Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πτώση 2% στην Wall Street

Dow11.561,50-234,66 -1,99%  



  Nasdaq2.523,14-49,36 -1,92%  

Η Wall Street σήμερα
Aπό το capital.gr

Πτώση κατέγραψαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκληρώνοντας ωστόσο μακριά από τα χαμηλά κατά τα οποία ο Dow βρέθηκε να υποχωρεί έως και 342 μονάδες.

Στις συναλλαγές της πρώτης ημέρας της εβδομάδες, οι δείκτες κινήθηκαν από την αρχή με αρνητικό πρόσημο καθώς εκτός από τις ανησυχίες για την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη στο προσκήνιο επανήλθαν οι συζητήσεις στις ΗΠΑ για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέλη της Επιτροπής Ελλειμμάτων του Κογκρέσου δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος της χώρας, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 23 Νοεμβρίου, βάσει της προθεσμίας.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται η αυτόματη περικοπή δαπανών ύψους $1,2 τρισ. από τον Ιανουάριο του 2013. Η προσπάθεια του Κογκρέσου να επιτευχθεί συμφωνία έγινε επείγουσα την Τετάρτη, όταν το χρέος της αμερικανικής κυβέρνησης υπερέβη το όριο των 15 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 99% του ΑΕΠ. Η συμφωνία απαιτεί την πλειοψηφική έγκριση της επιτροπής που είναι ισομοιρασμένη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και κατόπιν αυτού θα έπρεπε να εγκριθεί από το Κογκρέσο έως τις 23 Δεκεμβρίου για να αποφευχθούν οι αυτόματες περικοπές. 

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/21-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/21-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
AΠO TO drougos.gr

*ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2011.
*ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ  ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ.
*ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΟΥΡΜΑΝ.
*ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΤΑΧΡΙΡ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.

Συνέντευξη κόλαφος Δ. Καζάκη στη ομάδα του anti-ntp...

Από το sibilla

H ώρα για το μεγάλο μπαζούκα...

(από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Ιντιπέντεντ)
Από το press-gr
 
 

Η ΓΕΝΟΠ έβγαλε από την... πρίζα την ΔΕΗ - Απενεργοποίησε το λειτουργικό σύστημά της

Από το newpost
 
Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της Επιχείρησης, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ για αδιάλλακτη στάση ενώ υποστηρίζει ότι δεν εκδίδονται, ούτε αποστέλλονται, εντολές...
διακοπής ρεύματος για χρέη.

Παράλληλη ενέργεια στη Ρωσία: πιλοτικό σχέδιο Ενεργειακού Σταθμού με βιοκαύσιμα



Από το greek.ruvr.ru

Το εγγύς μέλλον θα υλοποιηθεί στη Ρωσία ένα καινοτομικό πιλοτικό σχέδιο παράλληλης ενέργειας. Στην κεντρική ρωσική πόλη Πένζα προβλέπεται να κατασκευαστεί Ενεργειακός Σταθμός με βιοκαύσιμα ησχύος σχεδον 7 μεγαβάτ. Γίνεται λόγος για μία μεσαία ως προς τα διεθνή κριτήρια ενεργειακή εγκατάσταση.
Παρ’ όλο που η Ρωσία διαθέτει τεράστια αποθέματα διαφόρων ειδών ενεργειακών πόρων – πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα – αναπτύσσει ταυτόχρονα  και την παράλληλη ενέργεια, π.χ. την γεωθερμική είτε με την χρήση βιολογικών καυσίμων. Μάλιστα, πάνω στη βάση των υπερσύγχρονων καινοτομικών τεχνολογιών και με την ενεργό υποστήριξη των ιδιωτών επιχειρηματιών, που είναι έτοιμοι να επενδύουν τα κεφάλαιά τους σε τέτοια σχέδια. Η θέση αυτή εξηγείται πολύ εύκολα.

Νέα από τη Σερβία

Από το glassrbije.org
21/11/2011
 Η κυρία Σοφία Τσαμίχα, προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σερβία, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί καμία επίδραση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα επί της οικονομίας της Σερβίας. «Μία από τις τυχόν επιπτώσεις της μετάδοσης αυτής της κρίσης θα μπορούσε να γίνει, ίσως, η μείωση του όγκου των σερβικών εξαγωγών στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης. Όμως, τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία το διαψεύδουν, διότι ο όγκος των σερβικών και των ελληνικών εξαγωγών έχει αυξηθεί κατά τους 8 πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Επίσης, πρέπει να αναφέρω ότι το ποσοστό αύξησης του όγκου των σερβικών εξαγωγών ήταν αισθητά μεγαλύτερο, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία επίδραση της κρίσης στην Ελλάδα επί της σερβικής οικονομίας»,- δήλωσε η κυρία Τσαμίχα στη συνέντευξη για το περιοδικό «Magazin Biznis». Σύμφωνα με τα λόγια της, η Ελλάδα επιδιώκει την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, και βλέπει την τωρινή κρίση σαν οφέλημη ευκαιρία να μετασχηματιστεί η ίδια σε μια πιο ισχυρή και πιο ανταγωνίσιμη οικονομία.

Πέντε χρόνια γύρω από τον Άρη σε 3 λεπτά Δείτε το βίντεο

 

Από το news247

Δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις μέσα σε λίγες ημέρες έχει προσελκύσει ένα βίντεο από φωτογραφίες από τον Πλανήτη Αρη που τράβηξε η μπροστινή κάμερα του Spirit.

Στο ΔΝΤ και η Ουγγαρία. Υπέβαλε επίσημο αίτημα



Από το onalert

Αλλη μια ευρωπαϊκή χώρα αναγκάζεται να πέσει στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

Επίσημο αίτημα οικονομικής αρωγής δέχθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ουγγαρία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

«Το ΔΝΤ δέχθηκε αίτημα από τις ουγγρικές αρχές για οικονομική βοήθεια. Οι αρχές (σ.σ. της χώρας) έστειλαν ένα παρόμοιο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερετο ΔΝΤ, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ένα διάβημα «πρόνοιας» εκ μέρους των ουγγρικών αρχών.

Το νέο κόμμα των Αποστράτων


Από το onalert

Σήμερα,ημέρα εορτής των ΕΔ, ξεκινάει τη “κούρσα”του στον πολιτικό στίβο το κόμμα Αποστράτων.

Ποιες θα είναι η κεντρική πολιτική θέση του νέου κόμματος που θα παρουσιαστεί επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας;

•Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του. Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.

Τα μαζεύει τώρα ο Παπακωνσταντίνου


Τα μαζεύει τώρα ο Παπακωνσταντίνου
Από το newsbomb

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα Χουριέτ.
Όπως σας ενημέρωσε από χθες το newsbomb.gr, η εφημερίδα παρέθετε δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες "η διασύνδεση των ελληνικών νησιών με τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ίσως βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα πρόσφατα πολιτικά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών".

Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα» και πρόσθεσε ότι η κίνηση ίσως αποδειχθεί περισσότερο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα.

Άλλα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες!

Άλλα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες!
Από το newsbomb

Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ενισχύει τις τράπεζες με χορό δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στην αγορά, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να έχουν τις κάνουλες κλειστές.

Αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι προέβη στην συγκεκριμένη προσθήκη μετά από επιστολή του διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας «που μου ζητούσε να προστεθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου άρθρο που αυξάνει τις εγγυήσεις από 30 δισ. ευρώ σε 60 δισ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι αρχικά το σχετικό ποσό προς τις τράπεζες είχε οριστεί στα 15 δισ. ευρώ, στην συνέχεια ανέβηκε στα 30 δισ. ευρώ και τελικά διαμορφώθηκε στα 60 δισ. ευρώ!

Σπατάλη εκατομμυρίων για... ιστοσελίδες



Από το zougla
Ποσά-πρόκληση, που σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούνται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ιστοσελίδων δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων.
Στο βωμό του «λεφτά υπάρχουν» και των περίεργων συνδιαλλαγών μεταξύ δημόσιων φορέων και εταιρειών διαφόρων «ημέτερων», ιστοσελίδες-φαντάσματα εμφανίζονται να κοστίζουν χρυσάφι. Πιο τρανταχτό παράδειγμα εκείνο της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, το www.ika.gr, που κόστισε το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ!
Μια απλή περιήγηση του επισκέπτη στην εν λόγω ιστοσελίδα πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο ιστότοπος δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ. Και αυτά τραβηγμένα… Η χρηματοδότηση, βέβαια, εμφανίζεται να έχει βαρύνει κατά 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% τους Εθνικούς Πόρους. Έχει και αυτό τη σημασία του.

«Σκληρούς» όρους θέτει η Κομισιόν Ευρωομολόγο με αντίτιμο επιτροπεία!

