Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΥΡΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ:Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Μητροπολίτης Πρώην Πατρών Κυρός Νικόδημος ομιλεί σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Λύχνο για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο αγώνα του Έθνους.

Λίβυος αναλυτής: «Το να γιορτάζεις με τον Τούρκο και να έχεις πίστη σε αυτόν είναι φαινόμενο που πρέπει να μελετηθεί»

Ο Λίβυος πολιτικός αναλυτής, Αμπντέλ Χακίμ Φανούς, ο οποίος διαμένει στο Παρίσι, εξέφρασε την έκπληξή του για τον εορτασμό της 98ης επετείου της τουρκικής δημοκρατίας από το Επιτελείο του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα.

Στην εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας στην Τρίπολη, παρευρίσκονταν μια σειρά προσωπικοτήτων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Με αφορμή αυτή τη συγκέντρωση ο Φανούς θα σημειώσει:

Σωστή τοποθέτηση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται

Ιωάννης Μάζης: Στρατηγικό παράθυρο ευκαιρίας για Ελλάδα και Κύπρο. Η Ελλάδα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά σε αυτό το νέο δημιουργούμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Το νέο γεωπολιτικό τοπίο που αναδύεται με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου διαδρόμου-“άξονα” από τη Γαλλία μέχρι την Ινδία με το “πράσινο φως” των ΗΠΑ, αναλύει ο Ιωάννης Μάζης.

Η διαδρομή της ζεύξεος μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου και Ειρηνικού! Στρατηγικό παράθυρο ευκαιρίας για Ελλάδα και Κύπρο.

Δεσποτόπουλος: Πιο σημαντικός ο ρόλος της Γαλλίας από των ΗΠΑ στην περιοχή μας στο μέλλον(Βίντεο)

"Η Τουρκία δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών, αλλά δεν θα παίξουν τον ρόλο του αναχώματος στην Τουρκική προκλητικότητα" αναφέρει ο καθηγητής

Είχε δίκιο ο πρωθυπουργός που άσκησε κριτική μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ για την στάση της Ευρώπης στο θέμα της Τουρκίας τονίζει ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σε συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή, στον Alpha 989.

Ο κος Δεσποτόπουλος τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ένα συνονθύλευμα συμφερόντων και αδυνατεί πλήρως να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας. Ουσιαστικά τονίζει ο καθηγητής ότι Ευρωπαϊκή ένωση έναντι της Τουρκίας δεν υπάρχει.

Σταθερά στο πλευρό της Τουρκίας η Γερμανία

Κωνσταντίνος Φίλης
Από το liberal 

Ας μη γελιόμαστε, η πολιτική κατευνασμού της Γερμανίας προς την Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μοναδική ρεαλιστική προσδοκία της Ελλάδας από την επόμενη γερμανική κυβέρνηση, είναι αυτή η πολιτική κατευνασμού να συμπεριλάβει και μια πολιτική αρχών, βασισμένη στο κράτος δικαίου. Η προσδοκία της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η συμμετοχή των Πρασίνων στη νέα γερμανική κυβέρνηση θα αναβαθμίσει τη σημασία ζητημάτων,

Παρελθόν ο Ερντογάν!(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Έρχεται η μετά Ερντογάν εποχή! Παρελθόν την επόμενη των εκλογών. Σε φάση εσωστρέφειας η Τουρκία.

Την επόμενη μέρα στην Τουρκία μετά το τέλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη στις 29 Οκτωβρίου 2021.

«Γαλάζια Πατρίδα» – «Άνθρακες ο θησαυρός» από την τουρκική άσκηση(Βίντεο)

Σκιά του εαυτού της η Τουρκία στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», αφού με βάση τα όσα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, η εν λόγω τουρκική άσκηση που θα διαρκέσει από Δευτέρα έως τις 10 Νοεμβρίου θα είναι πολύ πιο… περιορισμένη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αττάλειας και στη Μαρμαρίδα απέναντι από τη Ρόδο.

Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν: Θέμα S-400 έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ – Τι είπε για τα F-16

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση διεξήχθη σε «πολύ θερμό κλίμα».

Ωστόσο το δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι ο Τζό Μπάιντεν έθεσε στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 που κατέχει η Τουρκία, εκφράζοντας την ανησυχία του.