Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Εθνικός ήρωας για την Ελβετία. Δείτε γιατί ...

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι μία εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας. Είχε τον ρόλο του Κυβερνήτη, και όπως συνέβη και σε άλλες μεγάλες μορφές της πολιτικής ιστορίας, δολοφονήθηκε.

Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια που είναι άγνωστα για τον Έλληνα, είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνον εντός Ελλάδος. Όχι, δεν αναφερόμαστε στην Ρωσία στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά για την Ελβετία. Ναι, την Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακυρήξει και εθνικό της ήρωα.

Πόσο περίεργο μπορεί να ακούγεται αυτό; Είναι όμως αλήθεια, και έχει και μία πολύ σοβαρή αιτιολόγηση. Δεν πρόκειται για μία αναγνώριση των ικανοτήτων ενός ατόμου ασχέτως εθνικότητος, αλλά για την ευγνωμοσύνη προς τον Ιωάννη Καποδίστρια για την συμβολή του στην γέννηση ενός κράτους-έθνους, αυτού της Ελβετίας.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, το κείμενο αυτό γράφεται διότι σαν σήμερα το 1817, ο Ιωάννης Καποδίστριας λαμβάνει την ελβετική υπηκοότητα σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.

Απίστευτος θησαυρός! 20 τρισ. η αξία των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Το αντιληφθήκατε; Μάλλον όχι και δικαιολογημένα. Η Ελλάδα από την
περασμένη Πέμπτη τροχοδρόμησε για μία άλλη πορεία, ένα άλλο καλύτερο
μέλλον. Ανάσταση το αποκάλεσε ο Αντώνης Φώσκολος. Ποιος είναι θα
αναρωτηθείτε ο Αντώνης Φώσκολος και η άποψή του έχει τόση μεγάλη
σημασία και σπουδαιότητα. Είναι ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της
καναδικής κυβέρνησης και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών
Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι ο πρώτος επιστήμονας που από το 2010 υποστήριζε με θέρμη ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες

Ναι, το ελληνικό Πυροβολικό μπορεί να αντιμετωπίσει τα τουρκικά S-400

Το τεράστιο πλεονέκτημα της χώρας μας στο Αιγαίο συνδυαστικά με τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και μοιάζουν να σχεδιάστηκαν για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας – στο χορό και άλλες δυτικές χώρες. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα φαίνεται πως το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S–400 θα ενταχθεί τελικώς στο τουρκικό οπλοστάσιο, δημιουργώντας μια νέα στρατηγική πραγματικότητα στο ελληνοτουρκικό σύστημα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας*

Το σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιεί πυραύλους 48N6E3 με βεληνεκές 250 χλμ. Ωστόσο, ενδέχεται να αποκτηθεί στο μέλλον και ο πύραυλος 40N6E που εκτιμάται ότι επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 400 χλμ.

Νταριάλ Μπατιμπάι στην Γενί Ντουζέν: Να λυθεί μέσω της «επιτροπής» το περιουσιακό στα Βαρώσια και την Μόρφου

Το ΕΔΑΔ με την απόφασή του στην υπόθεση Ξενίδη – Αρέστη έχει αποδεχθεί για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 1974 και ότι η περιουσία εκεί ήταν των Ξενίδη – Αρέστη και όχι των βακούφικων, αναφέρει σε συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν ο τέως Μόνιμος Εκπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβης Νταριάλ Μπατιμπάι, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιουσιακό ζήτημα στα κατεχόμενα μπορεί να λυθεί μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Ως Τουρκία επιμείναμε στην υπόθεση Ξενίδη – Αρέστη στο ΕΔΑΔ ότι τα Βαρώσια ανήκουν στα βακούφικα, αλλά το ΕΔΑΔ δεν το αποδέχθηκε, αλλά αποδέχθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκεί με

Μυϊκές Κράμπες. Αιτίες και πρόληψη. Tι να κάνετε αν σας πιάσει κράμπα στην θάλασσα;

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,  
Από το medlabnews.gr

Η έντονη άσκηση, ο αθλητισμός, η γυμναστική αλλά και οι καθημερινές δουλειές που συχνά απαιτούν αυξημένη μυϊκή δραστηριότητα είναι οι αιτίες που προκαλούν τις επώδυνες μυϊκές κράμπες. Επίσης το καλοκαίρι λόγω της μεγάλης εφίδρωσης και της απώλειας υγρών, ασβεστίου και καλίου πολλοί παθαίνουν συχνές κράμπες.


Οι κράμπες συμβαίνουν ξαφνικά και απροειδοποίητα. Εκτός από τον έντονο πόνο που προκαλούν, δεν επιτρέπουν στους μυς που έχουν προσβληθεί να λειτουργήσουν κανονικά.