτικές επιθέσεις γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια ζητάει επειγόντως ο ΟΗΕ, την ώρα που Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς στις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ευρώπης.

Ζελένσκι: Επιβάλλει «σιγή ασυρμάτου» για τις τακτικές του Ουκρανικού Στρατού

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε χθες Πέμπτη οι αξιωματούχοι του κρατικού μηχανισμού να σταματήσουν να μιλούν σε δημοσιογράφους για τις τακτικές των δυνάμεών της χώρας του εναντίον της Ρωσίας, κάτι που ο χαρακτήρισε «ειλικρινά ανεύθυνο».

Καταγράφηκε μεταφορά ιταλικών όπλων στη νότια Αυστρία για το Στρατό της Ουκρανίας

 

«Φορτηγά με εκρηκτικό φορτίο εντοπίστηκαν στον νότιο αυτοκινητόδρομο», γράφει η ‘kronen Zeitung’.

Αύγουστος 12, 2022. Ελλάδα.

Βιέννη.

«Προειδοποίηση» Μεντεβέντεφ: Ατυχήματα μπορούν να συμβούν και σε ευρωπαϊκά πυρηνικά εργοστάσια

 

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών έχει δηλώσει ότι ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου σταθμού πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, μπορεί να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή

Ιράν: Η πρόταση της ΕΕ για τα πυρηνικά «θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή»

 

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν «μπορεί να είναι αποδεκτή εάν παρέχει διαβεβαιώσεις» για τα βασικά αιτήματα της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ιρανό διπλωμάτη.

10 καθημερινές εκφράσεις που προέρχονται από την Βυζαντινή και την Νεότερη Ιστορία

 

Στον καθημερινό μας λόγο χρησιμοποιούμε μεγάλο αριθμό εκφράσεων και παροιμιών που έλκουν την καταγωγή τους από την Βυζαντινή και την Νεότερη Ιστορία μας. Σε αυτό το επεισόδιο θα ασχοληθούμε με μια σειρά τέτοιων φράσεων, των οποίων την προέλευση οι περισσότεροι αγνοούμε. Πάμε, λοιπόν, να παρουσιάσουμε την Ιστορία που κρύβεται πίσω από την δημιουργία τους!

Σ.Καλεντερίδης: Έσωσε τον Πούτιν & παρακαλά ο Ερντογάν! Στη ζητιανιά για 20 δις | ZOOM (11-8-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Έσωσε τον Πούτιν και παρακαλά τους Άραβες ο Ερντογάν! Στη ζητιανιά για 20 δις δολάρια

Νέες δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την προκλητικότητα |Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 12/8/22|OPEN TV

 

1. Νέες δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την προκλητικότητα
2. Ναυάγιο με μετανάστες: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους
3. Πολεμικές απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας – Κάνει λόγο για «αυτοάμυνα» 

Ερντογάν: «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ για το γεωτρύπανο»

 

Συντηρεί την ένταση στα ελληνοτουρκικά η Αγκυρα. Μετά τη φιέστα για τον απόπλου του Αμπντουλχαμίτ Χαν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε στην Αθήνα ότι φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη Μικρασιαστική Καταστροφή.

Ο διεθνολόγος Τ. Καραντράντος σχολιάζει τις διαφορές ανάμεσα στα «λόγια» και τα «έργα» της Τουρκίας

 

Το Newsroom καταγράφει όλα τα κρίσιμα θέματα της ημερήσιας ατζέντας. Με τον Σταύρο Ιωαννίδη και τον Χρυσόστομο Τσούφη.

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Τσαβούσογλου | Ώρα Ελλάδος 12/8/2022 | OPEN TV

 

1. Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Τσαβούσογλου
2. Αλ. Δρίβας: Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την ελληνική πολιτική αστάθεια
3. Λ. Τζούμης: Η Τουρκία έχει προσχεδιάσει μια κρίση με την Ελλάδα