Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μικρά κέρδη στο φίνις για τα blue chips

Dow13.145,8219,61 0,15%  



  Nasdaq3.095,36-9,60 -0,31%  

Η Wall Street σήμερα
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι περισσότερες μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον βιομηχανικό δείκτη ωστόσο να καταφέρνει να αντιστρέψει την τελευταία ώρα των συναλλαγών τις απώλειες παραμένοντας σε τροχιά για το καλύτερο τρίμηνο από το 1998.

Τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και η συνεχιζόμενη αδυναμία στις υπεράκτιες αγορές κράτησαν τους επενδυτές σε θέση "άμυνας".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 19,60 μονάδες (0,15%) κλείνοντας στις 13.145,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 9,60 μονάδων (-0,31%) και έκλεισε στις 3.095,30 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,20 μονάδων (-0,16%) κλείνοντας στις 1.403,20 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό και 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Alcoa, με άνοδο 2,03% στα 10,03 δολάρια. Ακολούθησαν η Caterpillar κλείνοντας στα 106,02 δολάρια με άνοδο 1,76 δολ. ή σε ποσοστό 1,69% και η Coca Cola με κέρδη 1,58% και κλείσιμο στα 73,81 δολάρια.

Αρμάδα ΗΠΑ, Ελλάδας & Ισραήλ "σφραγίζει" στην Α.Μεσόγειο την ενεργειακή συμφωνία

Tην ώρα που αύριο στο Καβούρι της Βουλιαγμένης θα υπογράφεται η τριμερής ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου με εγγυήτρια δύναμη τις ΗΠΑ διά του ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού ΥΠΕΞ,  Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, στην Ανατολική Μεσόγειο, από την Κρήτη μέχρι την Χάϊφα θα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια τριμερής αεροναυτική άσκηση ΗΠΑ-Ελλάδος-Ισραήλ με "εικονικό εχθρό" μια δύναμη που στο σενάριο της άσκησης έχει πολύ μεγάλες επιχειρησιακές ομοιότητες με τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις!
Η άσκηση “Noble Dina” που αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί μέσα στον Απρίλιο, όπως πέρσι, αποφασίστηκε να συμπέσει με την υπογραφή της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών της Α.Μεσογείου και να σταλεί κατ’αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα ότι εκτός από την ενεργειακή υπάρχει και ισχυρή στρατιωτική σύμπραξη.

Ε.Ε προς Τουρκία : "Σταματήστε να βομβαρδίζετε εικονικά τα ελληνικά νησιά"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Τουρκία την απόσυρση του casus belli κατά της Ελλάδας, ενώ καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Η Ευρώπη κατακρίνει την άρνηση της Τουρκίας μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδα και δικαιώνει για μία ακόμα φορά τις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!

Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών! 
«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

ARD: "Η Γερμανία προκάλεσε την ελληνική κρίση για να βγάλει μεγάλα κέρδη"! (Bίντεο)

Αποκαλυπτικό για την τεράστια απάτη σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού και την απαξίωση μιας ολοκληρης χώρας με την προσπάθεια επιβολής του συνδρόμου της ενοχής με την αγαστή συνεργασία βέβαια των εγχώριων συνεργατών τους είναι το ρεπορτάζ του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ARD το οποίο προβλήθηκε από την ΝΕΤ, αλλά και η ομολογία του Γερμανού επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Αποσύρονται οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ από το real.gr

Μπλοκάρει την απόφαση του υπουργού Εργασίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον Γ.Κουτρουμάνη, το επίμαχο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας αποσύρεται και θα το επαναφέρει με τροπολογία όταν λάβει την έκθεση της ΕΚΤ. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε ότι αναγκάζεται να αποσύρει την εν λόγω ρύθμιση διότι «είναι σε εξέλιξη διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».

