Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ ζητά δημοψήφισμα μαζί με εκλογές

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τσιόδρα η γερμανίδα καγκελάριος προτείνει παράλληλα με τις εκλογές να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες την παραμονή τους στο ευρώ.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

ΝΔ σε νευρική κρίση - Ποιοι "λάκισαν" από την "πανστρατιά" - Δημοσκόπηση Marc; Χα!

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται στη ΝΔ, καθώς ο Γ.Καρατζαφέρης "γύρισε την πλάτη" στο κόμμα αφού δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του για "πακέτο" βουλευτών σε εκλόγιμη θέση, ο Σ.Μάνος αρνείται να ακολουθήσει τη Ν.Μπακογιάννη, έχοντας κατά βάση "ιδεολογικές διαφορές", αλλά και διαφορές "αισθητικής" με τη ΝΔ.
Επίσης η επικείμενη επισημοποίηση έλευσης της Ντόρας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των "σαμαρικών" αλλά και των "καραμανλικών" στελεχών και βουλευτών που θεωρούν ότι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έρχεται περισσότερο διατεθειμένη για "τον δεύτερο γύρο" κατάληψης της εξουσίας, παρά για να βοηθήσει τη ΝΔ να κερδίσει.

Eπεισόδιο αμφίβιων καταδρομέων με τουρκική ακταιωρό στην Ψέριμο - Αυξημένη επιφυλακή

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε εχθές στα ανοικτά της Ψερίμου, το οποίο χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν το Πολεμκό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό".
Συγκεκριμένα τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής πλησίασε στην περιοχή που ασκούντο μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει άμεσα.

Ποιές είναι οι εξοπλιστικές προτεραιότητες του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας

Προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικών προγραμμάτων δίνει ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στρατηγός (ε.α) Φραγκούλης Φράγκος.
Πρόκειται πρώτον για την απόκτηση των 4.200  βλημάτων DM53A1 (APFSDS-T) και 2.000 M865 (TPCSDS-T) από τα ολλανδικά αποθέματα και δεύτερον την παραλαβή της 5ης πυραυλακάτου τύπου Super Vita Ρ71 ΡΙΤΣΟΣ η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από το ΠΝ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η δοκιμή των συστημάτων του πλοίου.

Με "τοπικό πυρηνικό πόλεμο" απειλεί ο Ν.Μεντβέντεφ τις ΗΠΑ αν κτυπήσουν Συρία, Ιράν!

H Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντφ κάλεσε τους δυτικούς «να μην υποθάλπουν βιαστικούς και επιπόλαιους πολέμους», εννοώντας την Συρία και το Ιράν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «να εξελιχθούν σε τοπικούς πυρηνικούς πολέμους».
«Οι συνέπειες επιπόλαιων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ξένα κράτη συνήθως φέρνουν τους σκληροπυρηνικούς στην εξουσία. Κάποιες φορές οι πράξεις αυτές - που υπονομεύουν την κρατική κυριαρχία - μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ενός τοπικού πολέμου, ακόμη και την χρήση, χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν, πυρηνικών όπλων» είπε ο Μεντβέντεφ σε εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του G8, στο Καμπ Ντέιβιντ, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έδωσαν στους Τούρκους την εναέρια πυρόσβεση! - Αντιδράσεις από ΓΕΑ

Μια εξέλιξη που θα μπορούσε αποτελεί case study για την παρακμή του συστήματος ασφάλειας ή χρεοκοπίας του συστήματος πρόβλεψης αποτροπής κινδύνων κατά της ασφάλειας της χώρας, αποτελεί η κατ’αρχήν εξουσιοδότηση ενός ξένου οργανισμού, της ΝΑΤΟϊκής, NAMSA να επιλέξει με … μειοδοτικό διαγωνισμό από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ τον ιδιωτικό φορέα πυρόσβεσης στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και η εν συνεχεία κατακύρωση τμήματος του διαγωνισμού σε … τουρκική εταιρεία!

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στο Ράδιο Όλυμπος

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Κορομήλη
Ράδιο Όλυμπος 101.5
Κατερίνη
14/05/2012

Ν. Μιχαλολιάκος: Να σταματήσει η παραμύθα με το Πολυτεχνείο.

Από το newsbomb
 
«Κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «δεν πλάκωσε κανένα τανκ τα παλικάρια στο Πολυτεχνείο. Αυτή είναι μεγάλη παραμύθα, σταματήστε την!».
Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι υπήρξε θύμα στο Πολυτεχνείο ανέφερε: «Υπάρχει πόρισμα της Δικαιοσύνης που λέει ότι υπήρξαν θύματα εκτός Πολυτεχνείου, εκτός του χώρου του Πολυτεχνείου».

Τι ζήτησε η Άγκελα Μέρκελ από τον Κάρολο Παπούλια

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου της Γερμανίας.

Για το περιεχόμενο της συνομιλίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Παπούλια ενώ όπως είπε το MEGA, το περιεχόμενο της συνομιλίας αφορούσε τις διεργασίες που γίνονται ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Ερό: «Αργήσαμε πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα...»

Ρίχνοντας το... μπαλάκι στους Ευρωπαίους εταίρους, ο γερμανομαθής πρωθυπουργός της Γαλλίας διαπιστώνει πολύ μεγάλη καθυστέρηση ως προς την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.

Με το καλημέρα - μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της- η γαλλική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα του Παρισιού.

Σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνικό σταθμό "France Inter", o Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι Ευρωπαίοι εταίροι καθυστέρησαν στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, στόχος τώρα πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και επεσήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να αναζωογονήσει την οικονομία της.

Μετά τις δηλώσεις από τον Κάρελ ντε Γκουχτ... Η Κομισιόν διαψεύδει την... Κομισιόν!!!

Από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη επιβεβαιώνεται το γεγονός που αποτελεί, ούτως ή άλλως, κοινό μυστικό: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις που έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard.

Συνέντευξη στην Wall Street Journal, που τον αποκαλεί "πιθανό επόμενο πρωθυπουργό' Ο Τσίπρας προειδοποιεί τους δανειστές...

Σαφή προειδοποίηση προς τους δανειστές της χώρας για διακοπή της αποπληρωμής του χρέους, εφόσον εκείνοι προχωρήσουν μονομερώς στη διακοπή της χρηματοδότησης απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τις συνεντέυξεις του σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας φιλοξενείται σήμερα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal, σε ένα θέμα που προβάλλεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από τους υπεύθυνους του μέσου.

Reuters: Η εταιρεία De La Rue δηλώνει έτοιμη να τυπώσει δραχμές!!!

Μετά τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht, ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, βρετανική εκτυπωτική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Ελλάδας –σε περίπτωση που βγει από το ευρώ- να τυπώσει δραχμές.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η εταιρεία «De La Rue» θα μπορούσε εφόσον κληθεί να βοηθήσει την χώρα συνεργαζόμενη με τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες σε περίπτωση επιστροφή της στην δραχμή.

Έρχεται η «λυπητερή» του ΕΤΑΚ 2009

Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να σταλούν τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ 2009 τα οποία, είναι μεν έτοιμα από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά υπό την προοπτική της κάλπης είχαν μείνει στα αζήτητα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης και υπό την πίεση της αύξησης των εσόδων, αποφασίστηκε η άμεση αποστολή τους.

"Ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα"

Σχόλιο από ALEXANDER

Kι αν η γιαγία μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι!!!
κύριε Αϊβαλιώτη μου!!!

«Εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα., Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή.

Νέες απειλές από το τουρκικό ΥΠΕΞ για το φυσικό αέριο

Λευκωσία: Νέες τουρκικές απειλές εκτόξευσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη διαδικασία του Β΄ γύρου αδειοδότησης για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με ανακοίνωση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «από τις ειδήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο γίνεται αντιληπτό πως στη δεύτερη κατακύρωση έρευνας εξόρυξης πετρελαίου, φυσικού αερίου, της ε/κ διοίκησης της νοτίου Κύπρου, παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τ/κ , αποτάθηκαν κονσόρσιουμ 15 διεθνών εταιρειών πετρελαίου, εκ των οποίων οι περισσότερες μεσαίου μεγέθους».

Η Λαϊκή Τράπεζα οδηγεί το ΧΑΚ σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο

Λευκωσία: Νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο καταγράφει την Παρασκευή το κυπριακό χρηματιστήριο, υπό το βάρος των μεγάλων ζημιών, πέρα του 9%, που καταγράφει η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας, μετά τη ψήφιση τα ξημερώματα από τη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για στήριξη της Τράπεζας.

Στις 13:04, ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,57% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 165,49 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 61,58 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,38%. Την ίδια ώρα, ο ημερήσιος τζίρος διαμορφωνόταν στις 517.481 ευρώ.

Ανοδική "ανάσα" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η ανοδική αντίδραση των μετοχών των ΕΤΕ και ΟΤΕ ξεχωρίζει την Παρασκευή στο ταμπλό του Χ.Α., μετά τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Με συγκρατημένο τζίρο, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί κινείται ανοδικά προς τις 550 μονάδες, ενώ στη σύνθεση του FTSE20 τις ETE και Alpha Bank ακολουθεί η ΔΕΗ, ενισχυμένη νωρίτερα σε ποσοστό έως και 6,49%.

«Το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και η νευρικότητα των ξένων αγορών θα συνεχίσουν και σήμερα να φορτίζουν αρνητικά την εγχώρια αγορά, διατηρώντας σε υψηλό βαθμό την μεταβλητότητα στους κυριότερους δεικτοβαρείς τίτλους» εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Παρά τις βραχυπρόθεσμες υποτιμημένες ζώνες τιμών η πίεση που συστηματικά διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά δεν αφήνει περιθώρια αντιδράσεων ακόμα και σε επίπεδο ημέρας» προσθέτει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι «το μίγμα ειδήσεων δεν έχει διαφοροποιηθεί και ως εκ τούτου η επιφυλακτικότητα θα παραμείνει κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ψυχολογίας των εμπλεκομένων». 

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε "CCC"

Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και τοπικό νόμισμα υποβάθμισε σε "CCC" από "B-" προηγουμένως ο οίκος Fitch. Παράλληλα, υποβάθμισε το βραχυπρόθεσμο IDR σε "C" από "B" και αναθεώρησε το Country Ceiling της χώρας σε "B-".

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση δύο βαθμίδων της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Η ισχυρή στήριξη των κομμάτων που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και η επακόλουθη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, υπογραμμίζει την απουσία της δημόσιας αλλά και πολιτικής στήριξης του προγράμματος των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Και το πτωτικό σερί καλά κρατεί

Dow12.442,49-156,06 -1,24%  



  Nasdaq2.813,69-60,35 -2,10%  

Η Wall Street χθες
Νέες απώλειες προστίθενται στη "συλλογή" της Wall Street καθώς οι ανησυχίες για την υγεία του ισπανικού τραπεζικού κλάδου και η δραματική επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ επισκίασαν τα θετικά αποτελέσματα των Wal-Mart και Sears. Το κλίμα στην αμερικανική αγορά συνεχίζει να επιβαρύνει η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων η προσοχή στρέφεται στην έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής του Facebook την Παρασκευή. Η δημοφιλής ιστοσελίδα όρισε την τιμή της IPO στα 38 δολάρια -που αντιστοιχούν στο ανώτατο άκρο του εκτιμώμενου εύρους τιμών- προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα χρηματιστηριακό ντεμπουτο 16 δισ. δολαρίων. Η αξία της εταιρείας αποτιμάται σε λίγο πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 156,00 μονάδες (-1,24%) κλείνοντας στις 12.442,40 μονάδες. Είναι η 11η πτώση του δείκτη τις τελευταίες 12 ημέρες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 60,30 μονάδων (-2,10%) και έκλεισε στις 2.813,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 19,90 μονάδων (-1,51%) κλείνοντας στις 1.304,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 6 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Wal-Mart Stores κλείνοντας στα 61,68 δολάρια με άνοδο 2,49 δολ. ή σε ποσοστό 4,21%. Ακολούθησαν η Verizon Communications Inc με κέρδη 1,20% και κλείσιμο στα 41,37 δολάρια και η AT&T, η οποία έκλεισε στα 33,29 δολάρια με άνοδο 0,30%.