Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


Δελτίο Τύπου

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Ν. Λυγερός



Λέρος, 27 - 30 Οκτωβρίου 2011

Ο Νίκος Λυγερός θα βρίσκεται στη Λέρο όπου θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα Μαθηματικά και Νοημοσύνη στο Κινηματοθέατρο Λακκίου και Masterclasses στον Πύργο Μπελλένη στα Άλιντα, στη Βιβλιοθήκη της Παναγιάς του Κάστρου και στην Έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης και με τη στήριξη επιχειρηματιών με καταγωγή από τη Λέρο, οι οποίοι  επιχορηγούν  εξ ολοκλήρου την διεξαγωγή των Masterclasses.

Η ιστορική επιστολή της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών

Από το toorama


Οργάνωση Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς

Κορυτσά 10-10-2011

Προς:
Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος
Κο Σταύρο Λαμπρινίδη


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία κλίνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Βορείου Ηπείρου και ανοίγει ένα άλλο.
Ειδικά για την Περιφέρεια Κορυτσάς παίρνει τέλος η αλβανική προσπάθεια 70 χρόνων για την εξάλειψη της Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή, αφού στην απογραφή περίπου 30.000 άνθρωποι δήλωσαν Έλληνες.

Αρχίζει τώρα ο αγώνας για την αναγνώριση της Κορυτσάς σαν μειονοτική περιοχή.
Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε πάλι τα σχολεία μας, να μάθουμε τη γλώσσα μας, να διδαχθούμε και να διδάξουμε την ιστορία μας στα παιδιά μας και να αποκτήσουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα που για 100 χρόνια τώρα μας στέρησε το αλβανικό κράτος.

Εμείς, μία μεγάλη Ελληνική μειονοτική οργάνωση με 5.000 μέλη στην περιοχή της Κορυτσάς δεν χρειαζόμαστε από σας οικονομικές βοήθειες αλλά τη συμπαράσταση σας στη διεκδίκηση των μειονοτικών μας δικαιωμάτων.

Σέρβοι εμπόδισαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ να μετακινήσουν οδοφράγματα στο βόρειο Κόσοβο



Από το philenews

Βελιγράδι: Εκατοντάδες Σέρβοι του Κοσόβου εμπόδισαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή (KFOR) από το να μετακινήσουν οδοφράγματα σε δύο διαβάσεις στο βόρειο Κόσοβο, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.

Σέρβοι πολίτες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από οδόφραγμα στο χωριό Ζούπτσε, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Πρίστινα, ενώ στο χωριό Ζαγκγένιτσα, τοποθέτησαν φορτηγά, ενισχύοντας το οδόφραγμα.

Οι δυνάμεις της KFOR προσπάθησαν -χωρίς επιτυχία- να διαλύσουν το οδόφραγμα.

Την Παρασκευή, ο διοικητής της KFOR, Έρχαρντ Ντριους, δήλωσε ότι οι Σέρβοι του Κοσόβου θα πρέπει να επιτρέψουν ελευθερία κίνησης για τους στρατιώτες του και άλλες διεθνείς αποστολές, τονίζοντας ότι έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τους Σέρβους.

Kύπρος: Μειώνεται το έλλειμμα, αυξάνεται όμως το χρέος


 Από το philenews
Λευκωσία: Μείωση κατέγραψε το δημόσιο έλλειμμα της Κύπρου το 2010, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το χρέος, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat.
Ειδικότερα, το δημόσιο έλλειμμα ανήλθε σε απόλυτους αριθμούς σε 923 εκατ. ευρώ, έναντι 1.030 εκατ. ευρώ το 2009. Σε ποσοστό του ΑΕΠ κυμάνθηκε στο -4,6% από -5,4% το 2009. Το δημόσιο χρέος έφτασε τα 10.653 εκατ. ευρώ από 9.865 εκατ. ευρώ το 2009. Σε ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθε στο 61,5%, ενώ το 2009 ήταν 58,5%.

Αναφορικά με τα δημόσια έσοδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εurostat, το 2010 αυξήθηκαν φτάνοντας στο 41,0% του ΑΕΠ από 40,1% το 2009.

Αυξημένες ήταν και οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες έφτασαν το 46,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2009 είχαν κυμανθεί στο 46,2% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα το δημόσιο έλλειμμα ανήλθε στα 24.125 εκατ. ευρώ (-10,6% του ΑΕΠ) και το δημόσιο χρέος στα 329.351 εκατ. ευρώ (144,9% του ΑΕΠ).

Οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Αν Μεσογείου Μαρκουλλή: Από τις προτεραιότητες της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ

Οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Αν Μεσογείου

Από το ikypros

Μία από τις προτεραιότητες της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ είναι η εμβάθυνση της Νότιας Διάστασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, ώστε να αναδειχθεί η σημασία των σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και να προωθηθεί μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική αναφορικά με τη Νότια Διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Σε χαιρετισμό στο συνέδριο του ΕΥΡΩΚΟ με θέμα ''Σχέσεις ΕΕ με τον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο'', η κ. Μαρκουλλή σημείωσε επίσης ότι επί προεδρίας της Κύπρου ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, των χωρών του Κόλπου και ευρύτερα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει παραδοσιακά πολύ στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Απαγορεύουν την εξέταση του πτώματος Καντάφι.Η φωτογράφηση...επιτρέπεται!!!

Έκκληση και από τη φυλή του Καντάφι για το πτώμα(ΒΙΝΤΕΟ)

Aπό το onalert

Ουρές έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Μιζράτα κάνουν εκατοντάδες Λιβυοι για να δουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του Καντάφι που εκτίθεται σε ψυγείο προορισμένο για λαχανικά. Δεν ήταν πρόθεση των αρχών να εκτεθεί στον κόσμο, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό το που βρισκόταν πλήθος κόσμου συνέρρευσε και τώρα φρουροί κάνουν μέχρι και ξεναγήσεις για οικογένειες. 

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι Λίβυοι αντικρύζουν το γυμνό από τη μέση και πάνω και κακοποιημένο σώμα του ανθρώπου που ήταν ο απόλυτος άρχοντας στην περιοχή για 42 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ οι περισσότεροι λένε ότι “θέλουν να δουν το σκυλί” νεκρό. Δεύτερη "ατραξιόν" η σορός του γιού του Καντάφι, Μουτάσιμ, που μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ίδιο κατάστημα.


"Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα"

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από τις αρχές το τί θα γίνει με το πτώμα το οποίο ζητούν τα μέλη της οικογένειάς του και κυρίως η γυναίκα του, Σαφία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γρήγορη ταφή την Παρασκευή ωστόσο το πτώμα πρέπει να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση καθώς ο ΟΗΕ έχει ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου. 

Αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει νεκροψία. "Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα" είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.

Άσκηση της ισραηλινής ΠΑ στη Κύπρο!Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα

Από το onalert

Ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος να δηλώνει στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι η η ΠΑ του Ισραήλ είναι έτοιμη να κάνει άσκηση στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Ο όδιος δηλώνει ότι είναι απολύτως “φυσιολογικό το Ισραήλ να εκτελεί αεροπορικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο συμμάχων του”.

Ακυβέρνητη Πολιτεία η Ευρώπη





Από το zougla.gr
Με μία κακοφωνία που καταδεικνύει αναποτελεσματικότητα και χαρακτηριστική ατολμία στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η Ευρωζώνη παλινωδεί μεταξύ μιας Συνόδου Κορυφής της Κυριακής άνευ ουσίας και μιας νέας Συνόδου της επομένης Τετάρτης, χωρίς εγγυήσεις για μία τελική λύση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αγορές εκτοξεύουν απειλές υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας, του ενός εκ των δύο πυλώνων της Ευρωζώνης, τρομοκρατώντας τη Γερμανία, η οποία αντιλαμβάνεται πως ενδεχομένως θα αναγκαστεί να επωμιστεί αυτή το συνολικό κόστος της διάσωσης του ευρώ.

«Σπιτώσαμε» την Τρόικα



Aπό το zougla.gr

Εγκαθίσταται στην Αθήνα μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικα για να εποπτεύει σε καθημερινή βάση το αν και κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η απόφαση αυτή, που ουσιαστικά επιβάλλει «Διευθυντήριο» σε ρόλο υπερ-κυβέρνησης στην Ελλάδα, θα ενσωματωθεί στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες αύριο Κυριακή. Άλλωστε, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, έχει ήδη κάνει λόγο για ανάγκη «μόνιμης επιτήρησης των υπό διάσωση χωρών».

Με τον τρόπο αυτό, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά και το αναμενόμενο «κούρεμα» θα είναι αποτελεσματικά, ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο και η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρήματα που χρωστάει, λένε κυβερνητικά στελέχη.

Τετ α τετ Μέρκελ – Σαρκοζί πριν τη Σύνοδο Κρίσιμες διεργασίες για το μέλλον της Ευρωζώνης

Από το protothema

Περισσότερο και  από το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό της  Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, εκεί όπου οι περισσότεροι περιμένουν τουλάχιστον μια ξεκάθαρη τοποθέτηση των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών αναφορικά με το πώς προσανατολίζονται να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές στην προσέγγιση της κρίσης χρέους αγορές, επενδυτές, αναλυτές και πρωτίστως οι Ευρωπαίοι πολίτες αναζητούν μια «πειστική απάντηση» στο μείζον θέμα της τρωθείσας αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και μπορεί οι τελικές (;) αποφάσεις για τον τρόπο  με τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί  ο μηχανισμός διάσωσης και να υπάρξει  ένα αποφασιστικό σχέδιο για την  αντιμετώπιση της κρίσης χρέους να μπορούν να πάρουν … παράταση ως τη Σύνοδο Κορυφής των 17 της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, 26 του μηνός, αλλά η εικόνα συνοχής που επιβάλλεται να επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ταγοί δεν μπορεί να δέχεται άλλο πλήγματα.

Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Από το enet

Τον τερματισμό της απεργίας, έπειτα από τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων, αποφάσισαν απόψε οι εργαζόμενοι στους δήμους και ξεκινάει από απόψε η αποκομιδή των σκουπιδιών κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο με τόνους σκουπιδιών να έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους.
Η λήξη της απεργίας έχει ως αντάλλαγμα την άρση της επιστράτευσης αλλά και την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τον ΧΥΤΑ Φυλής ενώ όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι συμφωνήθηκε και η απομάκρυνση των ιδιωτικών απορριμματοφόρων.

Συρία: 13 νεκροί σε διαδηλώσεις


Από τη naftemporiki
 Από τις αρχές των αναταραχών στη Συρία το Μάρτιο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χθεσινές διαδηλώσεις στη Συρία από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες από το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τους 13 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν, οι 10 προέρχονταν από την πόλη Χομς, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.Η είδηση για το θάνατο του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, είχε ως αποτέλεσμα να βγουν περισσότεροι άνθρωποι στο δρόμο, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Το θέμα της ΑΟΖ είναι υπερκομματικό

Του Ν.Λυγερού

Λίγο ή πολύ τώρα ο ελληνικός λαός γνωρίζει το θέμα της ΑΟΖ. Και αυτό οφείλεται στο έργο των ανθρώπων σαν τον καθηγητή Καρυώτη και τον κύριο Κασσίνη. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να τους είμαστε υπόχρεοι. Αναγνωρίζουμε τώρα ότι η ΑΟΖ μας επιτρέπει να ακυρώσουμε το πρόβλημα του Casus Belli για τα 12ΝΜ και να αποφύγουμε την παγίδα της υφαλοκρηπίδας με τα αβέβαια αποτελέσματα στο Διεθνές Δικαστήριο. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ ως στρατηγική κίνηση προσφέρει μια διέξοδο για την Ελλάδα και μάλιστα της δίνει την δυνατότητα να βρει μια οικονομική και πρακτική λύση μέσω των διακρατικών συμφωνιών. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που δεν προέρχεται από τα κόμματα είναι ότι αρχίζει να γίνεται ελκυστική και προς αυτά.

Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Dow



  Dow11.808,79267,01 2,31%  



  Nasdaq2.637,4638,84 1,49%  

H Wall Street χθες
Aπό το capital.gr
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Παρασκευής η ολοκλήρωση των οποίων βρήκε τους Dow και S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 εβδομάδων.

Στη συνεδρίαση της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας οι δείκτες κατέγραφαν θετικά πρόσημα από την έναρξη των συναλλαγών ενισχυμένοι από τα αποτελέσματα της McDonald΄s και την αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών για την επίτευξη τελικής συμφωνίας στην Ευρώπη για τον τρόπο ενίσχυσης του EFSF.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκτός της McDonald΄s, βρέθηκαν και τα αποτελέσματα και άλλων εταιρειών του Dow Jones, όπως της General Electric, της Microsoft και της Verizon.

Σε επίπεδο εβδομάδας, η οποία ήταν η τέταρτη διαδοχική με κέρδη για τον Dow, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 1,4%, ο S&P 500 σημείωσε 1% ενώ αντίθετα ο Nasdaq υποχώρησε 1,1%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 267,01 μονάδες (2,31%) κλείνοντας στις 11.808,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 38,84 μονάδων (1,49%) και έκλεισε στις 2.637,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 22,86 μονάδων (1,88%) κλείνοντας στις 1.238,20 μονάδες.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 21 Οκτ. 2011

Από το drougos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Η δική σας τεκμηριωμένη ανεξάρτητη άποψη υπό μορφή σχολίου θα βοηθήσει πάρα πολύ τα θέματα να αναλύονται σφαιρικότερα αλλά και τον γράφοντα να γίνει καλύτερος.
Προσπαθήστε λοιπόν σε σχέση με τα σύντομα άρθρα να βγάλετε συμπεράσματα για την πολιτική των πολυεθνικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο και την στάση της Ρωσίας στην Αντιπυραυλική Άμυνα των ΗΠΑ. Προσωπικά το προσπάθησα και κατέληξα στις μικρές αναλύσεις, μετά την παράθεση των γεγονότων αντίστοιχα.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η τεκμηριωμένη άποψη σας υπό μορφή σχολίου. Παράκληση για σύντομα σχόλια και στα πλαίσια της ευπρέπειας που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του διαδικτύου.
Εξέλιξη της Κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο
Για σχεδόν τρεις μήνες οι Σέρβοι έχουν αποκλείσει με οδοφράγματα τους κεντρικούς δρόμους στο Β. Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να εμποδίσουν τις αλβανικές αρχές της Πρίστινα να επεκτείνουν την εξουσία τους σε αυτό, όπου τον έλεγχο έχουν οι ίδιοι. Οι Σέρβοι αρνούνται να συνεργαστούν με τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και θεωρούν την περιοχή ένα τμήμα της Σερβίας, παρά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τους Αλβανούς το 2008.