Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Λόρδος Βύρων (1788 – 1824)

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Τσαβούσογλου: «Στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει θέση» - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

Φωτογραφία: Johanna Geron, Pool Photo via AP
Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να παραμένει προκλητικός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Με αφορμή την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε, σύμφωνα με το Haber Turk, ότι «στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν την ίδια αποφασιστικότητα. Επειδή αυτό είναι εθνικό ζήτημα».

''Κλαίνε'' οι Τούρκοι: ''Οι Έλληνες «βυθίζουν» την «Γαλάζια Πατρίδα»''

Συνεχίζουν το κρεσέντο προκλητικότητας οι επιλεγμένες για τον σκοπό αυτόν προσωπικότητες που περιβάλλουν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, όπως ο αρχιτέκτονας της “Γαλάζιας Πατρίδας” Ναύαρχος Τ.Γιατσί, που μιλά για πιθανή  επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο με έγκριση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κάτω από τη σημαία-έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο ομαδικός τάφος αγνοουμένων πεσόντων του 1974 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα κρύβεται στα σπλάχνα του Πενταδακτύλου.

Οστά αγνοουμένων της τουρκικής Εισβολής είναι θαμμένα κάτω από την τεράστια σημαία της ντροπής που πληγώνει τις νότιες πλαγιές της κατεχόμενης οροσειράς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, σε πηγάδι στην περιοχή των χωριών Συγχαρί και Βουνό, βρίσκεται ομαδικός τάφος αγνοουμένων, ο οποίος επιχωματώθηκε για να κατασκευαστεί το 1987 το εκτρωματικό σύμβολο του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

Απόπειρα ενεργού ένταξης της χώρας μας στο σχέδιο ελέγχου της ΝΑ Ευρώπης των ΗΠΑ, MMSC και το ΠΝ…

Το ρεπορτάζ του DP για την πραγματική κατάσταση του προγράμματος νέας φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό και τη φημολογία περί εγκατάλειψης της αμερικανικής πρότασης για τις MMSC, επιβάλει να επανέλθουμε και να επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε το γεωστρατηγικό πλαίσιο που συνοδεύει το σκεπτικό. Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει ότι με τα κατάλληλα ανταλλάγματα είναι διατεθειμένο να αναλάβει συμμαχικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα εκτόξευαν την “ελληνική μετοχή” στο γεωστρατηγικό “χρηματιστήριο”. Με τα κατάλληλα ανταλλάγματα, να τονιστεί ξανά…

Το σκεπτικό είναι ξεκάθαρο. Ασφάλεια δεν “αγοράζεις” όταν κρύβεσαι. Στην ουσία η χώρα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο και σε έναν δεδομένο σύμμαχο, με αποτέλεσμα όταν κριθεί ότι για το “κοινό καλό” απαιτούνται υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα να είναι πρώτη στη λίστα και ουσιαστικά να εκβιάζεται για να συμμορφωθεί.