Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Στην Τύνιδα ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Πυρετός διαπραγματεύσεων για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Λιβύη

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_7527.html#more
Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίζει να φέρνει τα πρώτα χαμόγελα στους κατοίκους των αστικών περιοχών καθώς το νέο μέτρο θα τονώσει σημαντικά την κατά τ’ άλλα πεσμένη αγορά της χώρας.
Ήδη το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών άνοιξε τις πόρτες του σήμερα το πρωί στην κεντρική αγορά της συμπρωτεύουσας με τον ευφάνταστο τίτλο VillaBafo και
πλήθος φοιτητών έσπευσε να δοκιμάσει την ποικιλία χαρμανιών και εξωτικών ουσιών που εμπορεύεται το κατάστημα.

Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, η ιδέα προ-υπήρχε εδώ και καιρό από τα αντίστοιχα Coffee Shops της Ολλανδίας έλειπε όμως το νομικό πλαίσιο που θα στήριζε μία τέτοια επένδυση στην Ελλάδα.

Νέο μακελειό στη Βρετανία με έξι νεκρούς

Ένας τραυματισμένος άντρας υπό σύλληψη για το συμβάν
Τρία παιδιά, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσα στα θύματα
Νέο μακελειό στη Βρετανία με έξι νεκρούς

Έξι άνθρωποι, ένας άνδρας, δύο γυναίκες και τρία παιδιά, βρήκαν φρικτό θάνατο, από επίθεση με μαχαίρι, που σημειώθηκε σε διαμέρισμα στην πόλη Σεντ Χέλιερ στο νησί Τζέρσεϊ της Βρετανίας, στη θάλασσα της Μάγχης. Προς το παρόν η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη, και οι αρχές ζητούν βοήθεια από γείτονες, για την αναγνώρισή τους.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας άνδρας περίπου 30 ετών συνελήφθη στη σκηνή αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αιματηρά που συνέβησαν ποτέ στα νησιά Τσάνελ στη Μάγχη. Ο συλληφθείς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού Τζέρσεϊ, του μεγαλύτερου από τα νησιά Τσάνελ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Και τα έξι θύματα ήταν κάτοικοι του νησιού, σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, είναι και μέλη της ίδιας οικογένειας. Τα πέντε βρέθηκαν νεκρά εντός του διαμερίσματος αλλά και στο δρόμο, και το έκτο εξέπνευσε στο νοσοκομείο.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συντάραξε το κατά τα άλλα ήρεμο νησί των 91.000 κατοίκων. Στέλεχος της δύναμης ανέφερε πως δεν αναζητείται οποιοσδήποτε άλλος ύποπτος, αλλά μίλησε για «περίπλοκο συμβάν», και τόνισε πως οι αρχές «αντιλαμβάνονται το πλήγμα από αυτό το βαρύτατο και τραγικό επεισόδιο για την τοπική κοινότητα».

ΠΗΓΗ ikypros

Τρίτη διαδοχική άνοδος στη Wall Street, τριψήφια κέρδη ο Dow Jones

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1261419

Dow11.482,90213,88 1,90%  
  Nasdaq2.555,2047,22 1,88%  
Η Wall Street σήμερα

Διεύρυνε το ανοδικό της σερί η Wall Street συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα οι τελευταίες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στην αμερικανική αγορά.

Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 214 μονάδων προσεγγίζοντας και πάλι το επίπεδο των 11.500 μονάδων. Ο βιομηχανικός δείκτης συμπλήρωσε ταυτόχρονα τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις με τριψήφια κέρδη καθώς την Παρασκευή είχε κερδίσει 126 μονάδες και την Πέμπτη 423 μονάδες.

Ο S&P με άνοδο σχεδόν 2,2% ανέκτησε το σύνολο των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για τον κλάδο της μεταποίησης και τις κατασκευές δεν μετρίασαν τον ενθουσιασμό που προκάλεσε το μπαράζ των επιχειρηματικών συμφωνιών με το deal για την εξαγορά της Motorola Mobility Holding από την Google έναντι $12,5 δισ. να ξεχωρίζει.

Όπως έγινε γνωστό η Google θα καταβάλει για την εταιρεία 40  δολ. ανά μετοχή, τίμημα που περιέχει premium 63% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012 ενώ η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από τις διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Απολύονται 16.000 αστυνομικοί

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό θα έχει πολύ ενδιαφέρον ........εκτός και εάν εκτός τον Αμερικάνο Αστυνομικό κάλεσαν και τον Robocop.........
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/68099/apoluodai-16000-astunomikoi

Περικοπές ετοιμάζονται στη βρετανική αστυνομία σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Τelegraph. Σύμφωνα με την έκθεση, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές τα επόμενα 4 χρόνια στην αστυνομία αφού πρέπει να μειωθούν τα έξοδα κατά 1,36 δισ. λίρες.
Απολύονται 16.000 αστυνομικοί
Με βάση αυτή την εκτίμηση προβλέπει ότι 16.000 αστυνομικοί πρώτης γραμμής, δηλαδή σαν κι αυτούς που κατέστειλαν τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, θα βρεθούν εκτός… και να πάνε σπίτια τους.

Άγαλμα του Ηρακλή βρέθηκε στο Ισραήλ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κατά τα άλλα ....το εξ Ανατολών το φως .....τρομάρα σας λοβοτομημένοι!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ένα μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή, πιθανόν του 2ου αιώνα μ.Χ., γνωστοποίησε σήμερα ότι ανακάλυψε η αρχαιολογική υπηρεσία του Ισραήλ κατά τις ανασκαφές που διενεργεί στην περιοχή Horvat Tarbenet της κοιλάδας Jezreel, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου για την επέκταση των ισραηλινών σιδηροδρόμων που εκπονείται από την Jezreel Valley Railway project και διευθύνεται από την Israel National Roads Company. 

Ομπάμα σε Κογκρέσο: Ανανέωση φοροαπαλλαγών εργοδοτών για μείωση ανεργίας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να ανανεώσει τις φοροαπαλλαγές, λήξης 2011, για τους εργοδότες προκειμένου να μειωθεί η ανεργία.

Δυναμικό rebound στη Wall

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Δυναμικό rebound στη Wall
Μικροί όγκοι συναλλαγών στην Ευρώπη. Στο 1,44 το ευρώ.
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, παίρνοντας ώθηση από τη μικρότερη του αναμενομένου συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας και του deal της Goοggle, ενώ το βλέμμα παραμένει στα μακροοικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας.
Ο Dow σκαρφάλωσε 1,90% στις 11.483 μονάδες, ο NASDAQ κέρδισε 1,87% στις 2.555 μονάδες και ο S&P 500, ο οποίος μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει φτάσει σε χαμηλά δύο ετών, έκλεισε με κέρδη 2,18% στις 1.204.

Λιβύη: Κερδίζουν έδαφος οι αντικαθεστωτικοί - "Οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες" εκτιμούν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί πήραν σήμερα τον έλεγχο τριών βασικών πόλεων καθ'οδόν προς την Τρίπολη, εκ των οποίων η Ζαουίγια, 40 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, η Γκαριάν και η Σορμάν, που βρίσκονται αντίστοιχα 50 χλμ. νότια της Τρίπολης και 60 χλμ. δυτικά. Ελέγχουν επίσης όλες τις οικιστικές ζώνες στη Μπρέγκα, ανατολικά, αλλά μάχες εναντίον του στρατού του καθεστώτος μαίνονται ακόμη δυτικά της πετρελαϊκής αυτής πόλης. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι "οι ημέρες" του συνταγματάρχη Καντάφι είναι "μετρημένες" δηλώνοντας ότι είναι ενθαρρυντική η προέλαση των αντικαθεστωτικών προς την Τρίπολη, το προπύργιο των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.

Η Άγκυρα προειδοποιεί με επιδείνωση των σχέσεων τη Δαμασκό

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατήγγειλε τη συνέχιση της καταστολής στη Συρία, καλώντας τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ να "θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις" του στρατού εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Κύπρος: «Αγανακτισμένοι» προσπάθησαν να φτάσουν στο εξοχικό του Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=86449&catID=14


Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρεμπόδισε νωρίτερα αυτοκινητοπομπή "αγανακτισμένων πολιτών" να φθάσει στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Η αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε από τη Λεμεσό, αποτελεί μέρος των σχεδόν καθημερινών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την έκρηξη στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί , στις 11 Ιουλίου που προκάλεσε το θάνατο 13 ατόμων.

Στο μεταξύ, άλλη ομάδα πολιτών συνέχισε για πέμπτη ημέρα την "πορεία 300 χιλιομέτρων", που ξεκίνησε από την Πάφο και θα καταλήξει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία την ερχόμενη Τετάρτη. Σήμερα έφθασαν στο Παραλίμνι, όπου θα διανυκτερεύσουν.

Μουσουλμάνοι Βοσνίας -Κοσσυφοπεδίου: Να αναγνωρίζει η Βοσνία το Κοσσυφοπέδιο!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το Σχέδιο παίρνει την τελική του μορφή ....σιγά σιγά ....
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_7050.html#more



Αύγουστος 15, 2011.

«Το παγκόσμιο συνέδριο της Διασποράς των  μουσουλμάνων  της Βοσνίας και του Κοσόβου πιέζουν την Βοσνία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η ανακοίνωση  των Μουσουλμάνων της Διασποράς και προσθέτει:

Ήθελαν να κάνουν… «ντιντή» τον Χίτλερ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ.....μάλλον κάτι δεν τους βγήκε καλά , γιατί αυτή η Μέρκελ σαν κλώνος του Χίτλερ μοιάζει......στο θηλυκό του .....
Έτσι και λίγο χιούμορ......δεν βλάπτει....
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_3633.html#more

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που προκαλεί ερωτηματικά αλλά… και γέλια προέβη ο καθηγητής Μπράιαν Φορντ, ο οποίος υποστηρίζει ότι Άγγλοι πράκτορες κατά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο σχεδίαζαν να ρίξουν θηλυκές ορμόνες στο φαγητό του Αδόλφου Χίτλερ για να τον μετατρέψουν σε… «ντιντή»!
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Φορντ στο βιβλίο του οι μυστικές υπηρεσίες των Βρετανών σκόπευαν να ρίξουν οιστρογόνα στο φαγητό του Χίτλερ, επειδή οι συγκεκριμένες ορμόνες δεν έχουν γεύση και θα μπορούσαν να περάσουν από τους δοκιμαστές τροφίμων του ηγέτη των ναζί χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Οι Άγγλοι ήθελαν να κάνουν θηλυπρεπή τον Χίτλερ γιατί έτσι πίστευαν ότι θα τιθασέψουν την οργή του και τη δίψα του για αίμα και πόλεμο.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος 

ΕΥΡΩ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Φιγιόν

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63306975

  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γάλλο ομόλογό του , Φρανσουά Φιγιόν, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου της 21ης Ιουλίου και την ανάγκη έκδοσης ευρωομόλογου

Από παλιότερη συνάντηση στο Παρίσι
Από παλιότερη συνάντηση στο Παρίσι

Αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Παντούλα

Οι περισσότεροι πολιτικοί πλέον αποφεύγουν συστηματικά τις δημόσιες εμφανίσεις, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της επίθεσης από τον αγανακτισμένο κόσμο. Ο βουλευτής Iωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Πάντουλας, κόντρα σ’ αυτό το κλίμα πραγματοποίησε μία δημόσια εμφάνιση στο χωριό Γρανιτσοπούλα.Ωστόσο δεν πέρασε αλώβητος απ’ αυτήν, αφού ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος εκεί τον αποδοκίμασε έντονα, ενώ μάλιστα ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ευτυχώς, πάντως με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο αποφεύχθηκε και μετά την αποχώρηση του κ. πάντουλα τα πνεύματα ηρέμησαν οριστικά.

ΠΗΓΗ kentrinews

«Θερμό επεισόδιο» στην Λευκάδα με πρώην βουλευτή

Regantos
Διακοπές «incognito» για τους περισσότερους πολιτικούς....
Δεν τις στερούνται αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και για τους πολιτικούς του τόπου, οι οποίοι φέτος για ευνόητους λόγους προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους σε απομονωμένες παραλίες. Οι περισσότεροι μάλιστα έμειναν στα εξοχικά τους, ή σε σπίτια φίλων. Ο πρωθυπουργός πήγε για λίγες ημέρες στην Σκιάθο,
ο αρχηγός της Ν.Δ Α. Σαμαράς βρίσκεται σε ξενοδοχείο στην Πύλο. Στην Σκόπελο επέλεξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να κάνει ένα διάλειμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλασσικά ήρθε στην Λευκάδα. Είναι γεγονός ότι δεν συναντάς πλέον πολιτικό όπως άλλα χρόνια όπως είναι γεγονός ότι το φαινόμενο των προπηλακισμών εις βάρος τους, ασχέτως κομμάτων είχαν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας» με τα σκηνικά αυτά να συμβαίνουν όλο και συχνότερα. Έτσι οι περισσότεροι επέλεξαν να κάνουν διακοπές «incognito» προκειμένου να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Στην Λευκάδα δεν είχαμε δει ακόμα τέτοιου είδους «επιθέσεις», αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει.
Προχθές στην ταβέρνα του «Ρεγάντου» πρώην βουλευτής βρισκόταν με μεγάλη παρέα στην ταβέρνα, εκεί δέχτηκε φραστική επίθεση από πολίτες οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν «αγανακτήσει» με τα όσα ελέχθησαν στο διπλανό τραπέζι από την παρέα του πολιτικού. Ένας πελάτης μάς περιγράφει ότι οι τόνοι της φραστικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να εκτονωθεί το συμβάν, πριν να κλιμακωθούν οι προπηλακισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες «έπεσαν και δυο τρεις μπουνιές» μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τέτοιου είδους συμπεριφορές σε όλη την πολιτική σκηνή, οι περισσότεροι εκπρόσωποι το έχουν αντιληφτεί και κρατούν χαμηλούς τόνους, προτιμούν να μην εμφανίζονται στην δημοσιότητα προκείμενου να μην προκαλούν με την παρουσία τους. Τελικά φαίνεται ότι ο δημοφιλέστερος προορισμός πολιτικών φέτος μάλλον θα είναι οι βραχονησίδες......
Κ.Μ.
ΠΗΓΗ mylefkada

Αποδοκίμασαν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφη


 

Στο ετήσιο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Αγναντιάς του Δήμου Καλαμπάκας, μόλις πήρε το μικρόφωνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης ο κόσμος άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απτόητος συνέχισε και από το μικρόφωνο απευθυνόμενος στον κόσμο είπε «Το να μας αποδοκιμάζουν ακόμα και το να μας γιαουρτώνουν είναι σημάδια της Δημοκρατίας» δικαιολογώντας αυτήν την φράση τους συγκεντρωμένους ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είναι φυσιολογικές οι όποιες διαμαρτυρίες αυτό τον καιρό από τους πολίτες που περνούν δύσκολες στιγμές και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.»

Στον επίλογο του χαιρετισμού του ο Βουλευτής και παρά την παρατεταμένες αποδοκιμασίες είπε «Παρά τις όποιες διαμαρτυρίες σας εγώ σας αγαπώ».

Ο χαιρετισμός του κ. Μαγκούφη κράτησε περίπου δύο λεπτά και ήταν κάτω από τις συνεχείς αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Προς γενική έκπληξη των πάντων αντί να αποχωρήσει ο Βουλευτής σήκωσε την παρέα του και …χόρεψε στην πίστα για περίπου μισή ώρα.

ΠΗΓΗ real