Διάλεξή του Νίκου Λυγερού

Διάλεξή του Νίκου Λυγερού στην εκδήλωση με τίτλο "ΑΟΖ: αφήνουμε πίσω μας το χθες, νέες γενιές -νέες πολιτικές - 2 ζητούμενα με μια κίνηση: εθνική κυριαρχία και ανάπτυξη". Ξενοδοχείο Holiday Inn, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ώρα: 18.00

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή του Παναγιώτη Κρητικού
Ράδιο 1, 88.0 Fm
Ρόδος
27/03/2012

Πάτρα:Την «Κιβωτό της Αγάπης» επισκέφτηκε η ποδοσφαιρική Ομάδα Α.Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Την «Κιβωτό της Αγάπης» επισκέφτηκε η ποδοσφαιρική Ομάδα Α.Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, όπως είχε προαναγγείλει η Πρόεδρος της Ομάδας κ. Αναστασία Μανωλοπούλου στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του συλλόγου. Η ομάδα πρόσφερε στους μικρούς “φιλοξενούμενους” της Κιβωτού ρούχα της γνωστής πατρινής αλυσίδας παιδικών ρούχων Nick Μπαλατής, ευγενική χορηγία του παίκτη Κώστα Μπαλατή, γλυκά και κυρίως λίγη ώρα συντροφιάς. Ήταν μια ευκαιρία για τους αθλητές να μάθουν για το ίδρυμα, να ευαισθητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο, εκτός αγωνιστικών χώρων, στα παιδιά αυτά που τόσο ανάγκη το έχουν.

Δημοσκόπηση της ALCO«Αγκελα, μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα!»

1204alco1
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ από το  newsbomb
 
Η οργή των Ελλήνων για την τιμωρητική συμπεριφορά που έχει επιφυλάξει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη χώρα μας, προσωποποιείται ξεκάθαρα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Οι απαντήσεις είναι χαρακτηριστικές της αντίδρασης του μέσου Ελληνα απέναντι στη στάση, της Ευρώπης κυρίως, που αντιμετώπισε τη χώρα μας σαν το μικρό παιδί το οποίο έσπασε το καλό βάζο και, για παραδειγματισμό, το αφήνει να πεθάνει της πείνας!

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα ΕΛΤΑ Πειραιά

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα ΕΛΤΑ Πειραιά 
Σοκ έχει προκαλέσει το ερωτικό έγκλημα στον Πειραιά, όταν άνδρας σκότωσε εν ψυχρώ συνάδελφό του- υπάλληλο των ΕΛΤΑ, μέσα στο κτίριο των ταχυδρομείων στον Πειραιά.
Το άγριο έγκλημα έγινε περίπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης, όταν ο άνδρας, ηλικίας 35 ετών, εισέβαλλε στο υποκατάστημα του Ταχυδρομείου στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας, που εργαζόταν ως διανομέας των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, μπήκε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, απομάκρυνε έναν υπάλληλο και πυροβόλησε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα –με την οποία είχε τρία χρόνια δεσμό- στο κεφάλι, χωρίς να προηγηθεί διαπληκτισμός. Η δολοφονηθείσα, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος των ΕΚΑΒ που έσπευσε το σημείο, κατέληξε. 

Υπάρχει κάποιος ευαίσθητος Έλληνας;

Υπάρχει κάποιος ευαίσθητος Έλληνας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μόνο πίκρα και πόνο μπορείς να νιώσεις όταν ένα από τα πιο σημαντικά κειμήλια της ελληνικής ιστορίας και των Ολυμπιακών Αγώνων,κινδυνεύει σήμερα - αύριο να βρει στα χέρια κάποιου Αμερικανού ή Αυστραλού λεφτά, που θα βάλει αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας στο σαλόνι του και θα καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι που το απόκτησε.
Μιλάω για το ασημένιο Kύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.
Αυτό το γεμάτο μήνες και ελληνική περηφάνια Κύπελλο του μεγάλου Έλληνα μαραθωνοδρόμου από το Μαρούσι βγαίνει στο σφυρί σε δημοπρασία του αγγλικού οίκου Κρίστις στις 18 Απριλίου στο Λονδίνο.

