Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Σπύρος Λούης (1872 – 1940)

Έλληνας μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε ο πρώτος αθλητικός θρύλος της νεώτερης Ελλάδας και από τις μορφές των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1872 στο Μαρούσι της Αττικής, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν νερουλάς και ο νεαρός Σπύρος τον βοηθούσε κουβαλώντας το νερό. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διακρίθηκε για την αντοχή του, γεγονός που εξέπληξε τους ανωτέρους του. Θρυλείται ότι έτρεξε από την Αθήνα στο Μαρούσι και τούμπαλιν για να φέρει το πηλήκιο που είχε ξεχάσει στο σπίτι του, ώστε να είναι τέλειος στην αναφορά του τάγματος.

Απόβαση Γαλλικών μαχητικών στην Κύπρο: Παρίσι & Κάιρο «στριμώχνουν» την Τουρκία – Ετοιμάζουν μεγάλη αεροναυτική άσκηση!(Βίντεο - Φωτο)

Από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle απονηώνονται τα γαλλικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην αεροναυτική άσκηση στο FIR Λευκωσίας, αναφέρεται σε ανάρτηση της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία στο Twitter.

«Αεροναυτική άσκηση στο FIR Λευκωσίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν πτήσεις γαλλικών αεροσκαφών στις περιοχές Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς. Τα εναέρια μέσα απονηώνονται απ΄οτο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle», σημειώνεται στην ανάρτηση.

Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Κάτι από χειμώνα θα θυμίσει ο καιρός την Τετάρτη, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια, βαθμιαία στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, 4-6 μποφόρ και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων - Το ΥΠΠΟΑ για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας

Επεκτείνεται από την 1η Απριλίου το ωράριο λειτουργίας σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης με μία ενοποιημένη προκήρυξη για το έκτακτο προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Αθήνας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου, οπότε και θα εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (08:00 - 20:00).

Οι Τούρκοι δεσμεύουν με παράνομες NAVTEX περιοχές σε Λήμνο, Ικαρία, Καστελόριζο Στις 28 και 29 Μαρτίου οι ασκήσεις με τη χρήση όπλων

Μετά την προκλητικότατη παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, η Τουρκία επιστρέφει στην συνήθη αμφισβήτηση, μέσω παράνομων NAVTEX, της ελληνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0402/19 δεσμεύει παράνομα την περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου για τις 28 Μαρτίου με το πρόσχημα διενέργειας ασκήσεων με την χρήση όπλων.

Άξιοι οι Ελληνοαυστραλοί - Η 25η Μαρτίου ως αντίσταση στη βαρβαρότητα - Η ευρωπαϊκή αναμέτρηση

Άξιοι οι Ελληνοαυστραλοί
Του Ν. Λυγερού

Οι Ελληνοαυστραλοί αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την αντίσταση που προέβαλαν στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος νόμιζε ότι με το έτσι θέλω θα περνούσε καλά στην Εθνική επέτειο στη Μελβούρνη. Οι Ελληνοαυστραλοί επειδή είδαν ότι δεν ντράπηκε να παραβρεθεί στην Εθνική εκδήλωση τον αποδοκίμασαν σε βαθμό που δεν έγινε κατανοητή η ομιλία του και στη συνέχεια οι σωματοφύλακες του αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν. Αυτό του άξιζε και αυτό πήρε. Και θα αποτελεί ένα ωραίο παράδειγμα για όσους θέλουν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό, ενώ

Οι χρονικές τέχνες - Ανεπιθύμητος βουλευτής στην Αυστραλία - Η απλοϊκότητα του ιστορικού υλισμού

Οι χρονικές τέχνες
Του Ν. Λυγερού

Οι χρονικές τέχνες, δηλαδή τα μαθηματικά και η στρατηγική είναι ικανές να παράγουν έργο για το μέλλον επειδή δεν ξεχνούν το παρελθόν. Τα μαθηματικά το κάνουν μέσω της εξέλιξης της τελειότητας και η στρατηγική μέσω της πολυκυκλικότητας της ιστορίας. Γι' αυτό τον λόγο μοιάζουν τόσο πολύ με τις επιστήμες, αλλά η διαφορά κάνει τη διαφορά. Ως τέχνες είναι επαναστατικές διότι λειτουργούν σύνθετα με την πλάγια σκέψη, ενώ δεν είναι ριζοσπαστικές διότι βασίζονται θεμελιακά πάνω στην έννοια της συνέχειας και γι' αυτό είναι συμβατές με την εξέλιξη της

Στρατηγική, μαθηματικά και εφαρμογές - Οι ανιστόρητοι υπουργοί - Δεν θ' αφήσουμε τίποτα στην κυβέρνηση

Στρατηγική, μαθηματικά και εφαρμογές
Του Ν. Λυγερού

Ο συνδυασμός της στρατηγικής με τα μαθηματικά είναι σπάνιος αλλά αποτελεσματικός. Τόσο η στρατηγική όσο και τα μαθηματικά, ενώ φαίνονται ότι ανήκουν στις επιστήμες, είναι τέχνες σύνθεσης. Αποτελούν γέφυρες του χρόνου και δημιουργούν το μέλλον. Μπορούν από μόνες ως χρονικές τέχνες να έχουν εφαρμογές σε κάθε δραστηριότητα που θέλει να διαχειριστεί την πραγματικότητα με νοημοσύνη, μάλιστα για αυτό το λόγο αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι ικανή να λειτουργεί όχι μόνο σε στρατηγικά παίγνια όπως το Σκάκι, το Go και το Shogi, αλλά έχει και εφαρμογές σε τομείς όπως η φυσική, η χημεία και η βιολογία λόγω της πολυπλοκότητας των δομών και των υποδομών.