Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

iliakis
Ημέρα Τρίτη, 23 Μαΐου του 2006. Στις 12.06 το μεσημέρι, δύο μαχητικά F16C block 52+ της 115 Π.Μ. στη Σούδα, λαμβάνουν διαταγή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων  να απογειωθούν και να κατευθυνθούν στην περιοχή της Καρπάθου, προς αναγνώριση τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών.
Την ώρα κατά την οποία απογειώνονται τα δύο αεροσκάφη της ΠA, με Νο1 τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη και Νο2 τον Πρόδρομο Κολτσίκογλου, ο τουρκικός σχηματισμός βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου.

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα με το GDPR -10 ερωτήσεις-απαντήσεις - AΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ

«Είναι τα προσωπικά δεδομένα σας. Πάρτε στα χέρια σας τον έλεγχό τους».
Αυτό θέλει να κασταστήσει σαφές η ΕΕ με τη νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο και αναμένεται να φέρει ανατροπές στην καθημερινότητα όλων.
Η νέα νομοθεσία που έχει γίνει γνωστή ως GDPR θα είναι ενιαία για όλη την ΕΕ και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στον τομέα αυτό.

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά: Να περάσει από δημοψήφισμα η όποια λύση για το Σκοπιανό

Σύσσωμες πλέον οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να περάσει από δημοψήφισμα την όποια λύση για το Σκοπιανό.
Μία ακόμα από τις οργανώσεις αυτές και συγκεκριμένα, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά (συμμετέχει στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια προειδοποιητική επιστολή την οποία υπογράφει εκ μέρους της ο Πρόεδρος Δρ Χρήστος Καράτσιος.

Η συνέντευξη Τ/κ για τις σφαγές Ε/κ που προκάλεσε σάλο(Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την ιστορία ενός Τουρκοκυπρίου, που περιγράφει σε συνέντευξή του, τις σφαγές Ε/κ το καλοκαίρι του 1974.

Το θέμα, το οποίο δημοσιεύει στη στήλη του στην εφημερίδα «Αφρίκα» ο Τ/κ δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, προκλήθηκε μετά τα όσα είπε σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο ηλικιωμένος άντρας, τότε μέλος της ΤΜΤ.

Σύμφωνα με την ελληνική ιστοσελίδα, tourkikanea.gr, που προέβη σε μετάφραση της συνέντευξης, ο 84χρονος άντρας, που την περίοδο του 1974 ήταν αξιωματικός στη Μεσαορία, αποκαλούσε τους Ελληνοκύπριους ως «γκιαούρηδες», ενώ όπως είπε στον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, αυτός ήταν που «κανόνιζε» όπως είπε, τους αιχμάλωτους.

Κοντά στο κραχ η τουρκική οικονομία: Φήμες για capital controls!

Καταρρέει η τουρκική λίρα που υποχωρεί 23% έναντι του ευρώ από την αρχή του 2018 - Ο Ερντογάν υπόσχεται ότι αν επανεκλεγεί θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με την ΕΕ, ενώ έκανε άνοιγμα και στις ΗΠΑ
Για μίνι κραχ της τουρκικής οικονομίας κάνουν λόγο διεθνείς οικονομικοί αναλυτές, καθώς από το ξεκίνημα του 2018 η τουρκική λίρα έχει χάσει 23% της αξίας της έναντι τοπυν ευρώ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την Τετάρτη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες το βασικό επιτόκιο, προκειμένου να «αποκρούσει» τις συνέπειες της ολίσθησης στην οποία έχει περιέλθει το νόμισμα της χώρας. Το θρίλερ της τουρκικής οικονομίας δείχνει να μην πλησιάζει στο τέλος του, καθώς λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, οι φήμες στους διεθνείς οικονομικούςν κύκλους ακόμη και για capital controls έχουν αρχίσει να εντείνονται.