Συγνώμη ή παραίτηση!

Του Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos.gr
 
Ένας παλαιός και εξαιρετικά έμπειρος πολιτικός, που δεν ζεί πιά, μου έλεγε κάποτε ότι είναι μεγάλο λάθος να βάζεις γιατρό στη θέση του Υπουργού Υγείας, δικηγόρο στο Δικαιοσύνης και καθηγητή στο Παιδείας. Όταν πριν από λίγες μέρες υποδέχθηκα με θερμά σχόλια τον διορισμό του καθηγητή Μπαμπινιώτη ως υπουργού Παιδείας δεν θυμήθηκα τη σοφή αυτη ρήση. Την επανέφερε στη μνήμη μου η χθεσινή απόφασή του να ακυρώσει το νόμο για την ανώτερη και ανωτάτη εκπαίδευση, χάριν των συμφερόντων της καθηγητικής συντεχνίας στην οποία και ο ίδιος ανήκει...

Παρέμβαση Παπαδήμου και ο Μπαμπινιώτης ίσως παραίτηθεί

Παρέμβαση από τον πρωιθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο την ανώτατη εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπ. Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη και, όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Νωρίτερα, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε υπεραμυνθεί των χειρισμών του για την παραγματοποίηση διαλόγου στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το υπουργείο Παιδείας!

Μητσοτάκης κατά Μπαμπινίωτη

«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου (σ.σ. για τα ΑΕΙ), που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει» υπογραμμίζει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Γιώργο Μπαμπινιώτη, και το χειρότερο, προσθέτει, είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών.
Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει, ωστόσο, την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό.

Αποφυλακίζεται με όρους ο Εφραίμ

Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες κάνουν δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης και διατάσσουν την αποφυλάκιση του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Εξαιρετικά σημαντική η διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, λέει ο πρόεδρος της ΡΑΕΚ

Αθήνα: Εάν το φιλόδοξο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προκλήσεων στο θέμα της ενέργειας, δήλωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα για τις επενδύσεις στην ενέργεια, Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, Γιώργος Σιαμμάς.

Άμεσα, πρόσθεσε, θα επιλύσει το τεχνικό θέμα ενώ θα υπάρχει οικονομική μείωση του κόστους ηλεκτροπαραγωγής, αλλά - σημείωσε - θα πρέπει να υπάρξει εκ βάθρων αναδόμηση του συστήματος της αγοράς ηλεκτρισμού.

Άνοδος για το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων τριών χρηματιστηριακών συναντήσεων, καταβάλλει την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, δεχόμενο στήριξη από τα μεγάλα κέρδη πέραν του 6% που καταγράφει η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας.

Στις 12.47, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 253,28 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,46%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 90,92 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 1,34%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα χαμηλά επίπεδα των 181.343 ευρώ.

Χ.Α.: Υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, απουσιάζουν οι επενδυτές

Χωρίς ιδιαίτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 1% στις συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς εξανεμίζονται τα πρωινά κέρδη των τραπεζικών μετοχών. Η αβεβαιότητα και η αναμονή των όρων της ανακεφαλαιοποίησης "πνίγουν" την αγορά.

Ο κλάδος των τραπεζών συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης αποτελούν το μεγαλύτερο γρίφο, προκαλώντας νευρικότητα. Σε αυτό το κλίμα οι επενδυτές κρατούν αποστάσεις προσπαθώντας να σταθμίσουν τις εξελίξεις έως την ανακοίνωση των επερχόμενων ΑΜΚ στις τράπεζες.

Παράλληλα, η διαφαινόμενη διάχυση της κρίσης χρέους στην Ισπανία εντείνει την αβεβαιότητα, καθώς το χρέος της χώρας είναι με τα σημερινά δεδομένα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους μηχανισμούς διάσωσης, χωρίς να προκληθεί συστημικό πρόβλημα στο σύνολο της Ευρωζώνης.