Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σπουδαία ευρήματα από τις νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων - Υποβρύχια ανασκαφή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά(Φωτογραφίες)

Υπερσύγχρονο υποβρύχιο καταδύθηκε στο ναυάγιο και οι δύτες εντόπισαν: Χάλκινο τμήμα με πτυχώσεις ενδύματος, προερχόμενο από άγαλμα, χάλκινο δεξί χέρι, που σώζεται  από τον ώμο μέχρι τα δάκτυλα και άλλα ευρήματα
Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και ο μυστηριώδης Μηχανισμός του εμπνέουν τη σύγχρονη επιστήμη. Ενα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο (drone) έτοιμο για πολλαπλές χρήσεις στη θάλασσα των Αντικυθήρων αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα της προηγμένης τεχνολογίας.

Αλέξανδρος Παπάγος 1883 – 1955

Στρατιωτικός και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχιστράτηγος κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο τελευταίο στάδιο του Εμφυλίου Πολέμου, και Πρωθυπουργός από το 1952 έως το θάνατό του.
Ο Αλέξανδρος Παπάγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 1883. Πατέρας του ήταν ο αντιστράτηγος Λεωνίδας Παπάγος με καταγωγή από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας και μητέρα του η Μαρία Καλίνσκυ, ανιψιά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, το 1901 εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά την εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, προκειμένου ν' ακολουθήσει στρατιωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, καθότι είχε παρέλθει το όριο ηλικίας για την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων. Φοίτησε για μία διετία (1902 - 1904) στη στρατιωτική σχολή των Βρυξελλών και την επόμενη διετία στη σχολή Ιππικού του Ιπρ.

Η Ξάνθη γιορτάζει την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου 1919. Το χρονικό της απελευθέρωσης !

Την απελευθέρωσή της από τους Βούλγαρους γιορτάζει η Ξάνθη στις 4 Οκτωβρίου . Μια απελευθέρωση που προηγείται από την  την υπόλοιπη Θράκη κατά μερικούς μήνες αφού η περιοχή απελευθερώνεται χωρίς πολεμικές μάχες και συνιστά την απαρχή της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό Κορμό, που συντελείται την άνοιξη του 1920. Τα γεγονότα των ημερών και οι διεθνείς ισορροπίες που ευνοούν κάτι τέτοιο, περιγράφονται στο χρονικό που ακολουθεί:

Σταματά η διανομή συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια! - Νέες περιπέτειες για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους φοιτητές

Οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων απειλούν να αφήσουν τους φοιτητές χωρίς βιβλία -Λένε ότι πρέπει να δώσουν από την τσέπη τους για την εκτύπωση των συγγραμμάτων - κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ακόμη δεν τους έχει εξοφλήσει για το 2015
Αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Η ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
Από το oimos-athina
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια γραφική απεικόνιση και παρουσίαση των θεωρητικών απόψεων περί νομίσματος όπως εκφράζονται στα συγγράμματα και τα άρθρα του Σπύρου Λαβδιώτη και στην πρωτοποριακή εργασία του Wynne Godley, ‘Finance and National Income Determination: An Integrated Approach’ Working Paper No 167, June 1996, The Levy Economics Institute at Bard College. 
Σκοπός της εργασίας είναι η απλούστευση των θεμάτων της νομισματικής οικονομίας ώστε να γίνει αντιληπτή από ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. 

Πούτιν: Yπέρ μιας δίκαιης διευθέτησης του Κυπριακού

Η Ρωσία με συνέπεια τάσσεται υπέρ μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόνισε την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Κρεμλίνο για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδα Μαρκίδη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ΓΤΠ, στην ομιλία του κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε τους κύριους άξονες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας τις προτεραιότητες της, καθώς και τις θέσεις αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο διεθνή χώρο.

«Βόμβα» από τη ΓΣΕΕ: Η ανεργία δεν θα μειωθεί πριν το 2030

Δραματικές προβλέψεις από το Ινστιτούτο Εργασίας – Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για ανάκαμψη

Δυσοίωνα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την ανεργία στη χώρα μας, με το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ να εκτιμά πως θα περάσουν τουλάχιστον 13 χρόνια για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, η πραγματική ανεργία το β' τρίμηνο του 2017 βρίσκεται στο 28,7% και επισημαίνεται πως υποχώρηση δεν θα έρθει πριν το 2030.