  Από το protothema

Γη και ύδωρ θα παραχωρούν στην Κομισιόν και στα  ευρωπαϊκά εποπτικά όργανα όσες χώρες  μέλη της Ευρωζώνης δεν καταφέρνουν  να θέσουν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά  τους προκειμένου να επωφεληθούν  από την «κοινή ευθύνη χρέους», δηλαδή από την έκδοση ευρωομολόγου!

Το … αντίτιμο που απαιτείται για να προχωρήσει η έκδοση των περιβόητων ευρωομολόγων, τουλάχιστον έτσι όπως περιγράφεται στο κείμενο των σχετικών προτάσεων  της Κομισιόν, στην αποκαλούμενη «Πράσινη Βίβλο», φτάνει ακόμα και στην υπαγωγή των «απείθαρχων» χωρών σε καθεστώς κοινοτικής επιτροπείας ή και σε καθεστώς πτώχευσης, ελεγχόμενης από τους εταίρους-πιστωτές.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις, λέει ο πρωθυπουργός, αλλά... Παπαδήμος: "Απαραίτητη η επιστολή στην Ευρώπη από τους ηγέτες των κομμάτων"

 
Η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προς το Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι απαραίτητη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Θεωρώ απαραίτητη την επιστολή από τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση... Όμως, εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιόν τρόπο θα γίνει η επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Μπαρόζο.

Δύο δεκαετίες... πίσω ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας



Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr


Σε νέο χαμηλό 19 ετών έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, διασπώντας καθοδικά και το επίπεδο των 700 μονάδων.


Η ελληνική αγορά συνεχίζει να διολισθαίνει με χαμηλούς τζίρους, χωρίς αντιστάσεις και με πλήρη έλλειψη εγχώριων καταλυτών, στο αρνητικό διεθνές κλίμα το οποίο τη Δευτέρα επιδεινώθηκε με αφορμή την προειδοποίηση της Moody’s αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας, αλλά και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανό αδιέξοδο στο έργο της επιτροπής που έχει αναλάβει να παρουσιάσει, έως τις 23 Νοεμβρίου, πρόγραμμα περικοπών 1,2 δισ. δολαρίων των δαπανών της αμερικανικής κυβέρνησης.


Έτσι, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. σημείωσε σήμερα νέο χαμηλό 19 ετών στις 684,70 μονάδες, υποχωρώντας έως και 3,92%, πριν ολοκληρώσει τελικά στις 686,00 μονάδες με πτώση 3,74%. Πρόκειται για την χαμηλότερη τιμή κλεισίματος του δείκτη από τις αρχές Ιανουαρίου του 1993... 

Σε νέα χαμηλά επίπεδα κινείται τη Δευτέρα το ΧΑΚ

Από το philenews

Λευκωσία: Σε νέα χαμηλά επίπεδα κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο ακολουθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη χρηματαγορά της Αθήνας και στα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά και της προειδοποίησης της Moody's για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας.

Στις 13:11, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ βρισκόταν στις 259,78 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,73%.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,46% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 92,4 μονάδες.

Ο τύπος του Cohen

Tου Ν.Λυγερου

Πάνω απ' τα σύνορα, δεν ένιωθε το κρύο της Ζυρίχης: Του θύμισε το άλλο απέραντο γαλάζιο, στο Καστελλόριζο. Ποιος θα πίστευε πριν τη μεγάλη διάλεξη στην Αθήνα, την απρόσμενη απήχησή της; Ακόμα και η ομάδα δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Έτσι γινόταν πάντα… Το μέτωπο δεν έδειχνε ποτέ το στρατηγικό του βάθος.
*Στρογγύλη…
*Δίχως τους υπολογισμούς και τους χάρτες, ποιος θα καταλάβαινε πραγματικά τους κανόνες του παιγνίου…
Έτσι έγινε και τότε…
Οι πρώτοι υπολογισμοί έδειξαν τη δυσκολία της εύρεσης της έκτης λύσης.
Οι τύποι του Euler και του Jacobi δεν επαρκούσαν για ν' αγγίξουν την κατάλληλη περιοχή. Και οι υπολογιστές αποτελούσαν ένα τεχνικό όριο. Η έκτη λύση της εξίσωσης του Ramanujan ήταν πέρα από τον ορίζοντά τους.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/20-11-2011.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/20-11-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
*ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΕΝΥΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
*ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 2 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 766 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.
*ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
*ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ . ΕΠΛΗΞΑΝ ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ.