Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η Φιλοσοφία του Δικαίου σχετίζεται άμεσα με την ηθική


Η φιλοσοφία του δικαίου ασχολείται με τις γενικές αρχές και την εφαρμογή του δικαίου. Την ενδιαφέρει η εσωτερική φύση του δικαίου σε σχέση με την αλήθεια, τα ήθη και τα έθιμα, και κυρίως η γνώση του αρχετύπου της δικαιοσύνης. Χάρη στη βοήθεια κάποιων από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του δικαίου που γνώρισε η ιστορία, μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα από πού πηγάζει αυτό που ονομάζουμε Φυσικό Δίκαιο. 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.


Ένα τεράστιο κομμάτι της προπαγάνδας του φεμινισμού την τελευταία δεκαετία είναι η προώθηση της αντίληψης πως η Δικαιοσύνη και η κοινωνία πρέπει να πιστεύει τις επιζήσασες (survivors) ενδοοικογενειακής βίας και βιασμού. Οι αστυνομικές αρχές είναι για χρόνια τώρα στόχος του φεμινισμού. Που προσπαθεί με “σεμινάρια” και “βιωματικά εργαστήρια” να αλλάξει τον τρόπο που η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για κακοποίηση. Έμφαση στο κατηγορίες. Και το καταφέρνουν.

Αποκλειστικό βίντεο «L&O»: Ο άγριος ξυλοδαρμός της 14χρονης στη Γλυφάδα


Το «L&O» φέρνει στην επιφάνεια αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα.

ΟΗΕ: Πολλά λόγια, καμία λύση για τις διεθνείς κρίσεις


Όταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μανχάταν φτάνει να κοστίζει 700 δολάρια ανά διανυκτέρευση, οι δρόμοι κλείνουν και η πόλη γεμίζει από… αυτοκινητοπομπές με λιμουζίνες, οι Νεοϋορκέζοι ξέρουν πως πλησιάζει και πάλι η ώρα της μεγαλύτερης διπλωματικής συνόδου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρώτα τριμερής με Μακρόν και μετά βλέπει Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν συνάντηση αμέσως μετά την τριμερή με τον Γάλλο Πρόεδρο

Το Κυπριακό και οι επιδιώξεις των Ελληνοκυπριών


Ορθολογισμός, πραγματισμός και ευσεβείς πόθοι.

Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο Κόμπος με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη


Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ξεκίνησαν χθες, Κυριακή οι διμερείς συναντήσεις και επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη.

Χριστοδουλίδης: Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για συναντήσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και την τουρκική αντιπροσωπεία


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη. Η συνάντηση που διήρκησε περίπου 20 λεπτά επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο και στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ηλεκτρική Διασύνδεση: Έργο σημαντικό, όχι υποχώρηση σε Τουρκία


Με την υπογραφή της συμφωνίας, μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, δημιουργούνται νέα δεδομένα στο ενεργειακό πεδίο. Αυτό, βέβαια, που έχει σημασία πλέον, είναι η συμφωνία να υλοποιηθεί και να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, εκτιμήσεις, σε σχέση με τα οφέλη, που θα έχουν οι χώρες και οι πολίτες.

«Βολή ακριβείας» για τους Έλληνες Snipers: Η ώρα της σύμβασης για τα «high tech» τυφέκια TRG-M10


*Του Κώστα Σαρικά

Εντός των επόμενων μηνών ακόμα και μέσα στο 2024 αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα και στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων τα πρώτα τυφέκια Ελεύθερων Σκοπευτών TRG-M10 της φημισμένης φινλανδικής εταιρείας  SAKO.

Επιχείρηση σταδιακής «μεταμόρφωσης» των θωρακισμένων Μ-1117 του Στρατού Ξηράς: Από την αναγνώριση σε αναβαθμισμένους ρόλους επιτήρησης και αποτροπής


Όχημα Μ-1117 σε άσκηση στην Ρόδο. Πηγη: Γενικό Επιτελείο Στρατού

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Τα 1200 Μ-1117 που έχει προμηθευτεί ο Στρατός Ξηράς, σ’ ένα μεγάλο μέρος τους ήδη αξιοποιούνται στον Έβρο και τα νησιά στο Αν. Αιγαίο, ενισχύοντας σημαντικά τις φρουρές και τις μονάδες προκάλυψης.

Τα ερωτήματα για τους MdCN και ο περιορισμένος εκσυγχρονισμός των MEKO 200

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανακοινώσει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας την προμήθεια μιας επιπλέον φρεγάτας FDI HN αλλά και το ενδιαφέρον για τον Ναυτικό Πύραυλο Πλεύσεως (MdCN) ή SCALP Naval, τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού είχαν απασχολήσει σε επίπεδο κορυφής. 

Drone κατά drones! Ιδού η λύση


Drone κατά drones! Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στην τεχνολογία αντι-drone, η πολωνική εταιρεία Advanced Protection Systems (APS) παρουσίασε ένα νέο αυτόνομο drone αναχαίτισης σχεδιασμένο να εξουδετερώνει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) μέσω άμεσης σύγκρουσης.

Αποκλειστικό defencereview.gr : H πρόταση για το νέο ECM των φρεγατών FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού-Και εγένετο το ECM «Virgilius»

Γιάννης Νικήτας

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται αναφορικά με την εγκατάσταση και ολοκλήρωση του νέου συστήματος παρεμβολών (ECM) επί των γαλλικών φρεγατών FDI HN. 

Φρεγάτες, υποβρύχια, αναβάθμιση στόλου: Η μεγάλη ευκαιρία των ελληνικών ναυπηγείων


Το μεγάλο πρόγραμμα ριζικής ανανέωσης του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανοίγει διάπλατα παράθυρο ευκαιρίας ώστε τα ελληνικά ναυπηγεία να μπουν για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Από την άλλη υπάρχει το σχέδιο Ντράγκι για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες άμυνας, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να έρθουν δουλειές από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αλβανία - "Κράτος των Μπεκτασήδων": Ένα "Βατικανό της διαφθοράς" στο όνομα της "ανεκτικότητας"

Του Κώστα Ράπτη

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν χάνει ποτέ την ικανότητά του να εκιπλήσσει. Ωστόσο αυτή τη φορά υπερέβη εαυτόν με την εξαγγελία του ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ίδρυση "κυρίαρχου κράτους", του μικρότερου στον κόσμο, σε μία έκταση 270 στρεμμάτων στα Τίρανα, η οποία θα παραχωρηθεί στην θρησκευτική κοινότητα των Μπεκτασήδων.

Ο Ιλίρ Μέτα, πρώην πρόεδρος της Αλβανίας καταγγέλει τον Ράμα για το αυτόνομο κράτος των Μπεκτασήδων: Επικίνδυνη ιδέα, εξαγοράζει ψήφους


FILE PHOTO Albanian ex President Ilir Meta EPA/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας, σχολιάζει την ιδέα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για να δημιουργήσει ένα κυρίαρχο μουσουλμανικό κράτος των Μπεκτασήδων στην Αλβανία, κατά το πρότυπο του Βατικανού, ως πρωτοβουλία με εκλογικό σκοπό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, κύριο θέμα ΥΠΕΞ Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας


Σεπτέμβριος 24, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών άνοιξε στην πρώτη διμερή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου, Τίμτσο Μουτσούνσκι, με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Οργή» στην Τουρκία: «Και δεύτερο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα» – «Δέσμευση» Στυλιανίδη ότι «δεν θα επαναληφθεί» [vid]


Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες που στην Τουρκία ξεσήκωσε θύελλα στα τοπικά μέση ενημέρωσης η προσέγγιση σκάφους του ελληνικού Λιμενικού στην περιοχή Μούγκλα κατά την καταδίωξη σκάφους ύποπτου για διακίνηση μεταναστών.

Μαρινάκης: Κόκκινη γραμμή η αναγνώριση ψευδοκράτους - Συγκρατημένη αισιοδοξία


Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος , Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα» του Μega  για μια σειρά από ζητήματα και αναφέρθηκε μεταξύ στην συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Προκαλεί ο Ερντογάν: Σας καλώ να αναγνωρίσετε την «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SARAH YENESEL

Λίγο πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τουρκοκυπριακό κράτος.

Η ατζέντα και οι στόχοι της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Λίδα Μπόλα

Για έκτη φορά τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα καθίσουν, σε λίγες ώρες, στο ίδιο τραπέζι, σε μια κίνηση που επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη συνέχεια του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που άρχισε τον Ιούλιο του 2023 στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Tι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Η Νέα Υόρκη γίνεται... το τακτικό ραντεβού τους!


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Οι συναντήσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν σε διεθνείς συνόδους έχουν μετατραπεί πλέον σε ρουτίνα, σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τι μπορεί να βγάλει η απογευματινή συνάντηση των 35 λεπτών Μητσοτάκη-Ερντογάν


Αλεξία Τασούλη

Xωρίς να μείνουν ούτε μια στιγμή μόνοι τους, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας θα συναντηθούν λίγο μετά τις 18.30 στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ παρουσία των δύο υπουργών εξωτερικών και τω διπλωματικών συνεργατών τους.

Προκαλεί ο δημιουργός της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Η Ζουράφα είναι τουρκική (pic&vid)


Ογνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις, Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος και υποστηρικτής της «Γαλάζιας πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί, φέρεται να ξεδίπλωσε μία σημαία της Τουρκίας ανοιχτά της Ζουράφας, μιας ακατοίκητης νησίδας ανατολικά της Σαμοθράκης, λέγοντας πως είναι τουρκική.

