Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης: Ο «θρυλικός» πρωτοπόρος αεροπόρος του Στρατού

Ο Υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης είναι ένας από τους «θρύλους» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συνέδεσε το όνομά του με ιστορικές μάχες και επιτυχίες του ελληνικού Στρατού κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, με τρομερή επιτυχία.

Ο πρωτοπόρος Έλληνας αεροπόρος έχει «γράψει ιστορία» εκτελώντας την πρώτη αναγνωριστική πτήσησ ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από τις θέσεις και τα οχυρά των Τούρκων, κατά την διάρκεια της μάχης του Μπιζανίου, ενώ βομβάρδισε επιτυχώς εχθρικές δυνάμεις στην πρώτη αποστολή αεροναυτικής συνεργασίας.

Το Καστελλόριζο απόκτησε ποδοσφαιρική ομάδα

Ποδοσφαιρική ομάδα απόκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το ακριτικό Καστελλόριζο! 

Ύστερα από επίπονες προσπάθειες ο «Αθλητικός Όμιλος Μεγίστης Καστελλόριζο» πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγο καιρό και ήδη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας του τοπικού της Δωδεκανήσου.

«Η ίδρυση του συλλόγου έγινε βασικά για εθνικούς λόγους» επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Μιχάλης Λοΐζος που είναι από τους ιδρυτές του συλλόγου και από τους ανθρώπους που προσπάθησε ιδιαίτερα για την υλοποίηση του στόχου.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΚΙΝΑΣ-ΤΑΪΒΑΝ (που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για έναν μεγάλο πόλεμο)

Από το anixneuseis

Έ.Χ. Καρ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ “ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ”. Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης εμφανίσθηκε η εκτίμηση πως η Ταϊβάν, ένα λιλιπούτειο νησί κοντά στην Κίνα το οποίο το Πεκίνο θεωρεί ότι αποτελεί μέρος της κινεζικής επικράτειας αλλά διαφωνούν οι ΗΠΑ, η Δύση και οι κάτοικοί του, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για έναν, ακόμη, Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα της Ταϊβάν θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης απο την Ουάσιγκτον στη διαμάχη της με την Κίνα. Γι αυτό, αξίζει να δούμε τις ρίζες και την εξέλιξη αυτής της διαμάχης. 

Αθήνα για επιστολή Τουρκίας σε ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις προκλητικές αιτιάσεις της Άγκυρας

Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά τις προκλητικές αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ 

Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά τις προκλητικές αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στον ΣΚΑΙ, η Αθήνα θα απαντήσει για αυτή την επιστολή στον ΟΗΕ.

Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης σε ό,τι αφορά ζητήματα κυριαρχίας καθώς τόσο η

«Επιχείρηση αρπαγής» της Τουρκίας στη Μεσόγειο και χάρτης πρόκληση στον ΟΗΕ

Η Τουρκία από τη μία «καταγγέλει» την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, αλλά από την άλλα δείχνει στην πράξη ότι θα αξιοποιήσει τα «κενά» της. Κι όπως φαίνεται στον χάρτη που κατέθεσε στον ΟΗΕ μαζί με «επιστολή διμαρτυρίας», θεωρεί ήδη ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού της ανήκει…

Στις 18 Νομεμβρίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατάθεσε επιστολή στην οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής απίθανα:

«Αναφορικά με την επιστολή του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2021 (A/76/407-S/2021/816), θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στα ακόλουθα:
Πρώτον, η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί της Κύπρου, καθώς δεν

Ο Ερντογάν άλλαξε το σήμα των εξαγωγών της Τουρκίας από Turkey σε Türkiye

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο το νέο σήμα των εξαγωγών των προϊόντων της χώρας μετονομάστηκε από Turkey σε Türkiye.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό οικονομικό πρακτορείο «Πράιμ», το κείμενο του διατάγματος δόθηκε στη δημοσιότητα στην επίσημη εφημερίδα «Resmi Gazete».

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην αύξηση της αναγνώρισης των τουρκικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Από εδώ και στο εξής, τα τουρκικά προϊόντα θα παρουσιάζονται με την ενιαία επωνυμία Made in Türkiye αντί για Made in Turkey.

ΤΟΥΡΚΙΑ | Η επόμενη μέρα – Προδοσία από συνεργάτες του Ερντογάν(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Η επόμενη μέρα στην Τουρκία! Ακτινογραφία του πολιτικού συστήματος – Προδοσία από συνεργάτες του Ερντογάν

Το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία ακτινογραφεί ο Σάββας Καλεντερίδης.

Στην Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη ένας κύκλος συζητήσεων για την επόμενη μέρα, με τις περισσότερες φωνές να συντάσσονται με την άποψη ότι οι επόμενοι θα είναι χειρότεροι από το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί.

Έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, τα CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi και DEVA Partisi, από τις αρχές του φθινοπώρου έχουν αρχίσει τις συσκέψεις για την επόμενη ημέρα.

Ποια Ελλάδα;

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης
Από το pontosnews

Το διαδίκτυο είναι, πλέον, ο φυσικός χώρος ενημέρωσης και αντιπαράθεσης. Σ’ αυτό αποτυπώνεται καθημερινά όλη η πραγματικότητα μιας κοινωνίας. Σκέψεις, προβληματισμοί, ανησυχίες, νοοτροπίες, γνώσεις, φόβοι, αισιοδοξίες, οράματα. Αν θέλεις να καταλάβεις μια κοινωνία επισκέψου το διαδίκτυο και μελέτησέ το.

Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με τις βαλκανικές εξελίξεις. Διαφορετικά ξεκίνησα διαφορετικά κατέληξα. Ήταν ένα ζωντανό σχολείο διότι την «ζύμωση» την έκανα επί τόπου.

Όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις. Τα Βαλκάνια ήταν και συνεχίζουν να είναι ένα σύνθετο

Deal Γαλλίας-ΗΑΕ για τα Rafale και η σημασία για την Ελλάδα που δεν περιορίζεται στα “MIRAGE 2000-9”

Rafale F4 για την Αεροπορία των ΗΑΕ. Η επιρροή στην ελληνική άμυνα δεν περιορίζεται μόνο στο ενδεχόμενο απόκτησης αριθμού Mirage 2000-9… Πρόκειται για κίνηση–ματ με προεκτάσεις, που όπως θα δούμε παρακάτω, δεν επηρεάζουν μόνο την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο από πλευράς ισορροπίας δυνάμεων. Η δε χθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ηγέτη των ΗΑΕ, έχει τη δυνατότητα δίνοντας συνέχεια σε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα, τουλάχιστον στον τομέα της ελληνικής άμυνας.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Από το defence-point


Γράφαμε παλιότερα, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη συμφωνίας με τα

Κώστας Γρίβας, Γεωπολιτική αντεπίθεση με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ(Βίντεο)

Σε μια μικρή Κίνα της περιοχής μας θέλει να εξελιχθεί η Τουρκία, μια Τουρκία που φαντάζεται τον εαυτό την να επηρεάζει όλες τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας δηλώνει ο Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας 

Ο καθηγητής συμπληρώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο, σε σαντζάκι μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θέλει να μετατρέψει την χώρα μας η Τουρκία 

Επίσης ο καθηγητής τονίζει ότι το παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό αλλάζει διαρκώς και τονίζει την ανάγκη για μια γεωπολιτικής αντεπίθεση της χώρας μας, με άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια