Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Δίπλα σε ένα εργοστάσιο λιπασμάτων είναι ένας σωρός πέτρες – Είναι ο Τάφος του Θεμιστοκλή.. (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στην παραλία των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας και κρυμμένος για πολλές δεκαετίες,ανάμεσα σε τόνους τσιμέντου υπάρχει μια «τρύπα» με αρχαίες πέτρες…

Μέσα εκεί βρίσκεται ο τάφος του Θεμιστοκλή – Χωρίς αυτόν δεν θα είχε έρθει η αποφασιστική νίκη στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας!

Χωρίς αυτόν δεν θα είχε έρθει η αποφασιστική νίκη στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας
 
 
Στην παραλία των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας και κρυμμένος για πολλές δεκαετίες,ανάμεσα σε τόνους τσιμέντου υπάρχει μια «τρύπα» με αρχαίες πέτρες…

Μέσα εκεί βρίσκεται ο τάφος του
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

To πρώτο συγκινητικό μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον μετά την περιπέτεια υγείας του - Βγήκε από το νοσοκομείο(Βίντεο)

Το νοσηλευτικό προσωπικό που του «έσωσε τη ζωή» ευχαρίστησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο St.Thomas του Λονδίνου αφού ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, αλλά δεν θα επιστρέψει αμέσως στη δουλειά, σύμφωνα με την Downing Street.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός, έγραψε: «Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω ότι χρωστάω στο προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας, που μου έσωσε τη ζωή».

Λιβύη - Ισραήλ και ΗΑΕ ενισχύουν την αεροάμυνα του Χαφτάρ

Τα ΗΑΕ θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, προκειμένου να λάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας, που εδώ και ένα χρόνο αντιστέκεται.Πηγές της ιστοσελίδας The New Arab που έχει έδρα το Λονδίνο, αναφέρουν ότι τα ΗΑΕ κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ, αυξάνοντας τη συνεργασία τους χωρίς να έχουν επίσημες σχέσεις, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τον Χαφτάρ ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας που παράγεται από ισραηλινή εταιρεία.

Υποχώρησε κι άλλο η Ελλάδα στην «παγκόσμια κατάταξη» του κορονοϊού - Μειωμένα νούμερα σε κρούσματα και θανάτους

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η θέση της Ελλάδας στην «παγκόσμια κατάταξη» του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας υποχώρησε εννέα θέσεις όσων αφορά τα κρούσματα, με τις 2.081 να την τοποθετούν στην 52η θέση παγκοσμίως, ενώ είναι σταθερά στην 17η θέση όσων αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 161 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί χαμηλά, στην 81η θέση παγκοσμίως, έναντι της 75ης θέσης την προηγούμενη Κυριακή και της 66ης την προπροηγούμενη.

Η Ελλάδα σε επιφυλακή για να αποκρούσει τουρκική απόπειρα “θαλάσσιου Έβρου”

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις του Λιμενικού, της Αστυνομίας, αλλά και του στρατού στα νησιά του ανατολικού Αγαίου, καθώς στις αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι το καθεστώς Ερντογάν προετοιμάζει έναν “θαλάσσιο Έβρο”. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι στα μικρασιατικά παράλια έχουν ήδη συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες μετανάστες και καταφτάνουν ολοένα και περισσότεροι.
Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ*
Τις τελευταίες εβδομάδες, εξάλλου, έγινε συστηματική προσπάθεια να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά πλοιάρια μετανάστες. Η αποτυχία της Τουρκίας στο μέτωπο του Έβρου –πάντα κατά τις ίδιες