Η Τουρκία ξεσπαθώνει (ξανά) κατά Ισραήλ: Κατηγορίες για γενοκτονία και «ψυχολογία ενοχής»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Παρατηρούμε επίσης με αηδία τις προσπάθειες του Ισραήλ και των υποστηρικτών του να απαξιώσουν τα διεθνή δικαστήρια»

Απετράπη μεταφορά χρυσού 100 κιλών και 1,5 εκατ. ευρώ στην Τουρκία από τη Λιβύη

Σεπτέμβριος 24, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας στη Λιβύη ανακοίνωσε την αποτροπή επιχείρησης λαθρεμπορίου 100 κιλών χρυσού και 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Μισράτα.

«Επίθεση» Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Δολοφονεί Κούρδους αμάχους»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

Δριμεία επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργόςΜπένιαμιν Νετανιάχου, με αφορμή τη συνάντηση των δύο και του τον προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Γάζα: Ένας χρόνος μετά την έναρξη του πολέμου - Η Χαμάς αποδυναμώθηκε αλλά δεν έχει τελειώσει


Η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς ως αντίποινα για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου έχει αποδυναμώσει την οργάνωση με την εξόντωση πολλών από τους ηγέτες της και χιλιάδων από τους μαχητές της και με την καταστροφή μεγάλων τμημάτων των εδαφών που ελέγχει.

O ισραηλινός στρατός δείχνει πυραύλους και ρουκέτες της Χεζμπολάχ κρυμμένα σε σπίτια αμάχων στον Λίβανο [εικόνες & βίντεο]


Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να δείχνει πώς μέλη της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούν κατοικίες αμάχων στον Λίβανο ως αποθήκες όπλων και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Χεζμπολάχ κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ μετά τη νέα πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό - Δείτε βίντεο


«Εξουδετερώθηκε» ο επικεφαλής των πυραυλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Μουχαμάντ Καμπίσι - Τουλάχιστον 6 νεκροί και 15 τραυματίες

Επικεφαλής IDF: «Δεν θα δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ» -Νέο χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό, τουλάχιστον 6 νεκροί


Νέα επίθεση με χτυπήματα ακριβείας, εξαπέλυσαν Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στη Βηρυτό, με στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Χεζμπολάχ: Προειδοποίηση για φυλλάδια του Ισραήλ με «επικίνδυνο barcode»


Εκκληση του Λευκού Οίκου στους Αμερικανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να «φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσει»

Μέση Ανατολή: Ο τρίτος πόλεμος Ισραήλ - Λιβάνου έχει ξεκινήσει


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ενας τρίτος πόλεμος στον Λίβανο έχει ήδη ξεκινήσει στον απόηχο των σημαντικών επιδρομών των IDF κατά της Χεζμπολάχ βαθιά στη χώρα, εκτιμούν Δυτικοί και Ισραηλινοί αναλυτές και αξιωματούχοι. «Μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτά τα γεγονότα στον Βορρά ως τρίτο πόλεμο του Λιβάνου», υποστηρίζουν και εκτιμούν ότι θα πολλαπλασιαστούν οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ και οι πυραυλικές επιθέσεις της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης.

Η Σουηδία κατηγορεί το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από χιλιάδες μηνύματα «εκδίκησης» εις βάρος όσων έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου


Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το ιρανικό κράτος, μέσω των Φρουρών της Επανάστασης, πραγματοποίησε κυβερνοπειρατεία, επεσήμανε ο εισαγγελέας

Κάτω απ' τη βάση το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι


Σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν βλέπουν παρά μια «λίστα με ευσεβείς πόθους... Το περίφημο σχέδιο δεν αλλάζει το παιχνίδι». Φωνές για νέα προσέγγιση προς τον Πούτιν: «Ίσως ήρθε ο καιρός των διαπραγματεύσεων». Ο ρόλος Τραμπ.

Ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν στην ουκρανική πόλη Βούχλενταρ της ανατολικής Ουκρανίας

Ρώσοι στρατιώτες Russian Defense Ministry Press Service via AP

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται στην πόλη Βούχλενταρ στην ανατολική Ουκρανία, ένα προπύργιο που αντιστεκόταν στη ρωσική επίθεση από την αρχή του πολέμου το 2022, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κρεμλίνο: Σχετικά με το αν η Μόσχα μπορεί να αλλάξει στάση για τις πυρηνικές δοκιμές, ακούστε τον Πούτιν για την Ουκρανία


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως ο κόσμος πρέπει να ξανακούσει την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε πως η Δύση θα πολεμάει απευθείας με τη Ρωσία, αν επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήττει το ρωσικό έδαφος με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.