Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Λιβύη: Κερδίζουν έδαφος οι αντικαθεστωτικοί - "Οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες" εκτιμούν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί πήραν σήμερα τον έλεγχο τριών βασικών πόλεων καθ'οδόν προς την Τρίπολη, εκ των οποίων η Ζαουίγια, 40 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, η Γκαριάν και η Σορμάν, που βρίσκονται αντίστοιχα 50 χλμ. νότια της Τρίπολης και 60 χλμ. δυτικά. Ελέγχουν επίσης όλες τις οικιστικές ζώνες στη Μπρέγκα, ανατολικά, αλλά μάχες εναντίον του στρατού του καθεστώτος μαίνονται ακόμη δυτικά της πετρελαϊκής αυτής πόλης. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι "οι ημέρες" του συνταγματάρχη Καντάφι είναι "μετρημένες" δηλώνοντας ότι είναι ενθαρρυντική η προέλαση των αντικαθεστωτικών προς την Τρίπολη, το προπύργιο των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.


"Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες, ότι η απομόνωσή του γίνεται μεγαλύτερη κάθε μέρα" που περνά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, προσθέτοντας ότι "Όπως το επαναλαμβάνουμε εδώ και καιρό, πιστεύουμε ότι ο λαός της χώρας αυτής, της Λιβύης, έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του. [...]
«Η πρόοδος που έχουν πετύχει οι αντικαθεστωτικοί μάς έχει ενθαρρύνει ιδιαίτερα", είπε επίσης, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, αναφερόμενη στις επιτυχίες των αντικαθεστωτικών δυνάμεων κυρίως στην πόλη Ζαουίγια.
Οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την καρδιά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού, πρόσθεσε η Νούλαντ.
"Αυτό που παρατηρούμε, είναι μια προσπάθεια εκ μέρους των αντικαθεστωτικών να κόψουν τους δρόμους πρόσβασης προς την Τρίπολη και να αυξήσουν την πίεση στον Καντάφι", τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου