Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σαν σήμερα: Ο αξέχαστος Τάσος Παπαδόπουλος λέει με δάκρυα στα μάτια ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ -Δείτε το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Βίντεο…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004… Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,…Τάσος Παπαδόπουλος (1934 – 2008), σε διάγγελμά του καλεί τον κυπριακό λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού του γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν («Σχέδιο Ανάν»).

Υπέρ του «Ναι» τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2004 μ.Χ., ο μεγάλης ηγέτης του σύγχρονου Ελληνισμού, ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κύπρου, απευθύνει το ιστορικό Διάγγελμα του «ΟΧΙ», ζητώντας από τους Έλληνες της Μεγαλονήσου να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 για το άθλιο Σχέδιο Αννάν, που θα υποδούλωνε και την αυτήν ακόμη την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου μας στην Τουρκία! Παρά τις πιέσεις, παρά τους πακτωλούς χρημάτων σε ΜΚΟ, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ! ΕΙΠΕ «ΟΧΙ»:

6 Απριλίου 1935: Δικαίωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από την Χάγη ύστερα από προσφυγή κατά της Αλβανίας για το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων

Η αλβανική κυβέρνηση τον Απρίλιο 1933, δια του άρθρου 206 του αλβανικού Συντάγματος, απαγόρευσε τελείως την λειτουργία όλων των ιδιωτικών σχολείων. Στα ιδιωτικά σχολεία η αλβανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε και τα σχολεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Με αυτή την απόφαση η Αλβανία επιδίωκε να απαλλαγεί οριστικά ως κράτος από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου.

Ως αντίδραση σε αυτή την πρόκληση του αλβανικού κράτους οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, το Δεκέμβριο του 1933 ιδρύουν στο Αργυρόκαστρο τη «Νέα Φιλική Εταιρεία». Σκοπός της «Νέας Φιλικής Εταιρείας», ήταν να ενθαρρύνει

Οργή στις Βρυξέλλες για το καψόνι Ερντογάν στη Φον ντερ Λάιεν -«Γιατί ο Σαρλ Μισέλ δεν έκανε το αυτονόητο;»(Βίντεο - Φωτο)

Η προσβολή κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που αναγκάσθηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στην Αγκυρα, έχει προκαλέσει πολεμική στις Βρυξέλλες.

«Εμμ…», μουρμούρισε η πρόεδρος της Κομισιόν σαστισμένη, παραμένοντας όρθια, την ώρα που Μισέλ και Ερντογάν είχαν ήδη στρογγυλοκαθίσει στις δύο πολυθρόνες που είχαν ετοιμαστεί για να φιλοξενήσουν τους δύο άνδρες, και μόνον αυτούς, που θα συμμετείχαν στη συνάντηση ανάμεσα στους δύο Ευρωπαίους ηγέτες και τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο.

Michael Rubin: “Να αναγνωρίσει η Λευκωσία κουρδικό κράτος αν θέλει ο Ερντογάν διχοτόμηση της μεγαλονήσου”

Ο γνωστός έμπειρος Αμερικανός ειδικός επί γεωπολιτικών θεμάτων, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Michael Rubin, ρίχνει ξανά “βόμβες” και λέει αλήθειες για την τουρκική στάση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο “στις 15 Νοεμβρίου 2020, στην 37η μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την κατεχόμενη πόλη των Βαρωσίων κάνοντας μια συμβολική δήλωση.

«Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά δημοκρατικά συστήματα και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο σήμερα», είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία δεν θα εισέλθει ποτέ στην ΕΕ κυρίως λόγω Κύπρου και νέου κύματος μεταναστών στην Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμος να παίξει σκληρό παιχνίδι, ενθαρρύνοντας ακόμη και δημόσια τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να προσπαθήσουν να εισβάλουν στην ΕΕ μέσω Ελλάδος-Κύπρου

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που η Τουρκία έγινε υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν ένας δύσκολος και τελικά άκαρπος δρόμος, αναφέρουν Ευρωπαίοι αναλυτές, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Το 2018, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν για αυτό που η ΕΕ χαρακτήρισε ως οπισθοδρόμηση της Τουρκίας όσον αφορά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.