Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τα ολυμπιακά αγωνίσματα της αρχαίας Ελλάδας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αρχαιότητας περιλάμβαναν ένα σημαντικό αριθμό αγωνισμάτων. 

Πολλά από αυτά είναι πρόγονοι των σύγχρονων ολυμπιακών αθλημάτων και είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. 

Τα αρχαία Ολυμπιακά αγωνίσματα ήταν τα εξής: 

Ερτουγρούλογλου: O Aκιντζί «πυροβολεί το κεφάλι» των Τ/κ

Για «συνηθισμένο σενάριο», προσπάθεια να τον εξευτελίσουν, να τον εμπαίξουν και να του επιτεθούν, λες και αυτά που ανέφερε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον τα είπε πρώτη φορά, έκανε λόγο ο «υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ο οποίος επανέλαβε την προτίμησή του στην αναγνώριση του ψευδοκράτους και απάντησε στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντάς του ότι είναι εκείνος «που πυροβολεί το κεφάλι των Τ/κ» με αυτά που υπερασπίζεται. Ο Ερτουγρούλογλου έδωσε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα διάρκειας μιάμισης ώρας.

Οι σελίδες των αλβανικών σχολικών βιβλίων που αλλάζουν τα σύνορα Έντονη αντίδραση της Αθήνας – Δείτε το Βίντεο

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι αναφορές και οι χάρτες σε σχολικά βιβλία της Αλβανίας που περιλαμβάνουν περιοχές της Ελλάδας.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Αλβανία, οι ομογενείς διαπίστωσαν ότι στα βιβλία της γεωγραφίας της 9ης και της 12ης τάξης των αλβανικών σχολείων, στη σελίδα 4 υπήρχαν αναφορές για αλβανικές –σύμφωνα με τους συγγραφείς– περιοχές της Ελλάδος, με την Ήπειρο, την Κόνιτσα, την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Χάος στο ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου με δεκάδες αγανακτισμένους δικηγόρους

Σφοδρές οι κατηγορίες νομικών στο ΣτΕ κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - «Αντισυνταγματικός» φωνάζουν οι δικηγόροι - Σε τραγική οικονομική κατάσταση 2.750.000 συνταξιούχοι μετά τις περικοπές των συντάξεων του - Την Παρασκευή (13/10) η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στην μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου, συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει τον ΕΦΚΑ, τις συντάξεις, τα μπλοκάκια, κλπ, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ έδωσε προθεσμία ενός μηνός (6 Νοεμβρίου 2017) στους συνηγόρους για να καταθέσουν υπομνήματα.
Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ συζητήθηκαν οι υποθέσεις κατά του νέου τρόπου ασφάλισης

Γερμανοί Φιλελεύθεροι: Ο Σόιμπλε δεν ήταν... αρκετά σκληρός με την Ελλάδα! - Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» για τη νέα κυβέρνηση

Κριτική στον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ από τον Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών, που έχουν βλέψεις για το υπουργείο
Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, του κόμματος που πιθανόν να είναι εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε σήμερα να υπάρξει σκληρότερη στάση για την δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη -χωρίς ωστόσο να διεκδικεί μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών.