Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

"Μην θυσιάσεται τις συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου για το Φυσικό Αέριο"

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_7637.html#more

Την γνωστή τουρκική στρατηγική προπαγάνδας αναλύσει σε άρθρο της για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Τουρκική Εφημερίδα Χουρριέτ. Βασικό χαρακτηριστικό της στρατηγικής αυτής είναι να στραφεί η διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εμμονή και η επιμονή της Κύπρου στα ενεργειακά της σχέδια καθώς και το γεγονός ότι η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σημαίνουν αυτόματα το Βατερλό της προσπάθειας των Τούρκων να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να καταστήσουν την Κύπρο σατραπεία τους. Παράλληλα διάχυτη είναι και η ανησυχία -ως φαίνεται στο δημοσίευμα- το παράδειγμα της Κύπρου να το ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Για τον σκοπό αυτό η Τουρκική στρατηγική στοχεύει στο:
1) να καταδειχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως η υπαίτια του ναυαγίου των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού λόγω των φιλοδοξιών της στον ενεργειακό τομέα

2) να καταδειχθεί οτι η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα

3) να αναβληθούν τα ενεργειακά σχέδια της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι την επανένωση του Νησιού ώστε τα οφέλη να περιοριστούν στον οικονομικό τομέα μόνο και παράλληλα ακόμα και αυτά , να μην τα καρπωθεί μόνο η Ελληνοκυπριακή πλευρά

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής η Άγκυρα αυξάνει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ μεταφέροντας τις επιφυλάξεις και ανησυχίες της τόσο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα , όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον αλλά και σε υψηλούς αξιωματούχους.

Προτρέπει την Ουάσιγκτον "να μη θυσιάσει την πολιτική διαδικασία επανένωσης της Κύπρου για το εμπόριο.Σχεδιάζει παράλληλα να μεταφέρει τις ανησυχίες της και στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την επίκληση της Διεθνής νομιμότητας την ανατρέπει άλλη τουρκική εφημερίδα τονίζοντας ότι η Τουρκία ενω είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ,αναγνωρίζει μόνο αυτή το ψευδοκράτος της ΤΔΒΚ και διατηρεί παρουσία 35.000 στρατιωτών του τουρκικού στρατού σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου