Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Είχαν στο Βυζάντιο... tablets;Τούρκοι αρχαιολόγοι το υποστηρίζουν


Είχαν στο Βυζάντιο... tablets;Oπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Zaman», σε ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια στην περιοχή Yenikapı της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε ένα ξύλινο σημειωματάριο, στα απομεινάρια ενός βυθισμένου πλοίου.
Το εύρημα θεωρείται ότι είναι εφεύρεση των Βυζαντινών «παρόμοια με τα tablet της σύγχρονης εποχής», γράφουν οι Τούρκοι.

Το πλοίο βρέθηκε, μαζί με πολλά άλλα, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι εκεί βρισκόταν λιμάνι στην εποχή του Βυζαντίου.
Μιλώντας για τα ευρήματα, ο καθηγητής Ufuk Kocabas είπε ότι τα ευρήματα μεγάλης αξίας βρέθηκαν στο Yenikapı, περιοχή που ήταν γνωστή ως λιμάνι του αυτοκράτορα Θεοδοσίου. Είπε επίσης, ότι το 60% του πλοίου είναι σε καλή κατάσταση.

Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις του πρώτου Πανεπιστημίου στον κόσμο

Η Σχολή της Μιλήτου, 600 π.Χ.

Ο Αναξίμανδρος υπήρξε μαθητής και διάδοχος του Θαλή στη διεύθυνση της Σχολής της Μιλήτου.

Η σχολή ιδρύ­θηκε γύρω στο 600 π.Χ. και θεωρείται το πρώ­το...
 
... πανεπιστήμιο του κόσμου. Μοναδικός καθηγη­τής της ήταν ο Θαλής, ο οποίος δίδασκε σε μερικές δεκάδες φοιτητών. Από τον Αριστοτέλη έχουμε μερικές πλη­ροφορίες για το έργο της σχολής, τις οποίες έγραψε περίπου 250 χρόνια μετά τον θάνατο του Θαλή.

Ο Αριστοτέλης, ωστόσο, ασχολείται μόνο με τις φιλοσοφικές θεωρίες της Σχολής, ενώ μόνο από μεταγενέστερους συγγραφείς σώθηκαν μερικές πληροφορίες που μας βοηθούν να σχηματί­σουμε κάποια εικόνα για το έργο της. Ο Θαλής είχε επιδοθεί στην απόδειξη γεωμετρικών προ­τάσεων, η αλήθεια των οποίων είχε διαπιστωθεί εμπει­ρικά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι νέοι τύποι κινητήρων των αεροσκαφών δεν αφήνουν καθόλου ίχνη! Εμείς τι βλέπουμε ;;; (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι κινητήρες high bypass turbofan δεν πρέπει να δημιουργούν contrails...
Την εξήγηση μας τη δίνει το
ακόλουθο βίντεο με Ελληνική αφήγηση...
Σύμφωνα με το βίντεο σε  έναν  turbofan κινητήρα το μεγαλύτερο μέρος του αέρα  περνάει περιφερειακά της τουρμπίνας και όχι μέσα από αυτή. 
Αυτός ο αέρας δε μπορεί να δημιουργήσει contrails.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!

Η εκκλησία μας λέει ότι ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην γη πριν 5.000 περίπου χρόνια !!!! Και εμφανίστηκε με αυτήν την μορφή που έχουμε σήμερα. Οι επιστήμονες λένε ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν ήταν στην αρχή όπως είναι σήμερα, αλλά ήταν με μικρότερο εγκέφαλο, σαν πιθηκάνθρωπος δηλαδή. Το ότι μπορούμε να βρούμε την ηλικία αυτών των σκελετών που βρίσκουμε, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι.
Μια από αυτές η πιο γνωστή είναι η μέθοδος του ραδιενεργού άνθρακος. Σε αυτήν βρήκαν οι επιστήμονες ότι κάθε 2.000 χρόνια φεύγει και ενα ηλεκτρόνιο από τον άνθρακα οπότε βλέποντας πόσα ηλεκτρόνια λείπουν, προσδιορίζουμε την ηλικία (ο ραδιενεργός άνθρακας εφαρμόζεται για μικρές ηλικίες ,για μεγαλύτερες έχουμε άλλες πιο πολύπλοκες μεθόδους.)

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ...!!! ΒΙΝΤΕΟ: ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ... ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ 122mm ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...!

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ... ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΔΡΟ...!!!

Οἱ Ἑλληνικὲς ῥίζες τῶν Ἰρλανδῶν.


« … Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον…
…Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ’ ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι…» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).
«…Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη…».
Στα γραφόμενα του μεγάλου ιστορικού Στράβωνα ανακαλύπτουμε την κυριαρχία των Ελλήνων. Και δεν είναι καθόλου λόγια ενός τυχαίου, αλλά ενός εκ των μεγαλύτερων ίσως ο κορυφαίος,αρχαίους γεωγράφους και μέσα από αυτές τις γραμμές που αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις και σαφώς ιστορικές πηγές που δεν επιδέχονται καμιά αντίρρηση!

Κρήτη: "Σβήνουν" το πλέον κρίσιμο ελληνικό πολεμικό αεροδρόμιο στην Α.Μεσόγειο για να φέρνουν ... τουρίστες!

"Τέλος εποχής" και για την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης, το πλέον προωθημένο πολεμικό αεροδρόμιο στο νότιο Αιγαίο, από το οποίο επιχειριύν τα F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ.
Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες για τα τεύχη δημοπράτησης, για να μετατραπεί το Καστέλι σε ένα "διεθνές αεροδρόμιο".

Η ημέρα της μητέρας: Ισόβια ευθύνη και άνευ όρων αγάπη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δείτε φωτογραφίες από μητέρες που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους και αναλογιστείτε πόση δύναμη αποκτά μια γυναίκα όταν αποκτά παιδί!

Μάνα, μητέρα, μαμά. Σε κάθε φάση (δείτε συγκινητικές εικόνες)…


... της ζωής μας, σε χαρά και σε λύπη όλοι έχουμε προφέρει αυτές τις λέξεις. Λέξεις με την ίδια σημασία αλλά με διαφορετικό «περιεχόμενο» κάθε φορά που τη λέμε...

Ελληνικό γυμνάσιο και λύκειο στην Ίμβρο!

Image Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Από το onalert

Η επιμονή των ανά τον κόσμο Ελλήνων της Ίμβρου, η κρίση αλλά και το περυσινό  επιτυχημένο βήμα για την ίδρυση Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου 49 χρόνια μετά το τουρκικό ''λουκέτο'', φέρνουν τώρα...Γυμνάσιο και Λύκειο στο νησί!
Ήδη οι ετοιμασίες για το άνοιγμά του άρχισαν  καθώς εγκαθίστανται  στην Ίμβρο  και 4 νέες οικογένειες Ελλήνων Ιμβρίων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη!

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπουν αναλυτές πίσω από την πρόταση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος-Εκστρατεία για να μην γίνει η Αγιά Σοφιά Τζαμί - Υπογράψτε το κείμενο

Των Dorian Jones, Δημήτρης Μανής
Από το mignatiou

Έντονες αντιδράσεις, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέτ Αρίντς, για μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε μουσουλμανικό τέμενος.

Ο κ. Αρίντς κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο χώρο του μουσείου, στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι υπήρξε μια περίοδος όπου τα τεμένη μετατρέπονταν σε μουσεία «αλλά τώρα η Τουρκία είναι μια διαφορετική χώρα», και πρόσθεσε ότι «η Αγία Σοφία είναι θλιμμένη σήμερα, αλλά με την θέληση του θεού θα χαμογελάσει ξανά».

Χταπόδι ανοίγει το βάζο και δραπετεύει - Το πιο έξυπνο ασπόνδυλο (Βίντεο)

Υπάρχουν περίπου 300 γνωστά είδη χταποδιού, και είναι αδιαμφισβήτητα τα πιο έξυπνα ασπόνδυλα. Μερικά είδη είναι σε θέση να αλλάξουν χρώμα κατά βούληση για να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους, όταν απειλούνται, και κάποιοι θα αλλάξουν ακόμη και σχήμα για να μιμηθούν άλλα ζώα. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα χταπόδια μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία.
Καθότι στερούνται σκελετό, είναι σε θέση να περιηγηθούν μέσα σε στενούς χώρους. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μια τρύπα για να περάσουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Τούρκος δημοσιογράφος γράφει για τον πόνο που προκάλεσε ο Καλεντερίδη στην Τουρκία

Ο Νόμος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ)
 Άρθρο του Γιλμάζ Οζντίλ στην εφημερίδα Hürriyet, 20 Απριλίου 2014

Σμύρνη


είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, απόγευμα.... Στο τιμόνι είναι μια όμορφη ξανθιά γυναίκα, περί τα τριάντα, που πηγαίνει στο Τσεσμέ.

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου-ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.