Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ έβγαλε από την... πρίζα την ΔΕΗ - Απενεργοποίησε το λειτουργικό σύστημά της

Από το newpost
 
Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της Επιχείρησης, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ για αδιάλλακτη στάση ενώ υποστηρίζει ότι δεν εκδίδονται, ούτε αποστέλλονται, εντολές...
διακοπής ρεύματος για χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για την κατάληψη που πραγματοποιεί από χθες η ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής.

ΚΚΕ: «Τρομοκρατική παρέμβαση της εισαγγελίας στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ»

Σκληρή ανακοίνωση κατά της επείγουσας  προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εξέδωσε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική παρέμβαση» έπειτα από «κάλεσμα της κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Κανένας εισαγγελέας, καμιά απειλή και εκβιασμός δεν μπορεί να κάνει νόμιμο το απάνθρωπο και παράλογο χαράτσι που στέλνει η συγκυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται ήδη σε απόγνωση.

Η διαταγή της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης κατά της κατάληψης που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ε. Ραϊκου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της κυβέρνησης, αποτελεί μία ακόμα τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και είναι μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του λαού που δεν μπορεί ή αρνείται να πληρώσει τα βάρβαρα εξοντωτικά χαράτσια.

Εξωφρενικός είναι ο εκβιασμός στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν "ή πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα" που είναι κοινωνικό αγαθό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να το στερήσει από κανέναν. Ο εργατικός λαϊκός αγώνας για να καταργηθεί το χαράτσι είναι απολύτως νόμιμος και επιβεβλημένος. 

Σε κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση της λαϊκή πάλης της άρνησης πληρωμής και της αλληλεγγύης. Ο λαός όταν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος έχει τη δύναμη να καταργήσει τους αντιλαϊκούς νόμους και να αποκρούσει τον αυταρχισμό, την καταστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου