Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Δυναμικό rebound στη Wall

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Δυναμικό rebound στη Wall
Μικροί όγκοι συναλλαγών στην Ευρώπη. Στο 1,44 το ευρώ.
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, παίρνοντας ώθηση από τη μικρότερη του αναμενομένου συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας και του deal της Goοggle, ενώ το βλέμμα παραμένει στα μακροοικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας.
Ο Dow σκαρφάλωσε 1,90% στις 11.483 μονάδες, ο NASDAQ κέρδισε 1,87% στις 2.555 μονάδες και ο S&P 500, ο οποίος μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει φτάσει σε χαμηλά δύο ετών, έκλεισε με κέρδη 2,18% στις 1.204.


Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση του ήμισυ του Αυγούστου οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από μία ράθυμη διαπραγμάτευση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο αυριανό ραντεβού Μέρκελ – Σαρκοζί, στο οποίο όμως δεν θα συζητηθεί το θέμα του ευρωομολόγου όπως πολλοί αναλυτές ανέμεναν την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο +0,78% και τις 3.239 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανήλθε στο +0,57% και τις 5.351 μονάδες. Με άνοδο 0,41% τερμάτισε ο γερμανικός DAX από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 6.022 μονάδες.
Το ευρωομόλογο δεν θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων της αυριανής πολυαναμενόμενης συνάντησης Merkel-Sarkozy, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάτι που επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Nicolas Sarkozy.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κ. Merkel δεν προτίθεται μεν να προβεί σε συζητήσεις για το ευρωομόλογο, αλλά και ούτε θα αποφύγει το ζήτημα αν ο κ. Sarkozy το θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωταρχικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου που συμφωνήθηκαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η οικονομία της Ιαπωνίας, συρρικνώθηκε λιγότερο του αναμενομένου την επαύριο του καταστροφικού σεισμού της Φουκουσίμα στο β' τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό του 1,3%. Οι εκτιμήσεις πάντως μιλούσαν για μεγαλύτερη συρρίκνωση της τάξεως του εποχικά προσαρμοσμένου 2,7%.
Παράλληλα, σε ένα σημαντικό deal προέβη η Google προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά των κινητών νέας γενιάς, εξαγοράζοντας τη Motorola Mobility Holdings έναντι 12, 5 δισ. δολαρίων.
Η Google θα καταβάλει για την εταιρεία 40 δολ. ανά μετοχή, τίμημα που περιέχει premium 63% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου