Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Κυριακούλης Μαυρομιχάλης

Πίνακας του Σπυρίδονος Προσαλέντη (1886)
Οπλαρχηγός του '21, γόνος της μανιάτικης οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων...

Οπλαρχηγός του '21, «λεόντειον έχων την όψιν, μακροκόμης και με μεγάλους μύστακας», σύμφωνα με διήγηση της εποχής του, γόνος της μανιάτικης οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.

Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στο Λιμένι της Μάνης, γιος του Πιέρρου Μαυρομιχάλη και της Αικατερίνης Κουτσογρηγοράκη και νεώτερος αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Πριν από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης βοήθησε τον αδελφό του Πετρόμπεη για την επιβολή της τάξης στη Μάνη. Με το ξέσπασμα της Eπανάστασης συγκρότησε δικό του σώμα και διακρίθηκε στην απελευθέρωση της Καλαμάτας (23 Μαρτίου 1821). Στη συνέχεια ξεκαθάρισε την ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου από τους φοβερούς τουρκαλβανούς Μπαρδουνιώτες, που λυμαίνονταν την περιοχή.

Αμερικανική έκθεση καταπέλτης για την Τουρκία – Ζητά σχέδιο για μετεγκατάσταση από το Ιντσιρλίκ, νέες κυρώσεις και περιθωριοποίηση εντός ΝΑΤΟ

Στην έκθεση η Άγκυρα εμφανίζεται πως δύναμη αποσταθεροποίησης, που πρέπει είτε να υποχωρήσει από την επιθετικότητά της είτε να πληρώσει βαρύ τίμημα.

Την ριζική αλλαγή της ατμόσφαιρας των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA) με τίτλο «Όχι πια πολύτιμη; Μια αμερικανική στρατηγική για μία μοναχική Τουρκία».

Στην έκθεση που είναι καταπέλτης για την Τουρκία αναφέρεται πως η χώρα επί Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε μία δύναμη αποσταθεροποίησης τόσο της Ανατολικής Μεσογείου όσο και

Μισθοφόροι της Τουρκίας περιπολούν με περιβραχιόνια Ισλαμικό Κράτος (Βίντεο)

Μισθοφόροι των Τούρκων περιπολούν φορώντας περιβραχιόνια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

Βίντεο που ανάρτησε το «Κέντρο Τύπου Ροζάβα» (Rojava Media Center) δείχνει μία ομάδα φιλότουρκων μισθοφόρων τζιχαντιστών να περιπολούν στο υπό τουρκική κατοχή κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Λένε τα δικά τους και φωνάζουν «Αλλαχού Ακμπάρ».

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ένας υπερήφανα φέρει το περιβραχιόνιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πώς παρουσίασαν τα τουρκικά μέσα το περιστατικό με το Λιμενικό στην Λέσβο

Είχαν στήσει τηλεοπτικό συνεργείο σε σκάφος

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Μετά την προσπάθειά τους να περάσουν μετανάστες, χρησιμοποιώντας ακταιωρούς και drones, τώρα διαστρεβλώνουν την αλήθεια παρουσιάζοντας την πραγματικότητα, όπως θέλουν αυτοί. 

Από τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και λίγο πριν τις 14:00 χθες το μεσημέρι, οι Τούρκοι προσπάθησαν επτά φορές να περάσουν αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην τουρκική ακταιωρό μάλιστα με τον αριθμό «905» είχαν στήσει τηλεοπτικό συνεργείο με δύο τεχνικούς και μία δημοσιογράφο.

«Κάγκελο» ο Τσαβούσογλου με την υπουργό Εξωτερικών Λιβύης: Να αποσυρθούν ξένα στρατεύματα και μισθοφόροι

Απρόσμενη τροπή πήραν για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι κοινές δηλώσεις με την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς, η οποία κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί για την πλήρη εφαρμογή της διάσκεψης του Βερολίνου και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Libya review, η ελ Μανγκούς ανέφερε: «Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».

Όμορφος και θαρραλέος ΜΙΤατζής δέρνει Έλληνες αστυνομικούς σε τουρκικό χωριό της Κατερίνης !- σίριαλ Teskilat…(Βίντεο)

Το σίριαλ “Υπηρεσία” που προβάλλεται στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT1 ασχολείται με τα ¨κατορθώματα¨ της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ (και) στο εξωτερικό.

Στο τελευταίο επεισόδιο βλέπουμε δύο πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι φυγαδεύουν κάποιον από την Ελλάδα προς την Τουρκία.  

Το αυτοκίνητο τους χαλάει κάπου κοντά στην Κατερίνη και κρύβονται σε ένα “τουρκικό” χωριό εκεί….

Mισέλ Φουσέ: «Η Τουρκία θέλει να σκίσει τις διεθνείς συνθήκες»

«Η Άγκυρα επιθυμεί να σκίσει τις Συνθήκες, κυρίως με την Ελλάδα, αλλά επίσης με τη Συρία, το οποίο έχει εν μέρει επιτευχθεί, με την Αρμενία, με το Ιράκ, ακόμη και με το Ιράν -σχετικά  με τις κουρδικές περιοχές. Πραγματικά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα για την Ελλάδα που μπορεί να βασιστεί στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Μισέλ Φουσέ, καθηγητής στην Ecole Normale Superieure και διευθυντής Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Αμύνης της Γαλλίας.