Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ερό: «Αργήσαμε πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα...»

Ρίχνοντας το... μπαλάκι στους Ευρωπαίους εταίρους, ο γερμανομαθής πρωθυπουργός της Γαλλίας διαπιστώνει πολύ μεγάλη καθυστέρηση ως προς την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.

Με το καλημέρα - μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της- η γαλλική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα του Παρισιού.

Σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνικό σταθμό "France Inter", o Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι Ευρωπαίοι εταίροι καθυστέρησαν στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, στόχος τώρα πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας και επεσήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να αναζωογονήσει την οικονομία της.


"Υπάρχουν αδιάθετα (ευρωπαικά) διαρθρωτικά κεφάλαια και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει αναζωογόνηση της οκονομίας της χώρας και ότι οι λογαριασμοί της θα συμμαζευτούν", είπε.

Χείρα βοηθειας έτεινε και ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης.

Το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ στις ΗΠΑ.

Αλλά και νωρίτερα, στη διάρκεια της συνάντησης του νεοεκλεγέντα Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα,  η ελληνική κρίση θα βρίσκεται στην "ατζέντα".

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου