Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

360 Μοίρες - Eλληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας(Βίντεο)

Από το alphatv

Πώς είναι να ακούς ζωντανά την γλώσσα που μιλούσε ο Όμηρος; Πώς είναι να ακούς τον ελληνικό εθνικό ύμνο σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιταλίας και να μιλάς με τους γκρεκάνους που αισθάνονται περισσότερο Έλληνες από τους Έλληνες; Αυτούς τους Έλληνες που θεωρούν την Ελλάδα μάνα, μία χώρα ιερή που «όποιος πατάει το πόδι του πρέπει πρώτα να βγάλει τα παπούτσια του ως ένδειξη σεβασμού», όπως λέει με συγκίνηση μπροστά στην κάμερα ο γκρεκάνος του Γκαλιτσιανό στην Καλαβρία.

Το Μουσείο και η βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Όσοι φοβούνται ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα θα αποτελέσει ένα δεδικασμένο για όλα τα Μουσεία του κόσμου, έχουν δίκιο και καλά κάνουν που φοβούνται γιατί δεν πρόκειται ο πολιτισμός μας ν' αφήσει τη βαρβαρότητα να συνεχίζει τις απαράδεκτες πράξεις του. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν προσφέρθηκαν, ούτε πουλήθηκαν, αλλά ακρωτηριάστηκαν και αρπάχθηκαν από τον ίδιο τον ναό τους από το φυσικό τους χώρο και την ιστορία τους. Έτσι κάθε βάρβαρος που έκανε το ίδιο πράγμα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να φοβάται με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και υπάρχει η δικαιολογία των ανθρώπων που δεν ξεχνά τις αδικίες.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η Δύναμη της Αισιοδοξίας σε Περίοδο Κρίσης"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η Δύναμη της Αισιοδοξίας σε Περίοδο Κρίσης".
 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, 
Αθήνα. 
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Νέα πρόκληση από τους Άγγλους: "Να πληρώσει η Ελλάδα τα δάνεια και θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα"

«Κυρία Κλούνεϊ, θα σας πω κάτι: όταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα» είναι ο τίτλος του περιοδικού Spectator και στο κείμενο ο συντάκτης όχι μόνο επιτίθεται στην Αμάλ Αλαμουντίν αλλά τονίζει πως η καταχρεωμένη Ελλάδα θα πρέπει να λέει και ευχαριστώ που έχουν εκείνοι τα Μάρμαρα!
Μέχρι η Ελλάδα να ξεπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. ευρώ, να μη μιλάει είναι το… νόημα, με τον Βρετανό συντάκτη να “τα χώνει” άγρια και στους Έλληνες πολιτικούς!
Διαβάστε όλο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στο Spectator

Φρίκη: Τζιχαντιστές σταύρωσαν 17χρονο επειδή βιντεοσκοπούσε στρατιωτική βάση

Τον άφησαν μάλιστα για τρεις ημέρες σε κοινή θέα δίκην τιμωρίας - Τον κατηγόρησαν για αποστασία
Άλλη μια ιστορία φρίκης από τη Συρία με θύμα έναν 17χρονο ο οποίος κατηγορήθηκε από τους τζιχαντιστές ότι βιντεοσκόπησε στρατιωτική τους βάση, ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.



Στη φωτογραφία που διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εμφανίζεται ο 17χρονος σταυρωμένος με μια πινακίδα καρφωμένη στο στήθος του. Στην πινακίδα οι εκτελεστές του έχουν γράψει ότι «εισέπραξε 500 τούρκικες λίρες» για τα πλάνα που τράβηξε.

Φωκίδα: Δυο παιδιά 16 και 20 χρονών σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούσαν μηχανάκι με σβηστά τα φώτα και δεν τους είδε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο με δυο παιδιά νεκρά, ηλικίας 16 και 20 ετών, ενώ τραυματίας είναι και ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου -

Θρήνος στη Μαριολάτα Φωκίδας, όπου διαμένουν οι οικογένειες των παιδιών.

Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας για να πάμε σε εκλογές

Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας για να πάμε σε εκλογές
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλάει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση
Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρουλου Παπούλια προκειμένου οι πολίτες να προσφύγουν πρόωρα στις κάλπες ζητά ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ότι γίνονται προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών απάντησε πως έχει καμία τέτοια πληροφορία, ωστόσο δεν μπορεί να το αποκλείσει. «Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί πρέπει γίνει καταγγελία». Λέτε να προσπαθούν να πιέσουν τους βουλευτές;» ανέφερε χαρακτηριστικά

Δεν έχει τέλος το θράσος των Αλβανών–Απαιτούν από τους Έλληνες «συγγνώμη»

Δεν έχει τέλος το θράσος των Αλβανών–Απαιτούν από τους Έλληνες «συγγνώμη»
Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο – Απαιτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να ζητήσει συγγνώμη για την Βόρεια Ήπειρο
Μπορεί η ελληνική πλευρά να ανέμενε μία ειλικρινή απολογία των Αλβανών για την άνανδρη επίθεση στη ελληνική Δερμιτσάνη αλλά αυτοί όχι μόνο δεν απολογούνται αλλά ζητούν και τα ρέστα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η Αλβανία αντί να εκτιμήσει τον ήπιο τόνο των ελληνικών αντιδράσεων για το ανθελληνικό ξέσπασμα με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας –Αλβανίας, απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να ανασκευάσει αναφορά του στον γεωγραφικό όρο της «Βορείου Ηπείρου».

Αιγές- Αμφίπολη: Ο βασιλικός θρόνος σε... μεγέθυνση (ΦΩΤΟ)

Του Σταύρου Παπαντωνίου
Από το parapolitika

Οι εντυπωσιακές ομοιότητες που φαίνεται να έγιναν... θάλαμοι.

Εντυπωσιακές είναι οι ομοιότητες του θρόνου της Ευρυδίκης με τα όσα έχουν βρεθεί ως τώρα στην Αμφίπολη. Παρατηρώντας προσεκτικά τα όσα απεικονίζονται στον θρόνο της μητέρας του Φιλίππου του Β' , της Ευριδίκης στον βασιλικό τάφο των Αιγών, βλέπουμε πως κάθε τμήμα του έχει μετατραπεί σε ολόκληρο ....θάλαμο στην Αμφίπολη, σαν κάποιος να πήρε τα ίδια σύμβολα και να τα έκανε σε μεγέθυνση. 
O θρόνος όπως μπορεί να δει κάποιος και από το επίσημο site "Αιγές στον χώρο και στον χρόνο" έχει σε... μικρογραφία όλα όσα έχουμε δει σε... μεγέθυνση στον τύμβο της Αμφίπολης.
Δείτε τον θρόνο της Ευριδίκης και ας πάρουμε μετά κάθε κομμάτι του με την σειρά.

Το "μπλε" της Αμφίπολης: Ένα πανάκριβο υλικό που υπάρχει και στο θεό Άμμων- Ρα της Αιγύπτου- Τι είναι ο "λαζουρίτης" ή "Λάπις λαζούλι"

Του Σταύρου ΠαπαντωνίουΑπό το parapolitika 

Το μπλέ είναι το χρώμα που κυριαρχεί στο εκπληκτικό ψηφιδωτό της Αμφίπολης. Είναι το χρώμα που υπάρχει σε όλο το φόντο, θέλοντας προφανώς να υποδηλώσει την νύχτα που γίνεται η μεταφορά του νεκρού στον κάτω κόσμο και την στιγμή της αρπαγής της Περσεφόνης, που αποτυπώνεται με μεγάλη ένταση.

Το μπλέ εκείνη την εποχή ήταν ένα εξαιρετικά ακριβό χρώμα. Προέρχεται από το υλικό που λέγεται "λαζουρίτης":

Σαν λέξη ετυμολογείται από την περσική λέξη lazhuward , που σημαίνει “μπλε του ουρανού”.

Στην Πάρνηθα «φύτεψαν» Κεραία-παρεμβολέα για τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με  πληροφορίες  κεραία-παρεμβολέας βρέθηκε τοποθετημένη από αγνώστους στην περιοχή της Πάρνηθας. Βέβαια κάποιος θα πει ότι στην περιοχή υπάρχουν  εκατοντάδες κεραίες, όλων των τύπων και χρήσεων. Αυτή όμως την κεραία  είχε ειδική αποστολή και την τοποθέτησαν « επαγγελματίες.
Η αποστολή της ήταν να «παρεμβαίνει» έτσι ώστε το σήμα του σταθμού ραντάρ της ΠΑ στην Πάρνηθα, να γίνεται ιδιαίτερα ασθενές ή να χάνεται εντελώς από τα όργανα των ελληνικών μαχητικών αροσκαφών.
Το όλο σκηνικό ξεκίνησε μετά από αναφορές των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, ότι «χάνουν» ή έχουν ασθενές σήμα από το ραντάρ της Πάρνηθας. Ένα από τρία κύρια ραντάρ που διαθέτει σε λειτουργία η πολεμικής μας αεροπορία.