Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Σπύρος Λούης: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου Έλληνα μαραθωνοδρόμου

Σαν σήμερα, στις 26 Μαρτίου 1940, απεβίωσε ο μεγάλος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης, ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεότερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1872 στο Μαρούσι της Αττικής, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του. Θρυλείται ότι έτρεξε από την Αθήνα στο Μαρούσι και αντίστροφα για να φέρει το πηλήκιο που είχε ξεχάσει στο σπίτι του, ώστε να είναι τέλειος στην αναφορά του τάγματος.

Τσοπανάκος: Ο λαϊκός βάρδος του Αγώνα

Του Νικόλα Δημητριάδη

Σήμερον γίνεται χαρά, εἰς ὅλα τά περίχωρα,

Γίνεται χαρά μεγάλη, εἰς τήν Γῆν καί εἰς τόν Ἅδη!

25η Μαρτίου σήμερα, και είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε τον λαϊκό βάρδο της Επανάστασης, που έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι Τσοπανάκος (από το μικρό πουλί, με τη συριχτή φωνή). Ο Παναγιώτης Καλλάς, λοιπόν, ήταν ο μικρόσωμος και ανάπηρος στιχουργός, που έγινε γνωστός για τα άτεχνα μεν, αλλά ενθουσιώδη τραγούδια του, με τα οποία εμψύχωνε τους αγωνιστές. Δύο χρόνια πέρασε από τη φημισμένη σχολή της Δημητσάνας. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αλλά τα λίγα γράμματα που έμαθε αρκούσαν.

Το Κρυφό Σχολειό

Γιώργος Καραμπελιάς, Αρθρογράφος
Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής
 
ΦΩΤΟ:Νικόλαος Γύζης, Έλληνικόν Σχολείον έν καιρώ δουλείας,γνωστότερο ως Το κρυφό σχολειό, ελαιογραφία, 1885/86.commons wikimedia
 
Τα τρέχοντα επιχειρήματα εναντίον του Κρυφού Σχολειού… είναι τόσο αφελή, που προκαλούν πραγματικά μεγάλη εντύπωση και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά,

Είναι γνωστές οι δυσκολίες που συναντούσαν οι Έλληνες για να δημιουργήσουν και να στερεώσουν τα σχολεία τους κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Οθωμανών, που δεν τα αντιμετώπιζαν ποτέ με ευμενή προαίρεση – ιδιαίτερα κατά τους σκοτεινούς αιώνες της οθωμανικής κυριαρχίας, μέχρι και τον αρχόμενο

Δεύτερη δικαστική νίκη του φιλοσκοπιανού σωματείου για την (δήθεν) «μακεδονική γλώσσα» – πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί.

Το Βουλγαρο-σλαβικό αλφάβητο που αναγνωρίστηκε ως δήθεν «μακεδονικό» από την ανιστόρητη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Δεύτερη δικαστική νίκη του φιλοσκοπιανού σωματείου για την (δήθεν) «μακεδονική γλώσσα» – πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί.

Του Ιωάννη Αμπατζόγλου, μέλους του ΙΗΑ & Προέδρου Επιτροπής Ελληνισμού *

«Νίκη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα: Το δικαστήριο στο Λέριν απέρριψε τις αγωγές για την απαγόρευση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου1,2 που δημοσιεύθηκε στις 19 Μαρτίου 2023 στην σκοπιανή ιστοσελίδα novamakedonija. «Λέριν» αποκαλούν οι Σκοπιανοί τη Φλώρινα, άλλωστε όπως αναφέρεται, μία από τις δραστηριότητες του πιο πάνω σωματείου είναι η «Διεξαγωγή δημόσιων εκστρατειών για την προώθηση της δημόσιας χρήσης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα από τους ομιλητές της,

Η Κύπρος που είναι στο κάδρο της επαναπροσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας;

 Μιχάλης Ιγνατίου   

 Απαντώντας σε ένα κείμενο μου για τη «Διπλωματία των Σεισμών», ένας φίλος της άλλης πλευράς, που υποστηρίζει την «όποια λύση» για να κλείσει όπως - όπως το Κυπριακό, έγραψε κάτω από την ανάρτηση μου το εξής ερώτημα: «Ανησυχούμε Μιχάλη;» Εννοούσε ότι η επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία με τη … βοήθεια της τραγωδίας του σεισμού, που μας συγκλόνισε όλους, - εκτός βεβαίως τον Ταγίπ Ερντογάν - είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμώ, επειδή προφανώς πιστεύει ότι είμαι εναντίον της λύσης του Κυπριακού.  

Το θέμα είναι ποια λύση συμφέρει στον Ελληνισμό της Κύπρου. Μία που θα επανενώνει πραγματικά την Κύπρο χωρίς σύνορα, στρατούς και εγγυήσεις ή άλλη που επιθυμεί διακαώς ο φίλος της άλλης πλευράς. 

Διαφωνεί με την πολιτική Δένδια η Κυβέρνηση για τη στήριξη της Τουρκίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Η Κύπρος δεν ακολουθεί την Ελλάδα, η οποία μπορεί να γίνει μη μόνιμο μέλος του Σ.Α. χωρίς την Τουρκία, που επιμένει στο εμπάργκο επί της κυπριακή ναυτιλίας

Η Λευκωσία δεν ακολουθεί την πολιτική των Αθηνών και δη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για τη στήριξη της Τουρκίας προκειμένου να καταλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) για θητεία τεσσάρων ετών, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της Τουρκίας, ώστε να εκλεγεί η Ελλάδα το 2025 στα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και αυτό συνέβη την ίδια στιγμή κατά την οποία ο Προέδρος ετοιμαζόταν να προωθήσει την πρότασή του για την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό σε δυο σκέλη. Το πρώτο αφορά στην άρση της τουρκικής αδιαλλαξίας και το δεύτερο στην επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά.

F-35 Lightning: Ένα «εξωγήινο» μαχητικό ή ένα «οχυρό ηλεκτρονικού και συμβατικού πολέμου»; – Οι λόγοι που το καθιστούν ανίκητο

 Οι μετασχηματιστικές ικανότητες του F-35 επιτρέπουν στους πιλότους να επιχειρούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο ένα σχεδόν «εξωγήινο» δημιούργημα.

Το F-35 χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά της συμμαχικής αεροπορικής δύναμης για 13 έθνη. Παίζοντας κρίσιμο ρόλο στις κοινές επιχειρήσεις αεροπλοϊκού τομέα, το μαχητικό φέρνει άνευ προηγουμένου επίγνωση της κατάστασης μέσα από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργούν σε απίστευτες ταχύτητες, ανταλλαγή πληροφοριών σε αληθινό χρόνο και συνδεσιμότητα στον συνασπισμό.

Τα σοβαρά κενά “πίσω” από τις Στρατιωτικές Παρελάσεις

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Είναι καθιερωμένο και σωστό, στις Ημερήσιες Διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, να τονίζονται οι ηθικές δυνάμεις του εμψύχου δυναμικού διότι πρόκειται για την κυριότερη ίσως προϋπόθεση όταν η Πατρίδα προστάζει να βαδίσουν στο πεδίο της Τιμής. Οι πρόγονοί μας δεν μπορούσαν να συγκριθούν καθόλου σε ισχύ με τον δυνάστη του Γένους αλλά δεν δίστασαν να πάρουν τα άρματα και να χυθούν στον Αγώνα, κερδίζοντας την Ελευθερία.

Εν τούτοις, στα οργανωμένα κράτη, ιδίως όταν υφίσταται μόνιμη απειλή που απαιτεί την διατήρηση

Ελληνοτουρκικά: Τώρα οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν ελληνικά νησιά με απόβαση – Πώς θα το κάνουν

 Διονύσης Αντωνέλλος

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν απόβαση στα ελληνικα νησιά και την Αλεξανδρούπολη.  

Τώρα οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν ελληνικά νησιά με απόβαση ενώ ζητούν την αποστρατικοποίησή τους.

Οι Τούρκοι παράγουν τα ZAHA, ένα τουρκικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (APC).

Τώρα ο Τούρκος απόστρατος Αντιστράτηγος Ερντογάν Καρακούς τόνισε πως η ισχυρότερη «πλευρά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι χερσαίες δυνάμεις».

Προχωρούν για full combat Rafale: Ιπτάμενοι και μηχανικοί της 332 Μοίρας «Γεράκι» πανέτοιμοι να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ// HELLAS JOURNAL

Πέντε μήνες μετά το πρώτο crash test των Rafale και των «γερακιών» της 332 Μοίρας το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ήδη σχεδιάζει το επόμενο βήμα που αφορά τις έως τώρα 12 «ριπές» της Τανάγρας και τους αεροπόρους που πετούν με αυτές.

Ήταν Οκτώβριος του 2022 όταν η 332 Μοίρα «Γεράκι» είχε περάσει με άριστα την αρχική αξιολόγηση σε Νατοϊκά πρότυπα από το ΑΤΑ. Η Initial Operational Capability (IOC) πέρασε και τώρα που ο αριθμός των αεροσκαφών έχει μεγαλώσει, δίνει την ευκαιρία στους μηχανικούς και αεροπόρους για ακόμη περισσότερη εκπαίδευση.

F-35 Lightning II: “SideKick” και έξι ΑΙΜ-120 AMRAAM στα ελληνικά α/φ

Περισσότεροι πύραυλοι ΑΙΜ-120 AMRAAM εσωτερικά στο F-35, μέσω του μηχανισμού SideKick. Και για τα ελληνικά F-35A… Πρόκειται για μία πολύ παλιά υπόθεση. Όμως στη δημοσιογραφία, οι εμπειρότεροι επιμένουν, πως “όλα τα νέα είναι παλιά”! Επανέρχεται λοιπόν οι αναφορές στο προσκήνιο, με βάση πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού “The WarZone”, βάσει του οποίου η χωρητικότητα των εσωτερικών καταπακτών των F-35A και F-35C σε πυραύλους αέρος – αέρος, μέσης / μεγάλης ακτίνας AIM-120C/D AMRAAM, θα αυξηθεί από τέσσερις σε έξι (κατά 50% όπως σημειώνεται εμφατικά…), προ της αποδέσμευσης της διαμόρφωσης FOC, Block 4.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Με βάση πάντα το αμερικανικό δημοσίευμα, τα πρώτα F-35A που θα εξοπλιστούν με τον ειδικό μηχανισμό συγκράτησης και άφεσης (ονομάζεται sidekick) και τρίτου πυραύλου ΑΙΜ-120 σε κάθε

Η ανάταξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Θα την αξιοποιήσουμε;

Εντός του Απριλίου αναμένεται πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις Βρυξέλλες σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης.

«Aυτό που χρειάζεται η βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής», σημείωσε ο Μπορέλ προσθέτοντας ότι η παραγωγή είναι πολύ μικρότερη από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια διότι, όπως είπε, «δεν υπήρχε ζήτηση και ζήτηση δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε πόλεμος».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να παράγουν περισσότερο «για την Ουκρανία, αλλά και για τα ίδια. Διότι, εάν αδειάσουν τα αποθέματά τους, πρέπει να τα ξαναγεμίσουν».

Το σήμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

 Η φετινή παρέλαση είχε δυναμική, παλμό και έβριθε μηνυμάτων ετοιμότητας από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Του Χρήστου Μαζανίτη 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγχαίρει το σύνολο του Στρατιωτικού Προσωπικού για τις Εκδηλώσεις στο Πλαίσιο Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 2023 με το ακόλουθο Σήμα του:

 «Συγχαίρω θερμά το σύνολο του Στρατιωτικού Προσωπικού το οποίο σήμερα συμμετείχε καθ’ οιοδήποτε τρόπο στις λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης και αποδόσεως τιμών, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σε όλη την επικράτεια.

Πρωτοφανή μεταστροφή της Άγκυρας: Πώς αποτιμά η Αθήνα τη «στροφή» Ερντογάν

Πρωτοφανή μεταστροφή συνιστά η χθεσινή στάση της Άγκυρας, η οποία τόσο σε επίπεδο προέδρου, όσο και σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών απέστειλε ευχές στην Ελλάδα για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, την επέτειο έναρξης της επανάστασης απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην επιστολή ο Τούρκος Πρόεδρος, εκτός από τις ευχές, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που επέδειξε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω

Επίσημη επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Σερβία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιήσει επίσημη 

επίσκεψη στην Δημοκρατία της Σερβίας από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου.

Η επίσκεψη θα πραγμαοτποιηθεί μετά από πρόσκληση του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.,

Στα ελληνοτουρκικά ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός

Νίκος Μελέτης

Οι φιλοφρονήσεις και τα γλυκοκοιτάγματα της Τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα εναλλασσόμενα με εχθρική ρητορική και επιθετικές ενέργειες δεν είναι κάτι το νέο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εξάλλου ειδικά με την διακυβέρνηση Ερντογάν υπήρξαν μακρότατες περίοδοι ηπιότητας στις σχέσεις με πολύ θερμές επαφές του Τούρκου ηγέτη με τις ελληνικές ηγεσίες, με την εξαίρεση της περιόδου του Σχεδίου Ανάν, της άφιξης σε ελληνικό έδαφος των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και μετά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τον Μάιο του 2022.

Guardian για "παρακράτος" Μυκόνου: "Βία στην Ελλάδα κατά των προσπαθειών διατήρησης της αρχαίας κληρονομιάς"

Εκτενές ρεπορτάζ για το "παρακράτος" που δρα στη Μύκονο δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian, σε σημερινό του άρθρο το οποίο τιτλοφορείται ως εξής: "Βία στην Ελλάδα κατά των προσπαθειών να διασωθεί η αρχαία κληρονομιά της Μυκόνου". Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας πραγματοποιείται με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, με τον Guardian να κάνει λόγο για χαρακτηριστικά "επαγγελματικού χτυπήματος".

Το άρθρο της εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά:

Σε έναν σκοτεινό παράδρομο της Αθήνας νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός,

Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

«Είδαμε τις αναφορές για την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης και θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το γραφείο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Δεν έχουμε διαπιστώσει κανέναν λόγο για να αναπροσαρμόσουμε την στάση μας στον τομέα των πυρηνικών ούτε και ενδείξεις πως η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο.

Τα Σκόπια δωρίζουν 12 μαχητικά ελικόπτερα στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει 12 μαχητικά ελικόπτερα Mi-24 στην Ουκρανία.  Η υπουργός Άμυνας, Σλαβιάνκα Πετρόφσκα, δήλωσε στα ΜΜΕ των Σκοπίων ότι η δωρεά τους γίνεται κατόπιν

αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά και με βάση τις εκτιμήσεις του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας και ότι «η χορήγηση αυτού του στρατιωτικού εξοπλισμού δεν θα βλάψει τις αμυντικές ικανότητες της χώρας».

«Όλος ο εξοπλισμός που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών αρχών, οι οποίες είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσουν, αλλά και να τον συντηρήσουν. Σύμφωνα με τα σχέδια εκσυγχρονισμού μας, αυτές οι συσκευές βρίσκονται ήδη στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους και δεν θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οπλισμού μας. 

Πούτιν: Καμία στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα

Στη δήλωση πως «δεν έχει δημιουργήσει στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα και δεν απειλεί καμία χώρα» προέβη την Κυριακή (26/3) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το σχόλιο αυτό ακολουθεί την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, η οποία παρακολουθήθηκε στενά υπό τον φόβο ότι η Κίνα θα μπορούσε να ενισχύσει στρατιωτικά τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι το Πεκίνο παρέχει «μη θανατηφόρα» βοήθεια στη Ρωσία μέσω των εταιρειών της χώρας. Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηφόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρακολουθούν τις εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο των ευρύτερων γεωπολιτικών, αλλά και οικονομικών ανταγωνισμών.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 23/03/2023

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 23/03/2023

O αξιωματικός πληροφοριών στις ΗΠΑ που μίλησε μέσα του η Ελλάδα

 

O αξιωματικός πληροφοριών στις ΗΠΑ που μίλησε μέσα του η Ελλάδα

Κωνσταντίνος Φίλης, Γιατί είναι σημαντική η τοποθέτηση του Γερουσιαστή Μενέντεζ

 
Μεγάλη σημασία έχει η παρέμβαση του Κυρίου Μενέντεζ σημειώνει ο Διεθνολόγος και Συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης. Παράλληλα ο Κύριος Φίλης μιλάει για τα Ελληνοτουρκικά, τα οποία σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ είναι χαμηλά στην προεκλογική καμπάνια των βασικών υποψηφίων για τις τουρκικές εκλογές

Συνταγή από το παρελθόν η φόρμουλα του Προέδρου για το Κυπριακό

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Συνταγή από το παρελθόν η φόρμουλα του Προέδρου για το Κυπριακό

Σάββας Καλεντερίδης: Ποιός κερδίζει από την ανταλλαγή ψήφων Ελλάδας - Τουρκίας

 

Ο Στρατιωτικός Αναλυτής και Συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης μιλάει στο NaftemporikiTV

O Yφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος στην ΕΡΤ | 25/3/2023 | ΕΡΤ

 

O Yφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος στην ΕΡΤ | 25/3/2023 | ΕΡΤ

Δεσποτόπουλος και Ιατρίδης για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας | Τώρα μαζί 26/03/2023 | OPEN TV

 

Δεσποτόπουλος και Ιατρίδης για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας | Τώρα μαζί 26/03/2023 | OPEN TV

Άντονι Μπλίνκεν: «Απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα για τις ΗΠΑ»

 

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.