Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Οι αθέατες λεπτομέρειες του Παρθενώνα!

Ο Παρθενώνας, αναμφισβήτητα είναι ο πιο θρυλικός ναός των Αρχαίων Ελλήνων, και σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς της Αθήνας.

Χτίστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ. και για πολλούς αρχιτέκτονες, είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που αναλύουν με την έναρξη των σπουδών τους.

Σχεδιασμένος από τους Ικτίνο και Καλλικράτη, εμφανίζει ένα μοναδικό ρεπερτόριο αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορούν να εκτιμηθούν όλα μαζί, ξεχωριστά το καθένα ή για το ρόλο που παίζουν στη διαμόρφωση ενός πλήρους και μεγαλοπρεπού συνόλου.

Αυτά τα ρομποτάκια που παίζουν… μπάλα είναι μια μικρή επανάσταση - Δείτε τα να εκτελούν ακόμα και κόλπα στον περίβολο του MIT(Βίντεο)

Το ρομπότ Cheetah 3 είναι γρήγορο, πανάλαφρο και συνεργάσιμο, κι έτσι όταν βάλεις 9 από αυτά μαζί, παίρνεις μια σχεδόν κανονική ομάδα ποδοσφαίρου.
Αυτό μας δείχνει το βίντεο που ανέβασε στο YouTube το περίφημο Massachusetts Institute of Technology (MIT) για το νέο καμάρι του, που μπορεί να παρελαύνει με στρατιωτική πειθαρχία, να κάνει κωλοτούμπες στον αέρα και να παίζει ακόμα και ποδόσφαιρο. Αν και ο όρος «παίζει» πρέπει να εκληφθεί για την ώρα χαλαρά.
Το τετράποδο ρομπότ ζυγίζει λιγότερο από 9 κιλά και οι κατασκευαστές του λένε πως δεν μπορεί να καταστραφεί, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από φθηνά υλικά και συναρμολογείται σαν να πρόκειται για τουβλάκια Lego.

Τι ανακάλυψε η NASA στο βυθό του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στη Σαντορίνη

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής ωκεανογραφική έρευνα στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος βορειοανατολικά της Σαντορίνης, η οποία χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκαν από τα αμερικανικά ρομπότ στο βυθό του ηφαιστείου νέες άγνωστες μέχρι σήμερα υδροθερμικές πηγές («καμινάδες»), γύρω από τις οποίες υπάρχουν ανθούσες κοινότητες βακτηρίων.
 
Η αποστολή, που αποτελείτο από 30 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αυστραλία

Γαλλικές & Ιταλικές φρεγάτες απέναντι από τουρκικές: «Θα στείλουμε ενισχύσεις στην Α. Μεσόγειο» – Έρχεται η πρώτη αναμέτρηση

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 
Από το pentapostagma
 

Η Ιταλία και η Γαλλία μέσω των υπουργείων αμύνης και των γενικών τους επιτελείων, συνεργάζονται και σχεδιάζουν αυτήν την στιγμή την αποστολή κοινής ναυτικής αρμάδας, με την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη βέβαια, σε Κύπρο και Α.Μεσόγειο, βλέποντας τον σουλτάνο να ξεφεύγει από τα «εσκαμμένα» και να επιχειρεί μέσω της Λιβύης την επαναφορά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Την πολύ σημαντική δήλωση έκανε ο Ιταλός υπουργός άμυνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, όταν ανέφερε ότι η Ιταλία, σε συντονισμό με την Γαλλία, θα αυξήσει τη

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας: Ο Οικονόμου αποχώρησε από εκδήλωση με τον Ερντογάν

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου αποχώρησε από την εκδήλωση στην τουρκική πόλη Ύψαλα απέναντι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα για τον αγωγό TANAP, όπου παρευρισκόταν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Η αποχώρηση έγινε μετά τα σχόλια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος για μία ακόμη φορά εκτόξευσε απειλές για την Ανατολική Μεσόγειο